The LEGO Batman Movie en Knight Rider maken hun opwachting in LEGO Dimensions

The LEGO Batman Movie en Knight Rider maken hun opwachting in LEGO Dimensions

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft de release bekendgemaakt van nieuwe uitbreidingspakketten voor LEGO Dimensions, de speelgoed- en videogamecombinatie van LEGO. Het LEGO Batman Movie Story Pack, het Excalibur Batman Fun pack en het Knight Rider Fun Pack breiden de keuze aan ’s werelds populairste amusementsmerken voor deze game nog verder uit. Spelers kunnen hun LEGO Dimensions helemaal naar wens aanpassen door hun favoriete personages en werelden met elkaar te combineren.

Gelijktijdig met de release van de langverwachte film waarop het is gebaseerd, biedt het The LEGO Batman Movie Story Pack een diepgaande, boeiende spelervaring met populaire DC-personages in zes levels vol puzzels en nieuwe LEGO Gateway-steentjes, waarmee spelers de batcomputer bovenop de LEGO Toypad kunnen bouwen. Dit is de enige beschikbare videogame-ervaring voor The LEGO Batman Movie, inclusief bouwbare Batgirl en Robin minifiguurtjes en de 3-in-1 bouwbare Batwing die kan worden omgebouwd tot The Black Thunder en Bat-Tank. Daarnaast kunnen de spelers hun Batman minifiguurtje uit het startpakket ombouwen tot de The LEGO Batman: Movie versie van Batman wanneer ze hem in de The LEGO Batman Movie levels binnen het Story Pack plaatsen. Spelers kunnen de volledige film afspelen en samen met Batgirl en Robin de strijd aangaan met de Joker en zijn bende schurken. De vaardigheden batarang, zweven en sluipen van Batgirl dienen om zwaarbeveiligde gebieden binnen te komen en de detectivemodus komt van pas bij het oplossen van puzzels. Met de vaardigheden lenigheid en duiken van Robin kun je via luchtroosters binnenglippen. Ook kunnen spelers Robin in Nightwing veranderen met behulp van zijn afweerbewegingen om de strijd aan te gaan met The Joker. Batgirl en Robin bieden toegang tot de nieuwe The LEGO Batman Movie avonturenwereld met een eigen unieke strijdarena en lokale gameplay op een gesplitst scherm voor maximaal vier spelers.

Batman-fans kunnen hun LEGO Dimensions spel uitbreiden met Excalibur Batman uit The LEGO Batman Movie. Het Fun Pack is inclusief een bouwbaar Batman minifiguurtje en een 3-in-1 bouwbare Bionic Steed die kan worden omgebouwd tot de Bat-Raptor en Ultrabat voor nog meer vaardigheden in het spel. Spelers kunnen de vaardigheden meesterbouwer en zwaardwissel van Batman™ gebruiken om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Batman biedt bovendien toegang tot de avonturenwereld en strijdarena van The LEGO Batman Movie.

Michael Knight en K.I.T.T. uit de klassieke tv-serie uit de jaren ’80, Knight Rider, komen ook naar LEGO Dimensions. Spelers kunnen het iconische duo toevoegen met het Knight Rider Fun Pack, inclusief een bouwbaar Michael Knight minifiguurtje, en een herbouwbare 3-in-1 K.I.T.T., die tot K.I.T.T. kan worden omgebouwd. Jet en de Goliath Armored Semi voor betere krachten in het spel.

In het spel kunnen de spelers de ontwijk- en sprintvaardigheden van Michael Knight activeren om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan, of zijn horloge gebruiken om geheimen achter muren te ontdekken en vijanden te slim af te zijn door terminals te hacken en sporen te volgen. Daarnaast kunnen spelers ook de misdaad bestrijden op vier wielen met K.I.T.T., het uiterst geavanceerde, intelligente robotvoertuig, voor nog meer spelplezier. Michael Knight biedt toegang tot een nieuwe Knight Rider avonturenwereld met een eigen unieke strijdarena.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.