Up2Date, 30 oktober 2016: De Switch naar PlayStation Gold?

Up2Date, 30 oktober 2016: De Switch naar PlayStation Gold?

Het is inmiddels ‘the week after’. Want vorige week was het een behoorlijk hete week qua nieuws. Ik heb het natuurlijk over de eerste echte informatie over de Nintendo Switch en de eerste trailer van Red Dead Redemption 2. Ik moet heel eerlijk zijn: zo’n toffe week was het deze week helaas niet. Maar toch was er reden genoeg deze week om GameParty te bezoeken, zoals nog meer nieuws over de Nintendo Switch. Ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje!

Meer details Nintendo Switch op 13 januari
Ik heb altijd een beetje een hekel aan een aankondiging van een aankondiging. Nintendo kondigde namelijk deze week aan dat ze op 13 januari met een tweede aankondiging komen. Toch kan ik het nu wel begrijpen dat Nintendo deze aankondiging deed. Natuurlijk, die eerste trailer van de Nintendo Switch was tof. Maar de trailer riep ook een hoop vragen op. Welke games komen er nu precies naar de Switch? Wat is de prijs? Wanneer kunnen we er echt mee aan de slag? Kortom, nog een hoop onduidelijkheid. Aan deze onduidelijkheid wordt op 13 januari in ieder geval een einde gemaakt. Ik ben benieuwd!

https://www.youtube.com/watch?v=f5uik5fgIaI

Skyrim op Nintendo Switch? Misschien toch niet!
Maar dan verder met nog een nieuwtje over de Nintendo Switch. Een nieuwtje waar ik persoonlijk niet zo blij van werd. In de trailer van de Switch zagen we namelijk Skyrim. Ik werd meteen enthousiast: de volledige versie van Skyrim spelen waar en wanneer ik maar wil. Te mooi om waar te zijn? Misschien wel ja!

Bethesda heeft namelijk laten weten dat de game gebruikt werd in de trailer om te laten zien wat theoretisch mogelijk moet zijn op de Switch. Theoretisch mogelijk? Dat is niet de bedoeling! Ik zou het erg raar vinden als Skyrim uiteindelijk niet naar de Nintendo Switch gaat komen. Dan voelt het toch echt alsof we met een dode mus zijn blij gemaakt. Zeker nu de Switch al in maart 2017 gaat verschijnen, had Nintendo toch wel een game kunnen pakken die zeker naar de Switch komt? Een vaag verhaal als je het mij vraagt, maar laten we hopen dat we uiteindelijk Skyrim wel in de bus kunnen spelen.

PlayStation Plus-titels voor november bekendgemaakt
De nieuwe PlayStation Plus-titels zijn altijd het noemen waard in een Up2Date. Aangezien haast iedereen met een PlayStation 4 deze service heeft, weten een hoop gamers waar ze volgende maand gratis mee aan de slag kunnen. Door Cross Buy zijn er maar liefst vier titels op de PlayStation 4 te spelen. Twee titels vallen onder Cross Buy: Letter Quest Remastered (ook op Vita) en Pumped BMX Plus (ook op Vita en PS3). Verder krijgt de PlayStation 4 nog Everybody’s Gone to the Rapture en Deadly Tower of Monsters. De PlayStation 3 maakt de line-up af met DiRT 3 en Costume Quest 2. Geen super line-up, maar we hebben wel eens slechtere games gehad. Waarschijnlijk trekt vooral Everybody’s Gone to the Rapture de aandacht van een hoop gamers.

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix komt in maart naar PlayStation 4
Hoeveel is 1.5 plus 2.5? Deze nieuwe Kingdom Hearts-collectie doet in ieder geval een poging om de award voor meest wiskundige titel van het jaar te winnen. Maar de titel weet ook op een andere manier mijn aandacht te trekken. De Kingdom Hearts-serie heeft altijd wel een beetje mijn interesse gehad, maar op een of andere manier ben ik nooit verder gekomen dan dat eerste deel af en toe huren bij de videotheek. Met deze collectie krijg ik in ieder geval de kans om die schade ruim en breed in te halen. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix biedt de kans om vier games te spelen, plus ook nog twee Nintendo DS-games waarvan alle tussenfilmpjes te bekijken zijn. Waarschijnlijk ga ik nu eindelijk eens aan de slag met Kingdom Hearts!

Games with Gold voor november bekend gemaakt
Niet alleen de PlayStation Plus-titels werden bekend gemaakt, ook Microsoft onthulde de Games with Gold-titels voor november. De Xbox One-titels bestaan uit Super Dungeon Bros. en Murdered: Soul Suspect. Voor de Xbox 360 is er Far Cry 3: Blood Dragon en Monkey Island: Special Edition. Als Xbox One-bezitter heb je helemaal geluk, want zoals elke maand kun je ook in november de twee Xbox 360-titels naar je One downloaden. Thanks backwards compatibility!

Verder nog deze week op GameParty
We hadden deze week echt een hoop content! Bas liet twee kanten van zich zien. Eerst ging hij aan de slag met de review van de nieuwe Skylanders, maar daarna werd hij een harde soldaat en voorzag ook Battlefield 1 van een review. Ricky bezocht New Vegas nog maar eens in zijn Ik speel nog steeds. Harmen was ook lekker druk: hij ging alvast hands-on met WATCH_DOGS 2 en liet zijn licht schijnen over de Nintendo Switch. En als klap op de vuurpijl vierde Lisa het 20-jarige bestaan van Tomb Raider met de review van Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration.

Dat was toch nog een mooie week als je het mij vraagt. Volgende week zijn we bij je terug met weer een hoop vers nieuws!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.