Up2Date, 11 augustus 2013

Up2Date, 11 augustus 2013

Nou nou mensen, dat was me het weekje wel! Elke week komen de grote hypes die ons boven het hoofd hangen steeds dichterbij. Ik heb het natuurlijk over GTA V en de nieuwe consoles. Toevallig heb ik deze week zowel GTA V als de PlayStation 4 gereserveerd, maar daar kom ik later nog op. Want er gebeurde namelijk nog veel meer op gamesgebied. Er kwam vooral veel nieuws voorbij over de PlayStation 4 en over de Xbox One. Zoals elke week praat ik je bij welk nieuws je deze week nou écht niet mocht missen.

PlayStation 4 uitverkocht bij Game Mania
Ik reserveerde mijn PlayStation 4 op donderdag, en dat was na het bericht dat de PlayStation 4 in de UK was ‘uitverkocht’ en dat Sony pre-orders – die nog geplaatst werden – niet kon garanderen op de dag van release. Half in paniek ben ik naar de Game Mania gegaan om mijn exemplaar te reserveren, terwijl ik het vage vermoeden had dat het al te laat zou zijn. En inderdaad, de mevrouw aan de kassa vertelde mij dat ze geen garantie kon geven, dat ik mijn console op de dag van release zou krijgen. Ik moest vijf euro aanbetalen, maar het mocht ook een groter bedrag zijn. Het leek mij, gezien zowel de omstandigheden rondom Game Mania en het nieuws uit het Verenigd Koninkrijk, niet slim om meer aan te betalen. Helaas kreeg ik gelijk.
Op vrijdag kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Sony niet alle pre-orders van de Game Mania kan garanderen.. En ik was niet zo’n beetje te laat ook. Had ik mijn console op de dag van release willen hebben, dan had ik mijn reservering moeten plaatsen voor 24 juni. Wilde ik mijn nieuwe PlayStation nog in 2013 hebben, dan had ik hem uiterlijk 7 augustus moeten reserveren. Laat ik hem nou net op 8 augustus hebben gereserveerd. Terwijl er nog niet eens een releasedatum bekend is! Ik houd mijn hart vast. Misschien dan toch maar overstappen op de Xbox One?

Wat zit er in de doos van de Xbox One?
Over de Xbox One gesproken. Ik vind het uitpakken van iets nieuws, mits er een stekkertje aan zit, altijd heel leuk. En ik ben niet de enige, want de zogenoemde unboxing-video’s doen het altijd hartstikke goed op YouTube. Je hebt dan ook lang gespaard voor zo’n nieuw apparaat, of je hebt er lang op moeten wachten (beiden gaan, zo ben ik bang, straks op voor de PlayStation 4). Helaas valt dat unboxen uiteindelijk toch vaak nog wel een beetje tegen.

Microsoft is er in ieder geval vroeg bij met haar video over het unboxen van de Xbox One. Niet zo gek natuurlijk, dat Microsoft dat als eerste doet. Er vielen mij een aantal dingen op in de video. Als eerste dat Major Nelson erg irritant is, maar daar kijk je natuurlijk niet voor. Maar ik was wel blij te zien dat er een mooie HDMI-kabel in de doos zit, iets wat tegenwoordig helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Nintendo heeft de trend als eerste ingezet door er eentje bij de Wii U mee te leveren. Tevens zit er nog een headset bij de nieuwe Xbox! Ook daar was ik blij mee, want de eerste headset die bij de Xbox 360 werd geleverd heb ik veel gebruikt. Helaas werd mij nogmaals bevestigd dat de Xbox One toch eigenlijk gewoon een lelijk en lomp apparaat is. Ik hou er persoonlijk niet zo van, maar we zullen het er toch maar mee moeten doen.

Trailer laat de techniek van het scoren zien in FIFA 14
Misschien is dit een klein detail, maar de kritiek die vaak op de FIFA-serie werd geleverd was dat het schieten vaak nogal dood aanvoelde. Natuurlijk, je schoot zo nu en dan nog wel een vrije trap in de kruising, maar echt lekker knallen kon vaak niet. EA Sports heeft geluisterd en heeft een trailer uitgebracht waarin ze de techniek van het scoren laten zien. Als FIFA-freak wordt ik hier toch wel een beetje opgewonden van.
Natuurlijk, EA moet het nog wel even bewijzen. Want toen we in FIFA 12 allemaal lekker gemaakt werden met de nieuwe fysieke mogelijkheden van spelers liep dat toch even anders dan de bedoeling was. Een speler die twintig meter wegvliegt omdat hij toevallig tegen een speler aan liep, kan nu eenmaal niet realistisch genoemd worden. Toch heb ik vertrouwen in EA Sports, en ben ik zeer benieuwd, zeker naar de next-gen versie van FIFA 14.

Zoals ik al eerder schreef, dit was me het weekje wel. Een hoop nieuws over de next-gens, waardoor ik er steeds meer zin in begin te krijgen. Vooral een hoop nieuws over de Xbox One, waaronder dat je Xbox Live Gold moet hebben voor Skype en het opnemen van video’s. Toch kwam het (in mijn ogen) belangrijkste nieuws uit het kamp van Sony: Sony kan lang niet alle pre-orders leveren op de release. Jammer voor de gamers, maar het geeft ook aan dat er een enorme vraag is naar de console! In de volgende Up2Dates vast nog veel meer next-gen nieuws, tot de volgende keer.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.