Up2Date, Gamescom 2014 dag 3

Up2Date, Gamescom 2014 dag 3

Gamescom is in volle gang en overal komt informatie vandaan. Informatie die wij voor je op de website zetten. Er is inmiddels zoveel informatie verschenen dat we besloten hebben om vandaag weer een Up2Date voor jullie te schrijven waarin je alle nieuwtjes kunt lezen die je niet mag missen. Bekijk hieronder het overzicht van Gamescom dag 3.

Assassin’s Creed nieuws stroomt binnen
Ubisoft is druk bezig met The Crew, maar natuurlijk ook met Assassin’s Creed. Dit najaar moeten er twee games in de winkels liggen: Assassin’s Creed: Rogue (voor Xbox 360 en PlayStation 3) en Assassin’s Creed: Unity (voor de next gen consoles en PC). Maar wat schijnt nu? Ubisoft ontkent niet dat de Rogue alleen voor de vorige generatie consoles is. Hiermee kan Rogue altijd nog uitgebracht worden voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

We gaan gelijk verder met informatie over Assassin’s Creed: Unity. De game zal namelijk microtransacties bevatten en niet iedereen zal hier direct blij van worden. Echter word er wel gezegd dat je hiermee alleen bepaalde outfits eerder kan bemachtigen. Er zullen dus geen grote voordelen aan de microtransacties verbonden zijn. Verder is er een gameplaytrailer verschenen van Assassin’s Creed: Unity met erg mooie graphics en een focus op stealth.
War Thunder gaat VR
De MMO War Thunder wordt al veel gespeeld en krijgt ook steeds meer spelers. In War Thunder kies je in welk vliegtuig je plaats neemt en speel je samen met je team tegen andere spelers. De intense dogfights en het strategische vliegen maakt Warthunder een erg goede game. De game is uit voor PC en PlayStation 4. Echter werd er bekend dat er een Virtual Reality-versie in de maak is en we zijn erg benieuwd hoe dit zich gaat uiten in de praktijk.

Driveclub is ongelofelijk mooi
Het lange wachten is bijna voorbij. Driveclub komt eraan voor de PlayStation 4 en de game ziet er erg mooi uit. Tijdens de Sony persconferentie werd er gameplay op het scherm vertoond van Driveclub. Thuisblijvers konden die presentatie volgen via de livestream, maar die liep niet even soepel of de kwaliteit was matig. Als jij daar ook last van had kan je hieronder de gameplay van Driveclub alsnog checken in maximaal 1440P, speciaal voor jullie. Thank me later. Vanaf 8 oktober is Driveclub verkrijgbaar in de winkels.
Michael, Trevor & Franklin are back!
Het is nog even wachten en dan kunnen we GTA V in onze next gen consoles stoppen. De game komt deze herfst uit, maar was opmerkelijk genoeg vrijwel afwezig op de gamescom. Toch is er geen reden tot paniek, want er is geen sprake van uitstel. Sony had namelijk simpel weg geen nieuw materiaal te tonen tijdens hun presentatie. Take-Two en Rockstar Games weten beide dat de verwachtingen hoog liggen. Ze hebben er alle vertrouwen in dat de verwachtingen waar gemaakt zullen worden en dat ze die zelfs gaan overtreffen! We zijn benieuwd.

RollerCoaster Tycoon World
Tussen al het Gamescom geweld hebben we ook nog nieuws van Atari. Atari heeft RollerCoaster Tycoon World aangekondigd en die zal begin 2015 uitkomen. In de nieuwe RollerCoaster-game moeten spelers weer een pretpark opbouwen en onderhouden. Echter is er in dit deel een 4-players-coöp-modus waarmee je met maximaal vier mensen aan een pretpark kan bouwen. Ook is het mogelijk om eigen achtbanen te maken die je vervolgens kunt delen met elkaar om in jouw eigen park te zetten.

Wat Atari nog meer kon melden is dat hun game geen microtransacties zal bevatten. Check hieronder de teaser trailer van RollerCoaster Tycoon World.
Gamescom Features
Het was gisteren dag 3 van de beurs en Bas, Fréderique, Harmen en Danny hadden het lekker druk. Er stonden veel afspraken gepland en er zijn genoeg features/previews geschreven. Zo hebben we voor jullie een preview van Batman: Arkham Knight en schreef Bas ook een preview van Call of Duty: Advanced Warfare. Daarnaast hebben we speciaal voor jullie ook een preview van Halo The Master Chief Collection die je echt even moet lezen.

Genoeg om te lezen en de website blijft gevuld worden met het laatste nieuws. Check dus regelmatig de website om bij te blijven. De redactieleden die op de beurs zijn gaan nog langs Evolve, The Evil Within, Borderlands, Dead Island en nog veel meer. Stay Tuned!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.