Up2Date, 12 januari 2014

Up2Date, 12 januari 2014

Ook deze week stond GameParty weer vol met nieuwtjes over games. Van next-gen tot current-gen, van Nintendo tot Sony, van Skyrim tot Hitman, je las het allemaal op onze website. Ik zet de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week voor op een rijtje!

Skyrim naar next-gen… of toch niet?
Even leek het er afgelopen week er op dat The Elders Scrolls V: Skyrim richting de Xbox One en de PlayStation 4 zou komen. Op de site van Skyrim waren de logo’s van de Xbox One en de PlayStation 4 immers te zien naast de logo’s van de Xbox 360 en de PlayStation 3. De eerste geluiden van fans waren voor een groot gedeelte positief. Zo’n fantastisch avontuur als Skyrim beleven met next-gen graphics, hoe episch moet dat dan wel niet zijn? Toch werd er al een aantal kritische kanttekeningen bij het nieuws geplaatst. Zo vroeg onze eigen Bas van Dun zich af of fans, die misschien wel meer dan honderd uur in de game hebben gestopt, het waard vinden om opnieuw zo veel tijd in Skyrim te steken.
De volgende dag kwam echter het nieuws dat de game helemaal niet voor de next-gen consoles zou gaan verschijnen. Het was een foutje, men was alleen een beetje aan het testen op de site en het was helemaal niet de bedoeling dat de logo’s van de PlayStation 4 en de Xbox One op de site zouden verschijnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo rouwig ben dat het hele feest niet doorgaat. Allereerst ook om de reden die Bas noemde, maar ik zit zelf helemaal niet te wachten op games die worden opgepoetst. Dat is helemaal niet waarom ik mijn PlayStation 4 heb gekocht. Het is misschien leuk als de console al een paar jaren oud is en je uit nostalgische gevoelens nog eens The Last of Us in PS4-kwaliteit wilt spelen, maar nu het nog zo vroeg is in de levensloop van de consoles zit ik daar helemaal niet op te wachten.

Telltale wil James Bond
Ik heb in eerder Up2Dates volgens mij al eens mijn liefde voor de games van Telltale uitgesproken. Waarschijnlijk was dat toen het nieuws naar buiten kwam dat Telltale aan de slag ging met de Game of Thrones-serie. De wat meer actievolle aanpak van het point and click-genre die we gezien hebben in The Walking Dead en The Wolf Among Us is in mijn ogen echt spot on. Precies wat het genre nou net nodig had.

Telltale neemt op dit moment wel heel veel hooi op haar vork en ik hoop persoonlijk dat ze het allemaal kunnen handelen. Naast The Wolf Among Us en The Walking Dead is men bij Telltale ook nog bezig met Game of Thrones en Tales from the Borderlands. Dan heeft Telltale ook nog eens de wens uitgesproken om de James Bond-licentie binnen te halen. Ik moet eerlijk zeggen, de reden is ook nog eens best wel goed! De mede-oprichter van Telltale aan het woord:

I’m a giant James Bond fan and I’m always frustrated by games that make him a mass murderer. He’s a super-spy, and that’s a different skillset. The films make him less of a mass murderer, and there’s not much killing in the books – more spying and intrigue.

Alien: Isolation aangekondigd
Tsja, wat moeten we hier nou weer van denken. De opvolger van Alien: Colonial Marines. Ga er maar aan staan. De vorige game overtreffen lijkt mij persoonlijk niet zo moeilijk, maar het weer goedmaken met de fans wel. Want man, wat was Colonial Marines een ontzettende schijtgame. De eerste beelden van Isolation zien er in ieder geval hoopgevend uit, en het lijkt erop dat het een behoorlijk enge game zal worden. Toch hou ik niet te veel hoop en ik blijf ik Colonial Marines in gedachten houden.
De dag na de aankondiging kwam er echter wel slecht nieuws voor gamers die alleen een Wii U in bezit hebben. Opnieuw een klap in het gezicht van die bezitters, de game komt namelijk niet richting de Wii U. Met PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en PC is de lijst van consoles groot, maar de Wii U wordt overgeslagen. En ergens is dat eigenlijk nog best wel begrijpelijk. Waarom tijd in het omzetten naar de Wii U besteden, waarom goed gebruik proberen te maken van de GamePad terwijl je eigenlijk al weet dat de game niet veel gaat verkopen. Dat is puur en alleen omdat de Wii U nou eenmaal zo ontzettend weinig is verkocht. De third party-support van de console is in ieder geval heel erg slecht, zoals mede-redacteur Harmen Bootsma al terecht opmerkte in de reacties op het nieuwtje.

Naast dit nieuws was er (natuurlijk) nog veel meer te beleven op GameParty. Zo was daar bijvoorbeeld het nieuws dat PlayStation met een eigen streamingservice gaat komen. Hierdoor is het mogelijk om PS3-games te spelen op je PlayStation 4, maar bijvoorbeeld ook op je tablet en op je PlayStation Vita. Ook werd bekend dat King Dedede een opwachting maakt in Super Smash Bros. Daarnaast is er een Far Cry-collectie op komst en gaat het gerucht dat The Division pas in 2015 uit gaat komen. Het was een week vol met nieuws. Wat was jouw nieuws van de week?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.