Tour de France 2022 en Pro Cycling Manager uit op 9 juni

Tour de France 2022 en Pro Cycling Manager uit op 9 juni

Tour de France 2022 krijgt een nieuwe game-mode en vele verbeteringen
De game van één van de populairste competities ter wereld keert dit jaar terug met 14.000 km aan wielerraces door vier verschillende landen. Spelers kunnen vier game-modes spelen, 26 teams managen, en met topwielrenners als Tadej Poga?ar, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Primo? Rogli? en David Gaudu deelnemen aan 92 wieleretappes. 

Nieuwe game mode
Tour de France 2022 introduceert de geheel nieuwe Race of the Moment-mode, waarin spelers hun resultaten online kunnen vergelijken met die van andere spelers in wekelijkse uitdagingen en klassementen.

Het nieuwe, officiële parcours van de Tour de France 2022
Net als voorgaande jaren kunnen spelers weer deelnemen aan de ronde van Frankrijk, die dit jaar vanuit Denemarken start. Alle 21 officiële nieuwe etappes zitten in het spel, inclusief de tijdrit in Kopenhagen waar de tour mee begint, Lille Métropole – Arenberg Porte du Hainaut met zijn kasseien wegen, de iconische Hautacam-klim in de 18e etappe en de laatste vlakke etappe op de beroemde Avenue des Champs-Elysées in Parijs.

Meer variatie in race-situaties
De kunstmatige intelligentie zorgt voor een breder scala aan gedrag onder de wielrenners, die geloofwaardiger reageren tijdens races en evenementen. Er zullen vaker vroege ontsnappingen plaatsvinden, terwijl spelers tijdens ontsnappingen beter met computergestuurde wielrenners kunnen samenwerken.

Nieuwe klassieker, geïnspireerd door een beroemde Italiaanse race
De Primavera Classic.

Nieuwe speelbare teams
Eolo-Kometa Cycling Team, Caja Rural-Seguros RGA en Uno-X Pro Cycling Team doen voor de eerste keer mee aan de game.

Race-incidenten
Spelers kunnen nu valpartijen en blessures in- of uitschakelen en (wanneer ingeschakeld) de frequentie ervan bepalen. De gevolgen zijn afhankelijk van de ernst van het incident.

Race-voorbereiding 
Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat vijf willekeurige renners goed voorbereid zijn en vijf anderen mogelijk ondermaats presteren. Dit moedigt spelers aan om zowel hun concurrenten als hun eigen team goed in de gaten te houden.

Tril-effect geplaveide secties
Tijdens het racen over de lastige geplaveide secties trilt de gebruikersinterface, net zoals echte wielrenners op dit soort secties door elkaar geschud worden. Spelers hebben het Bos van Wallers-Arenber nog nooit zo ervaren.

Pro Cycling Manager 2022 introduceert een nieuwe interface en veelzijdigere wielrenners
Pro Cycling Manager plaatst spelers in de schoenen van een sportdirecteur voor een combinatie van management en realtime racing. Om de top van de sport te bereiken, zijn directeuren niet alleen verantwoordelijk voor scouting, werving en sponsorbeheer, maar ook voor training en racestrategieën. Deze nieuwe editie telt meer dan 260 races en 680 etappes, waaronder de 21 officiële etappes van de Tour de France 2022. 

Nieuw talentscoutingsysteem
In Pro Cycling Manager 2022 kunnen spelers zelf kiezen welk gebied en welke jonge renners ze in de gaten willen houden, terwijl hun scouts hun effectiviteit gaandeweg ontwikkelen en verbeteren.

Een nieuwe generatie wielrenners
De nieuwste editie introduceert een nieuwe mechanic die het niveau en potentieel van jonge renners beoordeelt met een zes-sterrensysteem. Renners vanaf 16 jaar vormen een pool van atleten die nu drie keer groter is dan voorheen. Deze veelzijdige wielrenners ontwikkelen zich op dezelfde manier als de huidige sterren in de wielerwereld.

Ontwikkelingssysteem voor renners
Voor meer realisme moeten alle gerekruteerde renners nu in het team geïntegreerd worden voor een optimale ontwikkeling van hun talent.

Dynamischere tegenstanders
De pelotons in Pro Cycling Manager 2022 vertonen gevarieerder gedrag en breken met de bekende gedragspatronen van vorige edities. Spelers kunnen zien hoe hun favoriete renners meteen al de leiding nemen en vanaf het eerste uur van de race verschillende ontsnappingspogingen ondernemen.

Verbeterde interface
Naast de vernieuwde interface, menu-ergonomie en mogelijkheid doelen te plannen is een nieuwe rijderspagina toegevoegd. Deze biedt een overzicht van nieuwe statistieken, vaardigheden en resultaten, en de mogelijkheid om de eigenschappen van twee atleten te vergelijken.

70 beschikbare teams
Spelers kunnen directeur worden van topteams als Team Jumbo-Visma, B&B Hotels-KTM en Groupama-FDJ.

Tour de France 2022 verschijnt op 9 juni 2022 voor PlayStation4, PlayStation5,
Xbox One, Xbox Series X|S en pc.
Pro Cycling Manager 2022 verschijnt op 9 juni 2022 voor pc. 
Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.