Up2Date, 8 januari 2017: We begeven ons op glad ijs!

Up2Date, 8 januari 2017: We begeven ons op glad ijs!

We zijn nog maar net begonnen in 2017 en we kregen al meteen noodweer om onze oren! We werden geadviseerd om toch vooral binnen te gaan, om te voorkomen dat we onderuit zouden glijden op de wegen die spekglad waren. Typisch weer dus om lekker binnen te blijven en achter je console, handheld of PC te kruipen! Het was ook een week waar de gamesindustrie toch nog even uit een winterslaap moest kruipen. Geen enorm groot nieuws deze week, maar toch de moeite waard. Ik zet het beste nieuws voor je op een rijtje!

Rocket League bestverkopende game op PlayStation Store in 2016
Opvallend nieuws als je het mij vraagt. Rocket League verscheen al in augustus 2015. De game was bovendien in die maand gratis te downloaden door middel van PlayStation Plus. Blijkbaar heeft dat de game enorm veel goeds gedaan, want het succes van Rocket League gaat in 2016 gewoon keihard verder. Iedereen lijkt Rocket League te willen spelen en iedereen blijft ook Rocket League spelen. Dat doet Psyonix goed, door bijvoorbeeld regelmatige met updates voor de game te komen. Dat doen ze niet alleen in de vorm van betaalde DLC, maar ook in de vorm van gratis updates. Nieuwe arena’s en nieuwe items om je wagen op te fleuren, Psyonix draait er zijn hand niet voor om.

De notering van Battlefield 4 in de lijst van bestverkopende games is misschien net zo opvallend. Battlefield 4 staat op de derde plek, terwijl Battlefield 1 op de vierde plek staat. Aan de andere kant: Battlefield 4 was een aantal keer voor minder dan een tientje te koop in de PlayStation Store. Zeker in combinatie met de hype rondom Battlefield 1 mag het dan misschien toch geen verrassing heten dat Battlefield 4 zo hoog staat.
Project Cars 2 komt dit najaar
De eerste Project Cars was in mijn ogen echt een topgame. Een hoop verschillende klasses waarin je kon racen, mooie graphics en eindelijk eens een wat realistischere racegame op de consoles. Toch zaten er wel nog een aantal schoonheidsfoutjes in de game. Slightly Mad Studios gaat in ieder geval gelukkig door met de serie want dit najaar kunnen we het tweede deel in de serie gaan verwachten.

De ontwikkeling van het tweede deel loopt op rolletjes en ontwikkelaars hebben aangegeven dat we het tweede deel van Project Cars ergens rond september van dit jaar kunnen gaan verwachten. Dat nemen we maar een beetje ruim, maar het lijkt dat we in ieder geval dan de conclusie kunnen trekken dat de game dit najaar moet gaan verschijnen. Ik heb er in ieder geval zin in: meer circuits, meer auto’s en meer verschillende raceklassen! Waaronder rallyracen. Kunnen we dan ons ook begeven op glad ijs?

Blizzard toont nieuwe map Overwatch
Eerder had ik het al over de gratis DLC die Psyonix aanbood in Rocket League. Maar Blizzard kan er ook wat van in Overwatch. We hebben al eerder nieuwe heroes en nieuwe maps gezien en ook in 2017 zet Blizzard deze trend verder door. Oasis is de nieuwste map in Overwatch en het is een plaatje. Een nieuwe Control-map is ook net wat de game in mijn ogen kon gebruiken, aangezien het voor mij dan ook de favoriete gamemode is in Overwatch. Ik ben dan zeker ook benieuwd wat Blizzard nog meer in petto heeft voor volgend jaar!
Pokémon Go heeft meeste downloads in App Store over 2016
En als we het dan toch over succesvolle games hebben: Pokémon Go. Super Mario Run mag dan misschien succesvol zijn met meer dan 90 miljoen downloads in een halve maand, Pokémon Go zit daar nog ver boven. Super Mario Run kwam namelijk niet verder dan plek 10 in de top 10 van succesvolste apps over 2016 in de App Store. Pokémon Go zat in augustus al op meer dan 100 miljoen downloads, maar het blijft gissen hoe veel downloads dat nu precies zijn. Die gegevens wilde Apple in ieder geval niet prijsgeven. Laten we het er op houden dat er behoorlijk gedownload is in de App Store in 2016.

Mass Effect: Andromeda verschijnt op 23 maart 2017
Nog maar een paar nachtjes (en daarna nog weer wat meer nachtjes) slapen, en dan kun je eindelijk aan de slag met Mass Effect: Andromeda. EA en BioWare maakten afgelopen week de releasedatum voor hun nieuwe kindje bekend: 23 maart 2017! In de Verenigde Staten kunnen gamers al twee dagen eerder aan de slag met de game. Voor het eerst draait er een Mass Effect op de nieuwe Frostbite Engine. Dit moet voor prachtige graphics gaan zorgen. We wisten al dat Andromeda door zou schuiven naar 2017, maar met een releasedatum van 23 maart kan ik prima leven.

Ik hoop dat je deze week de gladheid hebt overleefd. Volgende week zijn we er weer met een verse Up2Date! Rest mij niets minder dan jou een fijne week te wensen!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.