Ik speel nog steeds… Star Wars achievement hunt!

Ik speel nog steeds… Star Wars achievement hunt!

Wekelijks kijken we op GameParty naar andere games die we spelen. Games die niet recent zijn maar nog steeds gespeeld worden. Middels een afwisselend schema schrijven we om beurten over dit soort spellen. Maar wat wanneer je nu even niet zo’n game aan het spelen bent? Ik maak het nu mee.

In de afgelopen maanden schreef ik over World of Warcraft, Knights of the Old Republic, Hearthstone, Galaxy of Heroes en Warcraft III. Games die al langer mee gaan dan een paar weken en nog steeds door mij gespeeld worden. Maar de laatste tijd heb ik gewoonweg geen tijd gehad om games van vroeger te spelen. Games waar ik nog steeds met een warm hart naar kijk, games die ik je nu nog steeds aan wil raden. Dit keer niet. Betekende dat dat ik geen games gespeeld heb dan? Nou, nee. Ja, het is druk en er is weinig tijd soms. Maar tijd om te gamen, dat moet altijd gemaakt worden. Het is en blijft de favoriete vorm van ontspanning. Maar de afgelopen week was het gewoon net wat anders. Ik heb maar twee verschillende games gespeeld. Beiden met de woorden Star Wars in de naam.

Uiteraard ben ik vol in Death Star gedoken, de laatste DLC voor Battlefront die verschenen is. In mijn uitgebreide review lees je dat ik erg onder de indruk was van dit stukje content. Het aanvallen van de Death Star, tja, dat wil je gewoon. Vechten in de ruimte, het is eindelijk mogelijk. Het was een van mijn grootste minpunten toen de originele game verscheen, maar eindelijk lost Dice dit op. Met het oog op nog een Rogue One uitbreiding later dit jaar weet ik nu al dat Battlefront nog lang gespeeld gaat worden. En waarom? Ik, als Star Wars-fan, heb besloten alle Star Wars-achievements te willen hebben op de Xbox. Klinkt misschien raar, maar het is een doel die ik mijzelf gesteld heb. Daarom speel ik Battlefront weer, en veel ook. Duik ik terug in oude content. Content uit eerdere DLC’s, of gewoon uit het originele spel. Met alle uitbreidingen heeft de game inmiddels 58 achievements, waar er met Rogue One dus nog enkele bij gaan komen. De teller staat inmiddels op 42 behaald met een speeltijd van 85 en een half uur. De meest lastige achievements moeten echter nog behaald worden. Die honderd uur in Battlefront ga ik makkelijk aantikken.

Maar het was niet alleen Battlefront dat de klok sloeg. Onder het motto ‘alle Star Wars-achievements’ heb ik ook LEGO Star Wars: The Force Awakens opnieuw in mijn Xbox One geschoven. Een game die eerder dit jaar verscheen en het verhaal van de fantastische film opnieuw verteld. Uiteraard overgoten met die bekende Lego-formule. Ik was gelukkig al een heel eind. Met 23 uur op de teller heb ik 41 uit 54 achievements behaald. Of, nouja, 41 uit 49. Onlangs zijn er vijf te behalen dingen toegevoegd voor DLC. DLC die deze week verschenen is. De Season Pass staat op mijn console, dus ik ben er klaar voor. In het spel zelf ben ik op 88.9 procent. Het is zaak om de laatste levels opnieuw te doorlopen om alle geheimen te vinden en nog één hub in zijn volledigheid te voltooien. Starkiller Base, ik kijk naar jou. Ik gok nog een uurtje of tien nodig te hebben om deze missie te voltooien. En ik heb er zin in. De pauze die ik even heb genomen in de game zorgt ervoor dat ik fris er in kan duiken. Want hoe tof ik de LEGO games ook vind, de gigantische hoeveelheid content zorgt vaak bij me voor een soort moeheid die even toe slaat. Maar ik kom terug om met Rey de honderd procent aan te tikken. Ik beloof het je!

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat er meer te doen is. Ook Disney Infinity 3.0 heeft nog twee achievements open staan. Misschien moet ik die ook maar gewoon even zien te behalen. Toch? Star Wars staat centraal in dat spel, dus om mijn uiteindelijke doel te behalen moet ik dit pakket ook voltooien. Al zie ik dat er Marvel en Finding Dory uitbreidingen zijn verschenen met eigen achievements. Ga ik voor de duizend gamerscore of de honderd procent? Dit laat ik nog even in het midden. Dit gaat er helemaal aan liggen of ik deze pakketten goedkoop ga vinden in de winkel.

Het doel om Star Wars op 100 procent qua achievements te zetten is er eentje waar ik me aan ga houden. Het is een doel die me lang bezig gaat houden. Met de belofte van verschillende nieuwe games in dit universum in de komende jaren, weet ik me wel te vermaken. En ik vind het niet erg. Ik kijk er zelfs naar uit. Achievements, ik hou er van…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.