De tien beste trailers van de afgelopen vijf E3’s

De tien beste trailers van de afgelopen vijf E3’s

De E3 is pas net begonnen en we verdrinken al in een zee van nieuwe gametrailers. Door die grote hoeveelheid vers materiaal zou je bijna vergeten dat ook de E3’s van de afgelopen jaren eenzelfde stroom van video’s met zich mee brachten. Sommige niet om aan te zien en die je op het moment dat je de player afsloot alweer vergeten was, maar er zaten natuurlijk ook echte pareltjes tussen. Wij zetten de beste tien trailers van de afgelopen vijf E3’s voor je op een rijtje.

E3 2011


Tomb Raider




Oorspronkelijk uitgekomen als (bijna) zwanenzang van de vorige generatie consoles, maar natuurlijk ook prachtig opgepoetst voor de PlayStation 4 en Xbox One. We zagen Lara Croft zoals we haar nooit eerder zagen, mede door de fantastische voice-acting en motion capture.

Resistance 3




De Resistance-moeheid was eigenlijk al ingezet met het tweede deel, en naar dit derde deel werd misschien nog wel minder uitgekeken. Men was redelijk klaar met de franchise. Dat neemt echter niet weg dat er nog een prachtige trailer voor de game in elkaar geknutseld is. Dat de game zelf wat minder was, nemen we dan maar even voor lief.

E3 2012


Halo 4




De vuurdoop van 343 Industries. De verwachtingen waren enorm hoog gespannen: hoe kon een andere studio dan Bungie mogelijkerwijs een goede Halo-game neerzetten? Het voorzichtige geloof dat dit wel eens kon lukken ontstond aan de hand van deze trailer, en de mannen en vrouwen hebben het, zo bleek later, ook daadwerkelijk genaild. Gelukkig.

Assassin’s Creed 3




Velen vonden voorafgaand aan de aankondiging van dit derde deel dat Assassin’s Creed een frisse wind nodig had, een nieuwe richting in moest slaan. De sfeer van de Amerikaanse Burgeroorlog wordt in deze trailer fantastisch weergegeven, en later bleek ook dat een verandering van setting inderdaad een frisse wind was die de franchise nodig had.

E3 2013


Metal Gear Solid V




Natuurlijk hoort Metal Gear Solid V thuis in deze lijst. Kojima is en blijft de meester van storytelling en lange cutscenes. Ook aan de lengte van deze onthullingstrailer is het werk van zijn hand duidelijk terug te zien. Wat was het heerlijk om, ook omdat het vierde deel ‘echt de laatste’ zou zijn, Snake weer in volle glorie te aanschouwen.

Assassin’s Creed IV: Black Flag




Wederom werd na het succesvolle deel 3 ingezet op een compleet andere setting. Opnieuw werd er een dijk van een revealtrailer de wereld ingeslingerd, die ook weer droop van de sfeer. Dat de kwaliteit van deze trailer uiteindelijk toch hoger bleek te zijn dan de game zelf, is natuurlijk uitermate jammer.

E3 2014


Uncharted 4: A Thief’s End




Wat zaten we met z’n allen al lang uit te kijken naar de eerste next-gen beelden van Uncharted. Het was een publiek geheim dat de game in ontwikkeling was, maar om Drake (en de adembenemende omgevingen!) voor het eerst te zien met de PlayStation 4 als aandrijving, was een fantastisch moment. In-game mag dezelfde grafische kwaliteit dan misschien niet (helemaal) gehaald zijn, maar dat geeft juist weer extra reden om nog een keer heerlijk te kwijlen over deze fantastische beelden.

Destiny




Er was een tijd waarin mensen geloofden dat Destiny een ontzettend grote en actieve game zou worden. Uit die tijd stamt deze trailer. En ga er maar eens tegenin, want de wereld van de game ziet er in deze trailer fantastisch uit. Het gebrek aan (nieuwe) content en een goed verhaal konden we toen helaas onmogelijk voorspellen. Laten we nog een keertje wegdromen bij deze beelden en een idee vormen over wat Destiny 2 zou kunnen worden…

E3 2015


Dishonored 2




Net als Uncharted 4 was ook de ontwikkeling van Dishonored de laatste tijd voor de onthulling een publiek geheim. De sfeer van het Victoriaanse steampunk-London in het eerste deel zorgde voor een flinke aantrekkingskracht op een groot aantal gamers, en dit tweede deel lijkt daar nog een stapje bovenop te gaan doen als we de trailer mogen geloven.

Deux Ex: Mankind Devived




En ook van deze eerste next-gen Deux Ex was al langere tijd bekend dat ‘ie in ontwikkeling was. Deze onthullingstrailer zorgde voor een golf aan enthousiasme en kreeg de harten van de liefhebbers binnen no-time op hol. Ook hier wordt de cyberpunk gamewereld weer fantastisch in beeld gebracht.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.