Super Smash Bros. for Wii U verschijnt op 5 december

Super Smash Bros. for Wii U verschijnt op 5 december

Het “Smash-seizoen” krijgt vandaag een nieuwe boost met de onthulling van de Europese releasedatum voor Super Smash Bros. for Wii U. Dit eerste HD-deel in de vechtspellenserie ligt vanaf 5 december in de winkels. De eerste serie van Nintendo’s interactieve amiibo- figuren wordt een week eerder, op 28 november gelanceerd. De eerste serie bestaat uit twaalf beroemde Nintendo-personages, de tweede serie met nog eens zes personages volgt op 19 december.

Fans kunnen Super Smash Bros. for Wii U verkrijgen in de winkel of Nintendo eShop, maar het spel wordt vanaf 5 december ook verkocht als van verschillende bundels. Zo is er de Super Smash Bros. for Wii U + Mario amiibo-bundel. Deze bevat een exemplaar van het spel en de eerste amiibo in de serie – niemand minder dan Mario! De Super Smash Bros. for Wii U + GameCube Controller Adapter for Wii U bundel is ideaal voor fans die zijn opgegroeid met Super Smash Bros. Melee voor het Nintendo GameCube- systeem. Deze limited edition-bundel bevat een exemplaar van het spel en een adapter die fans tot vier Nintendo GameCube- of WaveBird-controllers laat aansluiten op een Wii U-systeem.

Vanaf 5 december zijn ook een losse zwarte Nintendo GameCube Controller – Super Smash Bros. Edition en een losse GameCube Controller Adapter for Wii U beschikbaar.

De eerder aangekondigde eerste serie van amiibo, Nintendo’s entree in de toys-to-life-categorie van interactieve figuren, is vanaf 28 november te koop. De eerste serie bestaat uit de volgende 12 amiibo-figuren: Mario, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus, Wii Fit-trainer, Dorpsbewoner, Pikachu, Kirby en Marth. Vandaag maakt Nintendo ook bekend dat de tweede serie van amiibo vanaf 19 december in de winkels ligt, bestaande uit de volgende personages: Zelda, Diddy Kong, Luigi, Little Mac, Pit en Captain Falcon.

Elke amiibo gebruikt NFC-technologie voor unieke interacties met compatibele spellen. De amiibo- figuurtjes bieden nieuwe spelmogelijkheden en leveren op die manier extra waarde aan consumenten. Spelers hoeven de figuurtjes alleen maar tegen het NFC-aanraakpunt op de Wii U GamePad te houden om ze te activeren – er zijn geen extra apparaten voor nodig – en sommige figuurtjes zijn compatibel met verschillende spellen. Fans kunnen amiibo kopen en verzamelen voor een nauwere band met de spellen en personages waar ze van houden. In de loop van 2015 worden meer amiibo uitgebracht.

Super Smash Bros. for Wii U ondersteunt amiibo vanaf de lancering op 5 december. Titels die ook amiibo zullen ondersteunen zijn onder andere Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 en Yoshi’s Woolly World voor de Wii U, en er zullen nog vele andere volgen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.