Up2Date, 16 november 2014

Up2Date, 16 november 2014

November is dit jaar de maand van de grote releases. En in zo’n maand heb je ook altijd veel nieuws. Afgelopen week werd dat maar weer eens goed duidelijk op de website, want het nieuws bleef maar komen! We hebben geprobeerd om het zo gestroomlijnd mogelijk op de website te zetten, maar ik me voorstellen dat je hier en daar wat gemist hebt. Bij deze dus nog even de hoogtepunten van afgelopen week op een rij.

Aankondiging Just Cause 3
Er circuleerden al een aantal screenshots op het internet van iets dat mogelijk Just Cause 3 kon zijn. Afgelopen week werd het dan officieel: er komt een derde deel voor de Just Cause serie. Het blad Game Informer had de primeur en kwam later in de week met een aantal nieuwe screenshots. Al snel werd ook duidelijk dat de eerder gelekte plaatjes van een oude build van de game zijn en dus niet meer actueel. Ontwikkelaar Avalanche Studios haastte zich om daar aan toe te voegen dat er ook geen microtransacties in de game zullen zitten. Voor veel gamers waarschijnlijk een opluchting, want daar zit toch altijd een beetje een naar smaakje aan. Afgaand op de eerste screenshots lijken ze in ieder geval weer te gaan voor een over-the-top actiegame zoals we dat kennen van de vorige delen. De game moet volgend jaar uitkomen voor de PS4, Xbox One en pc. Wij kijken er alvast naar uit!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Meer beelden van GTA V
Een titel waar we niet meer zolang op hoeven te wachten is de next-gen versie van GTA V. Vanaf 18 november ligt die namelijk al in de winkel en dat zullen we merken ook. Zo werd afgelopen week de launch trailer de wereld in geslingerd, zagen we nieuwe screenshots voorbij komen en was er nieuws over de GTA Online update. Met al dat nieuws is het moeilijk om niet warm te lopen voor de vernieuwde GTA V en op de redactie zijn we dan ook behoorlijk enthousiast. Ook al heeft bijna iedereen vorig jaar al uitgebreid GTA V gespeeld, iedereen is toch wel erg benieuwd naar de graphics en de first-person view in deze versie. Zodra de game verschenen is gaan we hem uitgebreid aan de tand voelen en zie je ons eindoordeel terug op de website.

Halo 5 bèta komt in zicht
Het kan je niet ontgaan zijn dat Gameparty afgelopen week in het teken stond van de één van de meest kenmerkende gameseries van de afgelopen jaren: Halo. Dit alles ter eren van de release van Halo: The Master Chief Channel. Daardoor zou je bijna vergeten dat 343 Studios nog druk bezig is met Halo 5, maar gelukkig was er genoeg nieuws te melden om die titel de nodige aandacht te geven. We zagen afgelopen week multiplayer gameplay in actie en een mooie behind the scenes video. Ook werd bekend dat de bèta zal draaien op een resolutie van 720p, maar ook dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de uiteindelijke resolutie. De ontwikkelaars gaan namelijk voor 1080p met 60 fps. Een mooi streven lijkt ons! Overigens hebben we op dit moment nog helemaal geen tijd om ons al te druk te maken hierover, want we zitten nog middenin The Master Chief Collection. De game biedt zoveel speeluren dat we waarschijnlijk sowieso tot het einde van het jaar wel zoet zijn. Mocht je dus even niks van ons horen, dan weet je waar we te vinden zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=fsiA-Epg2I8

Opstartproblemen voor Assassin’s Creed Unity
Deze week leverde Ubisoft twee nieuwe Assassin’s Creed games af in de winkels. Die lancering verliep echter niet helemaal vlekkeloos, want veel gamers klaagden over bugs en problemen bij Unity. Zo zakt de framerate regelmatig tot onder de 30 fps en loopt de game regelmatig vast. Ubisoft heeft zich dat gelukkig wel aangetrokken en heeft aangegeven bezig te zijn met een oplossing. Dat is natuurlijk een goed teken, maar het zegt ook wel iets over de kwaliteit die ze in eerste instantie afleveren. Het lijkt alsof de afdeling ‘quality control’ heeft liggen slapen bij Ubisoft, want een game met zulke fouten mag eigenlijk niet in de winkels liggen. Hopelijk lukt het Ubisoft de (belangrijkste) bugs snel op te lossen, zodat de gamers die Unity vanaf dag één al spelen er geen last meer van hebben. Oh, en hopelijk leert Ubisoft hier ook van voor in de toekomst. Zoiets moet niet te vaak gebeuren.

Naast de vele nieuwtjes vulden we de website deze week ook met een heleboel features en reviews. Ondergetekende reviewde The Legend of Korra en Robin mocht zijn oordeel vellen over Call of Duty: Advanced Warfare. Maar het meest opvallende waren natuurlijk de 15 (!) features over de Halo-games. Het zijn er teveel om allemaal in deze up2date te noemen, maar ik pik er even een paar uit. In de eerste feature legt Bas uit hoe Bungie is ontstaan en hoe ze tot Halo zijn gekomen. Later in de week ging hij in op het ontstaan van de Spartans, het clubje super soldaten waar de Master Chief deel van uitmaakt. Naast de vier Halo-games verschenen er ook enkele spin-offs die Bas even op een rijtje heeft gezet. Dit zijn dus maar drie pareltjes, maar kijk zeker even in de sectie met features voor de andere artikelen. Stuk voor stuk de moeite waard om te lezen! En via deze weg nog even hulde aan Bas die verreweg het grootste gedeelte van deze features voor zijn rekening heeft genomen.

Zoals je hebt kunnen lezen was het een druk weekje bij Gameparty. Veel nieuws en een lading features waar je u tegen zegt, zorgen ervoor dat er meer dan genoeg te lezen was. Hoewel de Halo-week voorbij is, zullen we proberen om deze lijn verder voort te zetten. Over welke game zou jij weleens een themaweek willen zien bij Gameparty? Laat het weten in de comments en misschien komen we er wel op terug.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.