Up2date, 10 augustus 2014

Up2date, 10 augustus 2014

Ik ben in blijde verwachting!! Echt waar, ik ben een vat vol anticipatie nu de grootste Europese Gamebeurs er in de aankomende week helemaal zit aan te komen. Aankondigingen van de grootste uitgevers, nieuwe games en fonkelfrisse beelden van aankomende toppers komen allemaal op ons af. Tot de beurs op gang trekt nemen we uiteraard eerst nog even de wekelijkse highlights onder de loep in deze Up2Date. Ook dit wordt ongetwijfeld weer ganz geil.

PlayStation Now bijzonder prijzig
Of hoe een doodeenvoudig idee alvast redelijk te verkloten nog voor het van de grond komt. Uiteraard zit PlayStation’s verhuurdienst Now nog steeds in een beta, wat betekent dat er nog volop getest wordt en niks concreet vast staat, maar kom op. Erg goeie reclame voor de dienst kun je dit niet noemen. Als je het voorbeeld van Deus Ex: Human Revolution neemt en ziet dat er serieus overwogen wordt om bijna dertig dollar te bedelen om een game een drie maandjes te huren, terwijl je die voor nog geen tientje van de onderkant van een budgetbak kan schrapen en voor eeuwig en altijd in je bezit hebben. Tja, als je dat leest dan weet je dat Sony nog heel wat werk voor de boeg zal hebben om consumenten te overtuigen van de waarde van hun verhuurplatform.

Assassin’s Creed Rogue aangekondigd
Ik las op een forum na deze aankondiging hoe lief het was van Ubisoft om toch nog een Creed-game te maken voor de gewone Xbox 360- en PS3-gamers. Nu ben ik de laatste om te betwisten dat ze daar bij Ubi best schattig uit de hoek kunnen komen, maar dat er toch nog miljoenen gamers de overstap naar nextgen niet gemaakt hebben en Ubisoft ook die knakkers hun cash wil dit najaar lijkt me iets aannemelijker. Twee games binnen één maand in dezelfde franchise dus. Het ruikt ergens naar overkill en uitmelkerij, maar voor fans is het ook een erg aanlokkelijk idee. Ondanks alle kritiek die je kunt hebben op het zakenmodel dat Ubisoft hanteert valt niet te ontkennen dat de games steevast goed gemaakt zijn en het leuk blijft om in een semi-historische setting gebouwen te beklimmen en vijanden van extra ventilatiegaten te voorzien. Deze Rogue lijkt voor de fans in elk geval leuk te worden omdat je een keertje in de huid kruipt van een tempelier die als opdracht heeft assassin’s een kopje kleiner te maken. Tot de obligate plottwist waarschijnlijk, maar toch, het klinkt best amusant. Ubisoft belooft in elk geval weer bootje varen en dat in een setting rond de oostkust en een verhaal dat de gebeurtenissen tussen deeltje vier verbindt met Unity. Ik heb mijn hors d’oevre voor het grote next-gen avontuur in Parijs in elk geval al gevonden.
Resident Evil naar last- en next-gen
Laat ons allemaal even onze beste grafstem opzetten voor de goeie ouwe Resident Evil die nog maar eens een remake krijgt, dit voor alle huidige consoles die een cijfer in hun naam dragen en uiteraard de kompjoeter. Moeten we tegenwoordig nog warm lopen voor deze gereanimeerde ouwe kost? In dit geval echt wel lijkt me. Kijk, Resident Evil is een oerklassieker, maar tegenwoordig wel gedateerd als fuck, dus een simpele remake van die game zou ik echt niet zien goedkomen, al zien de zombies er nog zo eng uit. Gelukkig is de game indertijd al eens erg stijlvol herwerkt voor de GameCube, en laat nou net die versie als uitgangspunt dienen. Resident Evil GameCube was echt van de grond af herwerkt voor Nintendo’s console indertijd en dat leverde één van de meest sfeervolle doodenge horrorgames op die ik ooit gezien heb. Het feit dat ze die game als basis nemen en er alle toeters en bellen tegenaan gooien die de nieuwe systemen bieden zorgt ervoor dat ik nu al knikkende knietjes krijg. Dit wordt doodeng en gaat The Last of Us concurrentie geven in de categorie vers ondergoed bevorderende videogames.

Next-gen versie van Sleeping Dogs aangekondigd
Waarom? Dat is de enige tegenvraag die in me opkomt bij het lezen van dit nieuws. Is er ook maar iemand die een gloednieuwe PlayStation 4 of Xbox One gekocht heeft die spontaan een juichende vuist de lucht in stak bij het horen van dit nieuws? Begrijp me niet verkeerd, Sleeping Dogs was een echte topper. Het is een game waar ik met veel plezier tientallen uren in gestopt heb zonder me een moment te vervelen en is in mijn boekje de enige game in het sandbox-genre die met opgeheven hoofd naast Grand Theft Auto mag staan. Ik was dol op die game, twee fucking jaar geleden. Ik begrijp dat het voor Square Enix makkelijk cashen is om de resolutie van wat al een mooie game is wat op te krikken en gewoon alle DLC te bundelen op één schijfje en klaar. Zakelijk gezien is het een goed idee, en als het wat animo genereert voor een mogelijke sequel, dan durf ik het zelfs nog positief te vinden ook. Dit gezegd hebbende, zijn we eindelijk klaar nu? Op dit punt ga ik niet eens meer een wenkbrauw optrekken wanneer Deus Ex Human Revolution wordt aangekondigd voor PlayStation 4 en One. Misschien stap ik nu in de rol van een Ian Malcolm-achtige cynicus, maar eventueel zullen er toch wel echt nieuwe games opduiken tijdens dit ritje, toch?
Evolve uitgesteld naar 2015
Iedere zichzelf respecterende topper kan niet zonder wat uitstel, daarom is het uiterst hoopgevend dat ook Evolve een paar maandjes bij de vooropgestelde releasedatum mikt. Nu gaan we dus niet langer in oktober, maar pas in februari aan de slag met deze nieuwe co-op topper van de makers van Left4Dead. Misschien is het slechts een raar idee van mijn kant, maar ik heb zo het gevoel dat 2K net op tijd ingezien heeft dat we in oktober nog steeds met zijn allen verzonken zullen zijn in de wereld van Destiny. That wizard maybe came from the moon, but that game skips to february.

…ging de zomerse komkommertijd wat verder met redacteuren die op vakantie waren of ergens dronken in een goot lagen. Desondanks waren er weer enkele toppertjes die stevig aan het nieuwsen sloegen en wist Bas al vooruit te blikken naar de Com.

Daar draait het uiteraard ook om in de aankomende week. Zowel van op de beursvloer als thuis achter de kompjoeterpc zullen de GPN’ers hun sauerkraut-stinkende best doen om jullie van het beste nieuws en de leukste trailers te voorzien. Maak jullie borst maar nat, wir gehen los.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.