Toadette gaat mee op avontuur in Captain Toad: Treasure Tracker

Toadette gaat mee op avontuur in Captain Toad: Treasure Tracker

Wie is er klaar voor het avontuur? Captain Toad in elk geval, maar hij is niet de enige die op avontuur gaat als Captain Toad: Treasure Tracker op 9 januari verschijnt voor Wii U. Toadette, bekend van haar roze staartjes, zal namelijk óók als speelbaar personage verschijnen in bepaalde delen van het spel.

Anders dan traditionele videogamehelden, beschikken Captain Toad en Toadette niet over speciale krachten – deze kleine helden kunnen niet eens springen! Ze zijn ook nog eens bang voor zo’n beetje alles wat beweegt maar toch gaan ze het avontuur niet uit de weg. Gewapend met een zaklamp en positieve instelling, moeten ze zich een weg banen door omgevingen vol vijanden en hindernissen, zoals de Wild West Shanties en Goomba Waterparks. Elke omgeving zit vol puzzels om te kraken en geheimen om te doorgronden.

De kleine helden gaan op jacht naar de ultieme schat, een felbegeerde Power Star. Aan het begin van hun avontuur gaat Wingo – een reusachtige, hebberige vogel die de schattige schattenjagers het leven zuur maakt, ervandoor met hun enige Power Star en hij grist ook Toadette nog even mee! Spelers moeten Captain Toad helpen om de Power Star en Toadette terug te krijgen, waarna Toadette als speelbaar personage beschikbaar komt. Om uiteindelijk af te rekenen met Wingo, moeten spelers hun weg vinden door meer dan 70 levels vol verrassingen, puzzels, verborgen sterren en edelstenen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.