Up2Date, 06 mei 2018: Ook na een drukke week hoef je niks te missen

Up2Date, 06 mei 2018: Ook na een drukke week hoef je niks te missen

May the Fourth, dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn deze week voorbij gekomen, wat er zomaar voor zou kunnen hebben gezorgd dat al het game nieuws iedereen enigszins gepasseerd is. Gelukkig is er iets wat men de Up2Date noemt waardoor je weer helemaal op de hoogte bent en maandag bij het koffiezetapparaat ook mee kunt praten over de laatste nieuwtjes. Wacht niet langer en dompel jezelf onder in de laatste gaming nieuws.

FIFA Worldcup update gratis naar FIFA 18
Het wereldkampioenschap voetbal zit eraan te komen en deze keer zorgt EA ervoor dat middels een gratis update gamers in FIFA 18 ook mee kunnen genieten van dit spektakel. De update zorgt ervoor dat de toernooi ervaring gespeeld kan worden met authentieke spelers, tenues, de officiële wedstrijdbal en zelfs de echte trofee. Om onze gebroken oranje harten een beetje te helen is het ook mogelijk om met niet gekwalificeerde teams te spelen zoals dat van ons eigen kikkerlandje. De update zal vanaf 29 mei te downloaden zijn op PS4, Xbox One, PC en Switch.
God of War verkoopt als een trein
Zoals we allemaal wel hebben meegekregen is de nieuwe God of War een fantastische game waar iedereen lyrisch over is. Het geweldige verhaal, de fantastische combat en de schitterende omgevingen zijn zomaar een paar punten waarom deze game zo heerlijk is om te spelen. Kratos, die flink ouder is geworden en met zijn “boy” ronddwaalt door de wereld, op deze manier zien geeft een compleet nieuwe dimensie aan het karakter. De geweldige reviews en de enorme hype rondom de game tonen zich ook in de verkoopcijfers van de game. God of War is namelijk meer dan 3,1 miljoen keer verkocht in de eerste drie dagen dat de game verkrijgbaar was. Dit heeft er daardoor voor gezorgd dat het de snelst verkopende PS4 exclusive ooit is.

Nieuwe trailer Red Dead Redemption 2
All aboard the hype train! Choo Choo! Rockstar hoeft maar aan te kondigen dat er een trailer gaat verschijnen en gameland staat op zijn kop. Iedereen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar deze western game en langzaam maar zeker wordt er steeds een beetje meer bekend gemaakt over de game. Nadat een overval flink misgaat in de westelijke stad Blackwater, zijn Arthur Morgan en de Van der Linde-bende gedwongen te vluchten. Met federale agenten en de beste premiejagers van het land op hun hielen, moet de bende zich rovend, stelend en vechtend een weg banen door het ruige hart van Amerika om te overleven. Wanneer de interne verdeeldheid de bende uit elkaar dreigt te drijven, moet Arthur een keuze maken tussen zijn eigen idealen en zijn loyaliteit aan de bende die hem heeft grootgebracht. Helaas is het nog geduldig afwachten tot 26 oktober, want dan zal de game verschijnen voor PS4 en Xbox One.
Trailer Beyond Good and Evil 2
Niet alleen Red Dead Redemption 2 kwam met een hyped up trailer. Ubisoft liet tijdens een live stream de aller eerste echte beelden van Beyond Good and Evil 2 zien. Wat duidelijk wordt is dat de game de nadruk legt op ontdekkingstochten en qua het verhaal wordt er dieper ingegaan op de achtergrond van Jade, de DomZ en de schepping van antropomorfische dieren.
Naast alle nieuwtjes waren er ook nog andere dingen te beleven deze week op GameParty. Zo schreef Robin een stuk over de terugkeer van arcadehallen in Nederland en of dit eigenlijk wel een positief iets is. Bas kreeg een Lord of the Rings urge en keek niet alleen alle films maar speelde ook opnieuw Middle-earth: Shadow of Mordor. Maar deze week was er natuurlijk ook de speciale dag voor Star Wars fans, May the Fourth. Bas schreef een stuk met een terugblik naar verschillende Star Wars games uit het verleden. Daarnaast waren er deze week twee reviews die beiden sterke cijfers werden toebedeeld. Eefje dook de japanse misdaad in met Yakuza6: The Song of Life. Robin testte dan weer of South Park: The Fractured but Whole ook zijn mannetje staat op de Switch.

Dat was het dan weer voor deze week waardoor je weer helemaal bij bent met het laatste nieuws en niks hebt moeten missen. En maak je absoluut geen zorgen want volgende week staat er gewoon weer een nieuwe Up2Date voor je klaar!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.