Steam krijgt optie om te streamen

Steam krijgt optie om te streamen

Valve heeft Steam Broadcasting toegevoegd aan hun gamesplatform Steam. Hiermee is het voor spelers mogelijk om hun games te streamen en streams van andere spelers te bekijken. Hiermee gaan ze direct de concurrentie aan met Twitch, het grootste streaming platform van dit moment. Volgens Valve moet Steam Broadcasting het heel makkelijk maken om met één klik mee te kijken in de game van een vriend, zonder dat je daar extra voor moet betalen of andere programma’s voor moet installeren.

Op dit moment is Steam Broadcasting nog in de beta fase en moeten gamers zich aanmelden om het te kunnen gebruiken. Het is nog niet mogelijk om streams op te slaan en later terug te kijken, maar mogelijk dat dit op een later moment wordt toegevoegd. Meer informatie vindt je op de Steam Broadcasting pagina.

Hoewel het lijkt dat Valve hiermee de concurrentie aan gaat met Twitch, zien ze dat bij Twitch toch anders. Matthew DiPietro, VP of Marketing bij Twitch, zegt er het volgende over:

“We are huge fans of Steam and work with Valve regularly on various events and product integrations. While Steam’s broadcasting solution and the Twitch platform are very different things with vastly different feature sets, it’s really validating to see a company like Valve embrace streaming in this way. Live video is the future of social connectivity for gamers and this is another proof point. We wish them the best of luck.”

Wat denk jij, zal dit een grote concurrent kunnen worden voor Twitch? Laat het ons weten in de comments.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.