Timelie Review

Timelie is een stealth puzzle game van Urnique Studio uit Thailand.

In deze game bestuur je een jonge vrouw en een kat in singleplayer co-op. De jonge vrouw (we weten haar naam niet) bezit over de kracht van tijd, zij kan namelijk tijd stil laten staan of vooruitspoelen en ja, ook terug in de tijd laten gaan. Je probeert door levels een weg te vinden die worden beschermd door robots, het doel is in de basis simpel. Ga van punt A naar punt B zonder dat de robots je zien, en dat geldt ook voor de kat. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want onderweg kom je van alle soorten obstakels tegen, bruggen die instorten, deuren die gesloten zijn en die je alleen kan openen door slim gebruik te maken van je trouwe kat en tijd. Het grote voordeel is dan weer dat het zich min of meer afspeelt als een turn based game, je kunt rustig ergens gaan staan en de game vooruitspoelen om te kijken welke route de robots nemen, daarna spoel je terug tot het begin en zet je jouw stappen richting de uitgang. Dit wordt gelukkig per level moeilijker, want ik laat het wel heel makkelijk lijken. Toch zitten er ook puzzels tussen die je gewoon in een oogopslag ziet. Dit is voor mij een beetje jammer aangezien ik wel van een uitdaging hou, helemaal in puzzel games.

Nu had ik wel gehoopt op een hele dikke soundtrack bij deze game, waar de game zich perfect voor leent naar mijn mening. Maar helaas is deze niet heel indrukwekkend, de tracks passen goed bij de gameplay hoor, (het is allemaal een beetje suspense thriller achtig) begrijp me dus niet verkeerd, de soundtrack is goed maar had zoveel meer kunnen zijn.

Grafisch staat de game wel stevig, een mooie art stijl die goed bij de game past. De omgeving is voornamelijk vlak en grauw gemaakt om de setting te verduidelijken. Ik ben ook geen enkele bug tegengekomen in de game, wat tegenwoordig al een wonder is.

Conclusie

Timelie is een erg goede stealth puzzle game die niet onder doet voor andere puzzle games. Als je van puzzle games houdt dan is dit absoluut een aanrader. In goed 6 uur heb je de game wel uitgespeeld, als je dan nog alles wilt halen dan kun je hier nog goed 2 uur bij optellen. 

Good

  • Verslavend
  • Leuke uitdagende puzzels

Bad

  • Redelijk kort
78
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.