The Crew niet geschikt voor PlayStation 3

The Crew niet geschikt voor PlayStation 3

Toen de PlayStation 3 uitkwam hadden ontwikkelaars veel problemen met de architectuur van de PlayStation 3. Hierdoor liepen de games niet lekker en hadden ze geen goede framerate. EA wist het bijvoorbeeld niet voor elkaar te krijgen om de game Skate, een vroege PlayStation 3-titel, op een stabiele framerate te krijgen. Hierdoor leek de game bijna een diashow. Hierna ging het steeds beter omdat ontwikkelaars meer ervaring kregen met de Cell-architectuur van de PlayStation 3.

Hierom heeft Sony besloten om de PlayStation 4 een X86 architectuur te geven en Cell voorgoed achter zich te laten. Voor ontwikkelaars is het nu veel makkelijker om games te porten, aangezien de PC en Xbox One gebruik maken van dezelfde architectuur.

In een interview met Ubisoft meldt de uitgever dat ze zich graag willen richten op één architectuur. In dit geval is dat de Xbox One, PC en PlayStation 4. Helaas past de PlayStation 3 dus niet in dit rijtje en zal de console niet geschikt zijn voor The Crew die op 11 november verschijnt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.