Titanfall verschijnt op 13 maart 2014

Titanfall verschijnt op 13 maart 2014

Electronic Arts heeft vandaag bekendgemaakt dat Titanfall, de debuutgame van de Respawn Entertainment vanaf 13 maart 2014 verkrijgbaar zal zijn in Nederland. De game wordt exclusief uitgebracht voor Xbox One, Xbox 360 en PC. Titanfall heeft wereldwijd al meer dan 80 prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Fans kunnen rekenen op spannende en dynamische first-person-actie tussen aanvalspiloten en behendige, zwaar bepantserde Titans van 7 meter hoog. Titanfall is ontwikkeld door een van de makers van Call of Duty en andere hoofdontwerpers van de serie Call of Duty en zorgt voor een nieuwe online ervaring waarin vloeiende, snelle multiplayer-actie wordt gecombineerd met heldhaftige gameplay zoals bekend uit traditionele campagnespeltypen.

“Sinds we de game in juni hebben aangekondigd, zijn we overdonderd door de reacties op Titanfall”, zegt Vince Zampella, een van de makers van Call of Duty en medeoprichter van Respawn Entertainment. “De feedback die we krijgen van fans uit de hele wereld is een belangrijke drijfveer voor ons team en motiveert ons om in maart een ervaring af te leveren die aan alle hoge verwachtingen voldoet.”

Naast de standaardeditie van de game wordt Titanfall: Collector’s Edition uitgebracht. Deze editie bevat een exclusief, handgemaakt beeld van de Titan Atlas (45 cm hoog, met diorama en ledverlichting), een boek met meer dan 190 pagina’s zeldzame conceptillustraties en een exclusieve grote ontwerpposter van de Titan Atlas.

Titanfall speelt zich af in de nabije toekomst, in een afgelegen grensgebied dat verscheurd is door oorlog. Als speler beland je midden in een conflict tussen de Interstellar Manufacturing Corporation (IMC) en de Militie. De actie is snel en afwisselend. Je kunt rennen over muren in parkour-stijl dubbele sprongen maken en Titans kapen. Doordat je afwisselend als piloot en Titan kunt spelen, kun je razendsnel van tactiek veranderen, afhankelijk van de situatie aanvallen of vluchten, en de actie hoog in de lucht voortzetten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.