Up2Date, 28 februari 2016, gefeliciteerd Pokémon!

Up2Date, 28 februari 2016, gefeliciteerd Pokémon!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb haast het gevoel dat het einde van het jaar weer nadert. Al die games die nu verschijnen; haast net zoveel als in het najaar. Oké, misschien is dat wat overdreven, maar feit is wel dat er in de afgelopen en aankomende weken behoorlijk wat games zijn verschenen. Het kan dan natuurlijk ook heel goed zijn dat je de afgelopen week druk bent geweest met bijvoorbeeld Far Cry Primal of Plants vs. Zombies Garden Warfare 2. Hoe dan ook: ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje.

Nieuwe Pokémon-titels aangekondigd: Pokémon Sun en Moon.
Aan het begin van deze week zagen we het misschien al een beetje aankomen. We wisten al dat er ter ere van de twintigste verjaardag van Pokémon op de vrijdag een speciale Nintendo Direct zou plaatsvinden. Daar bij kwam dat er ook ineens twee nieuwe logo’s uitlekten. Er was patent aangevraagd op Pokémon Sun en Pokémon Moon. Nou wil dat niet zo veel zeggen aangezien we vaak ook een aantal placeholders hebben gezien in alle kleuren van de regenboog. Toch kwam daar de Pokémon Direct. En verrek: daar was dan ineens toch Pokémon Sun en Pokémon Moon. Twee nieuwe titels voor de Nintendo 3DS, die rondom de feestdagen van dit jaar gaan verschijnen.
https://www.youtube.com/watch?v=4qBHfd2NtJs
En worden we daar blij van? Ik persoonlijk wel! Ook al is dit al weer generatie zeven die er aan zit te komen, ik heb er nog altijd zin in om ze allemaal weer te vangen. Daar moet dan wel bij worden gezegd dat we met Sun en Moon richting de achthonderd Pokémon gaan. Probeer ze dan maar eens allemaal te vangen. In de komende maanden zullen we vast steeds beetje bij beetje meer ontdekken over de nieuwe Pokémon. Ik kan in ieder geval niet wachten op de nieuwe starters. En op de nieuwe legendaries. En eigenlijk op alle andere Pokémon. Laat maar komen!

Speel Battlefield 5 zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog?
Op de redactie van GameParty is het een veelbesproken onderwerp. Welke kant moeten games als Call of Duty en Battlefield op? Eerlijk gezegd zijn we bij GameParty wel een beetje klaar met de toekomst. We hebben het nu gezien in een aantal Black Ops-titels, in Call of Duty Ghosts en in Advanced Warfare. Ook de huidige tijd zijn we sitekem wel een beetje klaar mee: dat hebben nu wel in de afgelopen Battlefield-titels gezien. Als je het ons vraagt, moet er weer eens een shooter komen die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar de Eerste Wereldoorlog nemen we natuurlijk ook genoegen mee. We hebben nu in ieder geval een kleine kans dat we een game krijgen die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog gaat afspelen. Volgens een Zwiterse retailer is Battlefield 5 namelijk een tactische multiplayer-shooter die zich afspeelt tijdens WW1. Dat eerste klinkt in ieder geval als een Battlefield-game, maar dat tweede klinkt ons nog veel meer als muziek in de oren. Hoewel shooters rondom de Wereldoorlogen eerst de standaard waren, willen we nu best wel een keer terug naar die standaard.

PlayStation Plus in maart: Broforce, Galak-Z en meer
Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Tenminste, zo is het spreekwoord in ieder geval. Maar ik wil nu toch echt even klagen over de ‘gratis’ games die Sony in maart gaat weggeven bij de PlayStation Plus. Want werkelijk waar, het lijkt helemaal nergens op. Voordat de PlayStation 4 mee ging doen met PlayStation Plus, kreeg de PlayStation 3 toch voornamelijk grote titels. Dat is de afgelopen tijd toch ook een stuk minder geworden. Toch leek de afgelopen tijd de weg omhoog ingezet. Dat de PlayStation 4-titels alweer indies zijn, daar kan ik nog best mee leven. Soms zit er echt wel een vermakelijk game bij. Maar wat Sony flikt bij de PlayStation 3? Een game uit 2007: Super Stardust HD die nota bene al een keer eerder gratis is weggeven toen PSN er een tijdje uitlag. Daarnaast hebben we The Last Guy: een game uit 2008 met de waarde van 4,99. Ook de line-up van de Vita is weer niet om over naar huis te schrijven. Volgende maand moet het écht beter Sony!

Halo 5 Hammer Storm DLC vanaf nu beschikbaar
Ik heb mijn gal even kunnen spuwen: nu is het weer tijd voor wat positief nieuws! Want de manier waarop Halo 5 een tijd na de launch steeds weer gratis nieuwe content krijgt, is zeker een positieve vermelding waard. We hebben al een hoop gratis content gehad waaronder nieuwe maps en nieuwe modes. Nu hebben we deze week ook weer een hoop gratis nieuwe content gehad! Ik ben persoonlijk erg blij met Griffball, maar ik weet zeker dat er ook een hele boel mensen heel erg blij worden van de terugkeer van Fiesta. Zeker een reden om Halo 5 weer eens op te starten!
De grote release van de afgelopen tijd was natuurlijk Far Cry Primal. Harmen ging met de game aan de slag en laat je weten wat hij er van vind. Bas verklaarde ondertussen zijn liefde aan World of Warcraft en Eefje gaf liefde aan een aantal DLCs. Verder keerde Auke terug op GameParty met een video over The Division en ging Max aan de slag met de beta van Hitman.

Het was een week waar we op GameParty in ieder geval een hoop plezier aan hebben beleefd: een hoop tof nieuws en we hebben in onze ogen ook een aantal leuke artikelen. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.