Terug naar Adelpha: eerste beelden van Outcast – Second Contact onthuld

Outcast: Second Contact

PC PlayStation 4 Xbox One

Terug naar Adelpha: eerste beelden van Outcast – Second Contact onthuld

Terug naar Adelpha: eerste beelden van Outcast – Second Contact onthuld

Bigben en Appeal Studio hebben de allereerste screenshots onthuld van Outcast – Second Contact, de remake van de cult PC-game Outcast, een pionier in de geschiedenis van open-wereld videogames. Fans van het genre kijken reikhalzend uit naar deze uitgebreide, full HD-versie van de adventure game uit 1999, die in maart 2017 verschijnt voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Het fantastische en futuristische avontuur Outcast wordt gemoderniseerd met geavanceerde graphics en een aangepaste besturing. Daardoor kunnen spelers als Cutter Slade helemaal opgaan in de buitengewone landschappen van de planeet Adelpha. De speler moet de geheimen van deze planeet ontrafelen om een verschrikkelijke ramp te voorkomen… en zal onderweg dingen ontdekken die zelfs de fans van het origineel zullen verrassen.

Outcast vindt plaats in de nabije toekomst. De mensheid heeft pas het bestaan ontdekt van een parallelle wereld, Adelpha. De Amerikaanse overheid, die achter de ontdekking zat, stuurt een sonde om de zaak te onderzoeken. Het experiment lijkt geslaagd, tot een bewoner van Adelpha, een Talan, de sonde aanvalt. Daarmee veroorzaakt hij een verstoring van de ruimte-tijd die de aarde dreigt te vernietigen.

Jij bent Cutter Slade, een voormalige kracht van de Special Forces, en escorteert een groep wetenschappers die de sonde moet vinden en repareren. Niets gaat echter als gepland, en zo raak je steeds dieper verstrikt in een spannend avontuur op een onbekende planeet, met het lot van twee werelden op je schouders.

Outcast – Second Contact wordt door de studio Appeal voor de allereerste keer gepresenteerd tijdens Gamescom 2016 in Keulen, van 17 tot 19 augustus.All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.