THQ sleept EA voor de rechter

THQ sleept EA voor de rechter

THQ is failliet, het bedrijf is niet meer. Toch klaagt het Electronic Arts aan omdat het bedrijfsinformatie doorgespeeld zou hebben aan de eigenaar van de UFC, Zuffa. Tijdens de E3 van 2012 kondigde EA aan dat ze UFC-games ging maken terwijl UFC-president Dana White enkele jaren daarvoor nog duidelijk was dat hij nooit met EA wilde werken. Hij prees THQ de hemel in. Volgens THQ is de ommekeer gekomen door het doorspelen van de informatie.

THQ heeft in het verleden namelijk rond de tafel gezeten met EA om een overname te bespreken. THQ zag in dat het financiële problemen had en was bezig met het verkennen van mogelijke opties. Een overname is er niet gekomen maar EA heeft dus wel alle financiële cijfers mogen zien. Inclusief de omzet van de UFC-games. Twee weken later werd het contract tussen de UFC en THQ verbroken. Volgens THQ is de enige logische verklaring dat EA informatie door heeft gespeeld naar Zuffa. Daarom wil de failliete uitgever nu geld zien. Eerder moest Zuffa al 10 miljoen betalen aan THQ wegens contractbreuk. Nu wil THQ dat bedrag verdubbeld terugzien. Daarnaast eist THQ een hoeveelheid geld die gelijk staat aan de waarde van de complete UFC-franchise ten tijde van de breuk. Inclusief rente.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.