Up2Date, 12 november 2017: De X staat in het zonnetje

Up2Date, 12 november 2017: De X staat in het zonnetje

Het was deze week het moment dat de krachtigste console ter wereld dan eindelijk in de schappen lag. De Xbox One X was op 7 november voor de liefhebbers te koop en stelde zeker niet teleur. De eerste console die games met zestig frames per seconde en op native 4k kan afspelen is een beest van een apparaat en haalt het beste uit games naar boven. Maar er was natuurlijk veel meer nieuws, wat weer voor je gemak op een rijtje is gezet in een nieuwe Up2Date!

Serverconnectie Call of Duty WWII wordt aan gewerkt
De langverwachte nieuwe Call of Duty is ook uit en is onwijs tof geworden, zeker online is de game weer om van te genieten. Er was echter een klein probleempje, en dat was dat de servers er veel te vaak uit lagen waardoor gamers niet online konden komen. De Error 103295 kwam bij veel spelers naar voren, wat betekende dat de game gewoon niet speelbaar was online. Een enorme tegenvaller, zeker omdat de game zo fun is. Sledgehammer is hier uiteraard mee aan de slag gegaan en hebben de servers van een grotere cappaciteit voorzien. De game zou nu weer goed bereikbaar moeten zijn, dus het knallen kan gewoon vrolijk doorgaan. Daarnaast is de game een enorm financieel succes. Er werd in de eerste drie dagen al 500 miljoen dollar opgehaald met de game, wat ongeveer het dubbele is van wat Infinite Warfare in de eerste drie dagen binnen bracht.
EA games krijgen Star Wars Battlefront II extra’s
Één van de grote eindejaarstoppers is uiteraard het nieuwe Star Wars Battlefront II dat komende week gaat verschijnen. Om de release hiervan al vroeg te vieren zijn er in verschillende EA games Star Wars Battlefront II extra’s gestopt. Zo krijgen spelers in Battlefield 1 een melee wapen genaamd de Totokia War Club. In FIFA 18, NBA LIVE 18 en NHL 18 kunnen spelers hun team dan weer aankleden met een op Star Wars geïnspireerd tenue.

Nog meer Star Wars nieuw
Daarnaast was er nog meer Star Wars nieuws deze week te vinden. Er werd namelijk bekend dat de regisseur van Star Wars Episode 8: The Last Jedi, Rian Johnson een compleet nieuwe trilogie zal gaan maken binnen het Star Wars universum en komt Disney ook met een live action tv serie van Star Wars. Wat betreft game nieuws is er bekend gemaakt dat spelers vanaf vijf december kunnen gaan kiezen om te strijden voor The First Order of voor The Resistance, wat uiteindelijk invloed gaat hebben op de speciale evenementen die er beschikbaar komen voor jouw factie. Op dertien december zullen er een aantal speelbare personages bijkomen en zal ook de eerste multiplayer uitbreiding beschikbaar zijn waardoor spelers aan de slag kunnen op de nieuwe map op de planeet Crait. Maar zelfs dat was nog niet alles want ook de singleplayer krijgt een uitbreiding genaamd Star Wars Battlefront II: Resurrection. En het mooie van dit alles is dat het allemaal compleet gratis is!

Nieuwe World of Warcraft uitbreiding en Classic aangekondigd
Blizzard gaat het mogelijk maken voor spelers van World of Warcraft om terug te keren naar het originele spel waar alle uitbreidingen en aangepaste speltechnieken nog niet beschikbaar waren. De game zoals deze origineel speelbaar was dus. Ook zal Battle for Azeroth gaan verschijnen, wat de zevende uitbreiding zal zijn voor de game. Hierin zullen uiteraard weer nieuwe gebieden zijn in Tiras en Zandalar en ook nieuwe eilanden. De nieuwe level cap zal 120 zijn en ook zullen er nieuwe dungeons, raids en rassen zijn. Verder zal de uitbreiding ‘Island Expeditions bevatten’. Wat betekend dat spelers coöperatieve opdrachten kunnen voltooien op een eiland terwijl er gevochten wordt met andere spelers of computergestuurde vijanden. Release data zijn echter nog niet bekend.     
Respawn Entertainment wordt overgekocht door EA
De studio die we kennen van de Titanfall games zal worden gekocht door EA voor maar liefst 151 miljoen dollar in direct geld, 164 miljoen aan investeringen aan werknemers en als bepaalde doelen de komende vier jaar worden gehaald dan komt door nog eens 140 miljoen bij voor Respawn. Volgens CEO van EA Andrew Wilson past de studio precies bij wat EA graag wil. De studio werkt op dit moment aan een nieuwe Titanfall, een VR-ervaring en aan een game binnen het Star Wars universum.

Daarnaast konden we deze week genieten van de review van de nieuwe grote Switch topper, Super Mario Odyssey. Robin laat weten dat deze nieuwe Mario game de beste Mario game van de laatste jaren is en misschien wel de beste ooit. Eefje wist te vertellen dat de uitbreiding voor Horizon: Zero Dawn, The Frozen Wilds de slagroom op de taart is. Bas kon zijn liefde voor Xbox deze week niet onder stoelen of banken steken en schreef daarom een uitgebreid stuk over de geschiedenis van de console met de groene X. Harmen bracht zijn innerlijke DJ naar boven door DJ Hero weer eens uit de kast te trekken in de Ik speel nog steeds…

Genoeg game nieuws om iedereen weer rijkelijk te vermaken deze week en met alle najaar toppers is er voor elke gamer genoeg fun te beleven. Maar kruip volgende week weer even achter die console vandaan om al het laatste game nieuws mee te krijgen in een nieuwe Up2Date.  

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.