Super Little Acorns 3D Turbo Review

Super Little Acorns 3D Turbo Review

Een game met de titel Super Little Acorns 3D Turbo heeft in ieder geval al één ding waarin het zichzelf onderscheidt van andere games. Inderdaad: een vrij aparte naam. Het 3D slaat natuurlijk op de 3DS, maar super kleine eikels in 3D en dan ook nog eens turbo? Wij waren wel benieuwd wat dat voor gameplay op ging leveren…

Nu ik bovenstaande intro getypt heb en de naam van de game een aantal keer in mijn hoofd gezegd heb, valt me ineens nog iets op. In Super Little Acorns 3D Turbo kruip je in de huid van een eekhoorn, in het Engels heet zo’n beestje natuurlijk een squirrel. Maar zeg eens een paar keer achter elkaar het woord acorn. Acorn. Acorn. Het betekent eikel (de noot), maar het klinkt als… eekhoorn! Tot zover deze compleet overbodige informatie.
Goed, je speelt dus als een eekhoorn. Mr. Nibbles is zijn naam, en het beestje ziet er ook uit als een echte Mr. Nibbles. Net als dat je soms wel eens mensen tegenkomt, je hun naam hoort en denkt ‘Ja, jij bent inderdaad een echte [vul naam in]’. Van die typische eekhoorntandjes, brilletje op, echt een sulletje is het eigenlijk. En dat is wat deze platformgame wel vaker doet: hij werkt op je lachspieren. In positieve zin, dat is. Het geluidje dat je bijvoorbeeld hoort wanneer je Mr. Nibbles laat springen, klinkt wel zo ontzettend droog dat ik de eerste keer dat ik de game speelde hardop moest lachen. En dat was in de trein, kan je nagaan.

De gameplay is kinderlijk eenvoudig. Zoals het een echte eekhoorn betaamd, heeft ook Mr. Nibbles een riante voorraad eikels aangelegd. Niks aan het handje (of pootje), totdat deze ineens spoorloos verdwenen is. Dat laat onze grootgetande vriend natuurlijk niet op zich zitten en hij gaat op zoek om zijn eikels zo snel mogelijk weer terug te vinden. In totaal zijn ze verspreid over zestig levels, wat misschien niet als heel veel klinkt. Heb je echter alle eikels in een level verzameld, dan krijg je (naast het eerste doel om alle eikels terug te halen en het tweede doel om dit zo snel mogelijk te doen) nog twee doelen erbij: het verzamelen van vijf over het level verdeelde stukken fruit én het verslaan van alle vijanden (bijvoorbeeld spinnetjes, rupsen en egels) die in een level zitten. Dat laatste doe je (behalve bij egels) op een Mario-achtige manier: simpelweg door bovenop hun hoofd te springen. Erg origineel is het dus allemaal niet, maar door de op de lachspieren werkende presentatie, aparte tekenstijl en vlotte gameplay is het desondanks erg vermakelijk om te spelen. Des te meer als je je bedenkt dat dit gewoon een simpele downloadable titel is.

Het gevaar dat op de loer ligt bij dit soort games is dat alles na een tijdje spelen enigszins repetitief aan gaat voelen. In principe is dit bij Super Little Acorns 3D Turbo ook het geval, maar omdat het speeltempo in dit spel zo hoog ligt, is dit eigenlijk niet storend. Die tijdsdruk geeft juist uitdaging, des te meer omdat wanneer je door een vijand geraakt wordt al je bewegingen een stuk langzamer gaan, maar de tijd wel gewoon door blijft lopen. Ook het feit dat de levels zich verdeeld over verschillende seizoenen afspelen, zorgt voor variatie. Niet alleen qua looks, maar in de winter moet je bijvoorbeeld goed uitkijken dat je niet uitglijdt. Ook dit zorgt in combinatie met die aanwezige tijdsdruk soms voor de nodige zweetdruppeltjes op je voorhoofd.

Super Little Acorns 3D Turbo is vooral een léuke game. Heerlijk om even snel op te pakken als je vijf minuutjes over hebt, of tijdens een ritje in de trein. Precies het doel van een handheldtitel dus, al gaat de variatie er wel een beetje af als je de game langere tijd achter elkaar speelt. De vrolijke audiovisuele stijl spreekt erg aan en met een prijs van slechts vijf euro heb je met dit spel vooral écht waar voor je geld. Een aanrader voor liefhebbers van snelle platformgameplay!

[review pros=”+ Leuk
+ Snel” cons=”- Variatie gaat verloren” score=80]

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.