Trailer voor Infinity Blade III

Trailer voor Infinity Blade III

Epic en Chair Entertainment hebben eerder deze week Infinity Blade III aangekondigd, het laatste deel in de epische trilogie. Waar het eerste deel vooral een powerhouse was om de kracht van de iPhone te laten zien, is de serie sinds deel twee een heus, overkoepelend verhaal gestart wat nu tot een einde gaat komen. De serie is een hit en er zijn inmiddels zelfs twee hooggewaardeerde boeken verschenen rondom de franchise. In het derde deel komen de personages nog meer naar de voorgrond. Om te laten zien dat Epic gelooft in de game, zijn er grote namen verbonden aan de game. Zo is John Noble (Lord of the Rings, Fringe) de man die zijn stem heeft verleend aan The Worker of Secrets. Daarnaast lijken hedendaagse personages hun inbreng te hebben in de grootse gevechten (waarbij dit keer ook steken en trappen verkocht kunnen worden aan de vijanden). Ruiken we een Assassin’s Creed invloed?

Net als in de vorige delen krijg je niet veel vrijheid tijdens je gevechten. Uiteraard kies jij het af te leggen pad, maar veel invloed lijk je niet te hebben op het verhaal. Toch is de game minder lineair dan zijn voorgangers. Zo kun je zelf bepalen welk fort je wanneer aan wil vallen vanuit je Hideout. Hier heb je een overzicht van de wereldkaart. Daarnaast komt Isa ook als speelbaar personage voorbij.

Qua multiplayer kun je rekenen op de terugkeer van ClashMobs waarbij je verschillende speltypes kunt verwachten. Natuurlijk kun je jouw prestaties wederom vergelijken met die van je vrienden. Echter, ClashMobs roept je dit keer ook op om samen te werken in een nieuw, sociaal systeem.
Infinity Blade III verschijnt op 18 september in de App Store. Exact op de dag dat jij je iPhone en iPad mag opwaarderen naar iOS 7. De game is te spelen op je iPhone 5, iPad 2, iPod touch 4de generatie en nieuwer. Hij is daarnaast geoptimaliseerd voor de 64-bit processor van de gloednieuwe iPhone 5s.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.