Streamingservice PlayStation Now aangekondigd

Streamingservice PlayStation Now aangekondigd

We wisten al dat het eraan zat te komen; een streamingservice om PlayStation-games te streamen die gebruik maakt van de techniek van het door Sony aangekochte Gaikai. Tijdens hun CES 2014 keynote heeft Sony CEO Kaz Hirai de service, PlayStation Now genaamd, officieel onthuld.

Met PlayStation Now wordt het mogelijk om PlayStation-games te streamen naar PlayStation 4, PlayStation 3 en later ook PS Vita, smartphone en tablet. Er komt een nieuwe abonnementsvorm waarmee je alle games die beschikbaar zijn onbeperkt kunt spelen, maar het zal ook mogelijk worden om losstaande games te huren. Dat zullen in ieder geval PlayStation 3- en PS Vita-games zijn (PS3 titels The Last of en Beyond: Two Souls zijn op dit moment bevestigd), of en van welke platformen er verder nog games beschikbaar komen heeft Hirai niet gemeld.

Later deze maand gaat PlayStation Now in besloten beta van start in de Verenigde Staten, in de zomer moet de service daar publiekelijk beschikbaar komen, over Europa is helaas nog niks bekend. Op de Europese PlayStation Blog wordt gemeld dat Europa een ‘complexere regio is wat betreft breedbandverbindingen’ en dat er dus meer tijd nodig is.

http://youtu.be/zbF0sMsZywQ

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).