Square Enix komt naar Gamescom 2018 met een gigantische lineup

Square Enix komt naar Gamescom 2018 met een gigantische lineup

Van 21 tot 25 augustus 2018 presenteert Square Enix vele in ontwikkeling zijnde games op de Gamescom in Keulen, Duitsland. Op een gigantisch oppervlak van meer dan 1500 vierkante meter in hall 9.1 (booths B31/41 en C30/40) kunnen bezoekers op meer dan 200 game-stations genieten van speelbare demo’s van games als Shadow of the Tomb Raider, Kingdom Hearts 3, Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age en Final Fantasy XIV.

Gamescom-bezoekers kunnen in de magische wereld van Kingdom Hearts III duiken via twee speelbare demo’s. In de ene kunnen ze proberen de Rock Titan te verslaan uit Hercules van Walt Disney Animation Studios, in de andere kunnen ze een Toy Box-wereld ontdekken met Woody en Buzz uit Toy Story. Bezoekers kunnen ook op de foto gaan met een gigantische Keyblade, of zich levend speelgoed wanen in een replica van Andy’s kamer uit de Disney•Pixar-klassieker Toy Story.

De sfeer Shadow of the Tomb Raider is duidelijk terug te zien in de Square Enix-stand: het gebied is opgezet in de stijl van een imposante Maya-piramide met vele gamestations. Bezoekers kunnen Lara Croft’s grootste avontuur tot nu toe op zeer intense wijze beleven in de demo van dit actie-avontuur.

Op de Square Enix-stand kunnen RPG-fans een voorproefje nemen op het nieuwste avontuur in de tijdloze Dragon Quest-serie, Dragon Quest XI. Een uitgebreide speelbare demo laat ze de vele vernieuwingen en gloednieuwe voice-overs van de deze komende game op meeslepende wijze ervaren.

Adventure-fans worden verwend met een wereldpremière: Life is Strange 2 komt naar Gamescom 2018. Niet alleen zal het ontwikkelteam alle details delen over dit langverwachte vervolg op het bekroonde en veelgeprezen Life is Strnage – de game zal ook voor eerste keer speelbaar zijn binnen de Square Enix-stand op de Gamescom-beursvloer.

Dit jaar kunnen fans op de Square Enix-stand ook genieten van een exclusieve presentatie van Just Cause 4. Deze game tilt de ongelooflijke vernietiging en unieke fysica van de serie naar een hoger niveau met de introductie van volledig gesimuleerde tornado’s en andere Extreme Weather-omstandigheden. Rico Rodriguez keert terug in Just Cause 4 met zijn kenmerkende parachute, wingsuit en, uiteraard, zijn grapple hook, die dit keer is uitgebreid met nieuwe functies en volledige aanpasbaarheid. Daarmee is deze enterhaak de krachtigste en creatiefste tool die de speler ooit heeft kunnen gebruiken.

De veelgeprezen MMORPG Final Fantasy XIV Online keert terug naar Gamescom, met intense uitdagingen en geweldige prijzen. Dankzij een speciale promotie krijgt iedereen die zich aanmeldt bij de stand een gratis exemplaar van de Final Fantasy XIV Online Starter Edition. Daarnaast zijn er gedurende de hele week exclusieve shows met de makers van het spel, waaronder producer en regisseur Naoki Yoshida en Sound Director Masayoshi Soken, met als hoogtepunt een grote cosplaywedstrijd op zaterdag 25 augustus. Tenslotte zal op vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus de Final Fantasy XIV Eorzean Symphony zijn Europese première beleven in het Konzerthaus Dortmund.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.