The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Review

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Review

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is niet zomaar een remake van een game uit 1992. Daarbij heb ik het uiteraard over The Legend of Zelda: A Link in Time. Ik weet het nog goed. Ik was -1 jaar oud. Dat is natuurlijk onzin, maar ik weet nog wel dat ik de game gespeeld heb en dat ik er ontzettend veel plezier mee heb beleefd. Verder kan ik me niet meer echt voor de geest halen hoe de game in elkaar stak, maar ik kan met 100 procent zekerheid zeggen dat A Link Between Worlds losjes gebaseerd is op de game die ondertussen al 21 jaar oud is.

In A Link Between Worlds neem je natuurlijk de rol aan van Link. Het is aan jou de taak om een aantal Sages en prinses Zelda te redden. Ze zijn door één of andere gek vastgezet in schilderijen in een wereld die parallel aan de wereld van Link staat. Het redden van de Sages en van Zelda is echter helemaal niet makkelijk. Je mag door verschillende dungeons gaan met een hele hoop vijanden en misschien nog wel meer puzzels. Elke dungeon weet behoorlijk wat uitdaging te brengen naar het kleine scherm.

A Link Between Worlds staat garant voor uren aan speelplezier. Tegen de tijd dat de Sages en Zelda ontvoerd waren, dacht ik dat ik al bijna klaar was. Ik had beter moeten weten. Nog steeds ben ik niet helemaal klaar met de game en ik heb er ondertussen toch al heel wat uren ingestopt. Ik kan je vertellen dat ik van bijna elk moment heb genoten. Bijna elk moment inderdaad, want ook al is A Link Between Worlds een geweldige game waar je waarschijnlijk zo’n vijftien tot achttien uur mee bezig bent, zijn er ook een aantal dingen in de game die beter hadden kunnen werken.

Zo ben je tijdens het platformen veel bezig met de diepte. Wanneer je 3D-schakelaar uit staat is deze diepte soms moeilijk in te schatten waardoor je heel langer bezig bent met puzzels als dat je eigenlijk had hoeven zijn. Het is een klein minpuntje, maar af en toe wel duidelijk aanwezig. Grafisch is de game ook geen pareltje. De 3DS kan veel beter en dat laat A Link Between Worlds niet zien. Het is wel ontzettend kleurrijk en aan de omgevingen is ook veel aandacht geschonken maar de modellen van de vele personages zijn erg simplistisch.

Wat A Link Between Worlds wel laat zien en wat Nintendo al jaren roept is dat het niet om de graphics maar om de gameplay draait in een game. Wat speelt deze nieuwe Zelda heerlijk weg. Je gebruikt slechts één knopje om te slaan, een ander knopje om een speciaal wapen mee af te vuren en weer een ander knopje voor je schild. Wil je een ander speciaal wapen? Dan moet je deze eerst ruilen met een ander wapen uit je lijst met items. Daarna kan je met dat speciale wapen weer vijanden uitschakelen of bepaalde apparaten opstarten om weer verder te komen in de puzzels. Klinkt simpel? Is het ook en toch weet A Link Between Worlds ontzettend uitdagend te blijven. Vooral bij de enkele latere puzzels en verschillende boss fights. Met ontzettend uitdagend bedoel ik overigens niet dat je de hele tijd sterft. Sterker nog, de keren dat ik game over heb zien staan, is op één hand te tellen. Toch voelt het uitdagend en soms kan je ook echt even vastzitten bij een puzzel.

De puzzels zijn delen van de dungeon. Wil je verder komen in een dungeon? Dan moet je puzzelen totdat je er bij neervalt. Een aantal vervelende vijanden erbij en je weet zeker dat je per dungeon flink aan het zoeken bent naar het juiste antwoord. Als je niet aan het puzzelen bent, ben je de wereld aan het verkennen, niet eens de dungeons, maar gewoon één van de twee werelden waar de dungeons zich bevinden. Er is genoeg te doen. Een aantal sidequests, mensen die je handige objecten overhandigen waarmee je weer verder kunt komen in bepaalde dungeons en overal liggen schatkisten verborgen. Komtom; er is genoeg om je zoet te houden.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is een geweldige platformer geworden. Het puzzelen in de verschillende dungeons, het verkennen van de werelden en het verslaan van bazen staan gelijk aan vele uren speelplezier. De game speelt heerlijk weg en maakt goed gebruik van het 3D, te goed zou ik zelfs willen zeggen. Grafisch is het geen pareltje maar het totaalpakket is geweldig. Ben jij een ontzettende Zelda fan of ben je gek op een goede platform/actie-game? Dan is dit zeker een titel voor jou.

[review pros=”+ Uitdagende puzzels
+ Genoeg te doen” cons=”- Maakt soms te veel gebruik van het 3D
– Grafisch niet de mooiste game” score=90]

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.