Up2Date, 1 februari 2015

Up2Date, 1 februari 2015

Een nieuwe maand, de vijfde Up2Date van 2015. In deze tijd van het jaar komen de echte toppers niet uit, maar wordt er wel genoeg informatie over games gegeven. Bij GameParty hebben we dagelijks nieuws voor jullie en aan het einde van de week een samenvatting hiervan. En deze kan je hieronder rustig, op je eigen gemak met een bak koffie, lezen.

Saints Row Armchair-A-Geddon
Vanuit de diepste stukje Hel is het ultieme wapen op aarde gekomen: een luxe leunstoel. De leunstoel wordt bestuurd door Steelport’s eigen STAG in een speciale aflevering van Gat Gear. De geruchten gaan dat de stoel diep in de hel samengesmolten is door niemand minder dan Satan. De bekleding komt natuurlijk van de navelpluis van Johnny Gat. Prachtige reclamestunt voor een game waar we het later in deze Up2Date natuurlijk nog over zullen hebben.
Hololens van Microsoft mogelijk naar PC en Xbox One
Misschien wel het grootste nieuws van afgelopen week: de Hololens. Microsoft heeft een bril ontwikkeld waarmee er hologrammen in je huiskamer getoverd kunnen worden. Dit kan leuke ervaringen opleveren en Microsoft sluit niet uit dat het ook naar de Xbox One en PC komt. Volgens Phil Spencer is gaming niet een prioriteit als het om de Hololens gaat:

We think it’s important [HoloLens] succeeds as a stand-alone device. I think the experiences you see today are all standalone. They’re running in the device itself, which is really an accomplishment. […]

I think gaming will be important. Specific scenarios with the Xbox we’re thinking hard about where people could ask about streaming solutions, use it as a display for Xbox, we don’t have answers for any of those things.

Ride krijgt eerste trailer
De eerste trailer voor de game Ride is een feit. Samen met Milestone heeft Koch Media de trailer onthuld. Ride is de eerste eigen IP van Milestone. In Ride heeft de speler de mogelijkheid om meer dan 100 motoren te ervaren in vier verschillende categorieën: Superbikes, Supersports, Naked en Historical Bikes. De game bevat een scala aan tracks: van stadscircuits tot historische circuits van over de hele wereld uit de motorracerij. Daarnaast bevat Ride veel mogelijkheden voor het personaliseren van de rijder en het voertuig. Ride zal 20 maart 2015 beschikbaar zijn voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC. Natuurlijk hebben we voorgenoemde trailer voor jullie gemak bijgesloten.
Dragon’s Dogma Online is free-to-play
Capcom gaat Dragon’s Dogma Online uitbrengen op de PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC als een free-to-play online game. Dit meld het Japanse Famitsu magazine. Volgens dat magazine zal Dragon’s Dogma Online hetzelfde spelen als de andere Dragon’s Dogma games, maar dan in een online omgeving. Als speler kan je in groepen van maximaal vier spelers de open wereld gaan ontdekken en gigantische vijanden verslaan. Aangezien de game free-to-play is wil Capcom inkomsten genereren door items in de game te verkopen. De game moet dit jaar uit komen maar een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

WRC 5 naar verschillende platformen
Bigben Interactive en Kylotonn Games presenteren WRC 5, de officiële game voor 2015 van het FIA World Rally Championship (WRC) dat in de herfst dit jaar zal worden uitgebracht op de huidige en vorige generaties consoles en PC. In het WRC moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest uiteenlopende omstandigheden ter wereld. In 2015 zijn de wegen van dit epische motorsportavontuur verspreid over 14 landen, met 13 rally’s op alle soorten terrein, variërend van besneeuwde boswegen tot rotsachtige bergpassen.

https://www.youtube.com/watch?v=aSOxuA_OESo

Spotify naar PlayStation 3 en PlayStation 4
Mijn, en van vele andere PlayStation-gamers, gezeur is gehoord! Spotify komt naar de PlayStation 4 en PlayStation 3 in de vorm van PlayStation Music. Hiermee wordt het mogelijk om afspeellijsten van Spotify via de console te beluisteren, ook tijdens het gamen. PlayStation Music moet vanaf deze lente beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en PlayStation 3. Het is niet bekend of de dienst ook naar de PlayStation Vita komt.

Dying Light krijgt launchtrailer
De game is in principe al uit, maar eigenlijk niet. Of toch wel… huh? Ja. Dying Light is al te krijgen, maar enkel digitaal. De fysieke versie mag dan wel uitgesteld zijn tot het eind van de maand, maar mensen die het online in de store gekocht hebben kunnen de game al spelen. Om dat te vieren hebben de developers ons voorzien van een launch trailer!
14 minuten gameplay van The Witcher 3
Veel gamers kunnen niet wachten op The Witcher 3: Wild Hunt. Ben jij één van die gamers? Dan is het onderstaande filmpje met 14 minuten aan gameplay wel interessant voor je! Op 19 mei moet de game uitkomen. Tot dan: wachten…
Het was een rustige week qua reviews. Maar dat betekent niet dat we niks hebben voor jullie natuurlijk! Bas heeft bijvoorbeeld een feature over de toekomst van gaming geschreven. En zoals beloofd kom ik terug op Saints Row: Gat out Of Hell met een review voor jullie. Geen idee of ik het mag verklappen, maar ik doe het lekker toch: binnenkort komt er iets op de site over Battlefield: Hardline. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er zin in! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.