Up2Date, 12 juni: We gaan nu écht beginnen!

Up2Date, 12 juni: We gaan nu écht beginnen!

Vanavond krijgen we dan eindelijk de start van de E3. De beurs gaat eigenlijk pas maandag van start, maar Electronic Arts trapt de E3 af met haar evenement EA Play. Hoewel, het leek deze week wel alsof de E3 al begonnen was. Er is behoorlijk wat nieuws gelekt. Bovendien kozen ontwikkelaars er zelf ook nog voor om zo vlak voor de E3 een aankondiging te doen. Ik volg het in ieder geval niet meer, en ook onze Bas spuwde zijn gal erover. Draai gewoon dicht die E3-kraan! Zo vlak voor de E3 kijk ik nog even terug op het heetste nieuws van de afgelopen week.

Watch Dogs 2 officieel aangekondigd
Meteen een kanttekening bij het woordje officieel. Er is namelijk gedurende de week een hoop nieuws verschenen over Watch Dogs 2. Allereerst was daar een advertentie op IGN. Hierin zagen we een releasedatum en de Golden Gate Bridge. De setting van Watch Dogs 2 was dus al zo’n twee dagen voor de officiële onthulling bekend: San Francisco. Iets later ging ook Twitch de fout in: gamers die streams aan het kijken waren kregen een advertentie van Watch Dogs 2 te zien. Hierin zagen we de nieuwe hoofdrolspeler van de game.

Nu we dan de eerste officiële onthulling te zien hebben gekregen, is ook de eerste gameplay opgedoken van de game. Natuurlijk moet je bij Ubisoft altijd een slag om de arm houden als het gaat om gameplay voor de release, maar ik heb het idee dat de meeste reacties wel positief zijn. De setting van San Francisco spreekt mij in ieder geval aan. Ik hoop dat men bij Ubisoft de beste gedeeltes van de eerste Watch Dogs weet te grijpen en dat te verbeteren in dit tweede deel. Het eerste deel was niet (zoals veel mensen misschien wel gehoopt hadden) van het niveau Grand Theft Auto. Maar dat wil niet zeggen dat het een slechte game was. Ik heb me nog best vermaakt met de eerste Watch Dogs en ga deeltje twee zeker in de gaten houden!

Injustice 2 aangekondigd
Dan door met de volgende titel die al uitlekte voordat de eigenlijke onthulling plaatsvond. De geruchten rondom een nieuwe Injustice gingen natuurlijk al langer. Maar toen een medewerker een promotieposter van de game het wereldwijde web op gooide wisten we het zeker: Injustice 2 zit eraan te komen. Injustice 2 komt naar Xbox One en PlayStation 4. Het vervolg op Injustice: Gods Among Us, dat in 2013 verscheen, krijgt nieuwe characters en omgevingen en daarnaast zal interactie met en destructie van die omgevingen een grotere rol gaan spelen.

Bovendien zal de game het zogenoemde Gear System kennen, waarmee spelers hun eigen Superman, Batman en uiteindelijk ultieme Injustice-universum kunnen maken. Dit klinkt behoorlijk interessant, want je kunt hierdoor je karakter helemaal eigen maken. Vind je Batman een tof karakter maar kun je niet helemaal overweg met zijn speelstijl? Dan is het Gear System een goede manier om Batman helemaal je eigen te maken. Tel daarbij op dat de eerste trailer van Injustice 2 ook nog eens erg tof was en je hebt een titel waar een hoop gamers naar uit zullen kijken.

CEO PlayStation bevestigt PlayStation 4K, maar komt niet naar de E3
Dan nóg een onderwerp waar al een tijdje allemaal geruchten over de rondte deden. De PlayStation 4K is dan eindelijk bevestigd door de CEO van Sony Interactive Entertainment. Deze verbeterde versie van de PlayStation 4 zal echter niet op de E3 getoond worden. Users Bloemkool en Eelco schreven het al in de comments en ik ben het ermee eens: het is best jammer dat de verbeterde PlayStation niet op de E3 getoond gaat worden. Want is er ooit een beter platform om je nieuwe console te laten zien? Ik denk het niet! Met de verbeterde PlayStation richt Sony zich op hardcore gamers en mensen met een 4K-scherm in huis. Geen zorgen overigens: er zullen geen exclusieve games komen voor de PlayStation 4K. Alle games zullen zowel op de PlayStation 4 als de PlayStation 4K gespeeld kunnen worden.

Reveal trailer voor Destiny: Rise of Iron
Ik heb Destiny al een tijdje achter mij gelaten. Ik heb de oorspronkelijke game met een hoop plezier gespeeld, vooral omdat ik de verhaallijn met vrienden heb doorlopen en ik veel de multiplayer heb gespeeld. Maar al dat gedoe met de DLC en het grinden ging mij op een gegeven moment tegenstaan. Toch moet ik zeggen dat Rise of Iron er best tof uit ziet. De setting spreekt mij in ieder geval aan. Ik weet dat bij Destiny: The Taken King er een pakket kwam met alle DLC. Mocht dat bij Rise of Iron ook zo het geval zijn, dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat ik terugkeer naar Destiny. Mits ik gevolgd word door mijn vrienden, dat dan weer wel.

Natuurlijk gaven wij allemaal onze verwachtingen voor de E3: Eefje, Max,Bas, Harmen en ikzelf keken allemaal vooruit. Ook schreef Bas tussen alle drukte door nog een review van de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles game. Hij was helaas niet zo heel positief.

Dat was het weer! Tot de volgende keer. Dan hebben we waarschijnlijk heel veel nieuws om met je door te nemen!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.