Up2Date, 16 juli 2017: Gran Turismo Sport komt eraan!

Up2Date, 16 juli 2017: Gran Turismo Sport komt eraan!

Wat vliegt dat hè, zo’n weekend. Het is alweer zondagmiddag, de werkweek staat voorzichtig op het raam te kloppen, maar niet voordat we nog even met je terugblikken op de meest in het oog springende nieuwtjes van vorige week!

Nieuwe toptitels onderweg naar Origin- en EA Access
Wat in eerste instantie begon als een proef op de Xbox One, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol gamesplatform. Zowel op Origin Access voor de PC als EA Access voor de Xbox One is al een flink aantal toptitels te spelen voor een vaste prijs per maand en tussen juli en september gaat die lijst weer verder uitgebreid worden! Het gaat om de titels Battlefield 1, Titanfall 2, De Sims 4 en alle DLC voor Star Wars Battlefront. Er komt ook nog een trial voor FIFA 18 aan, ook daar is helaas nog geen specifieke datum van bekend.
Cuphead gaat nooit op PlayStation 4 verschijnen
De ontwikkelaars van het al veelal uitgestelde Cuphead hebben aangegeven dat hun game console-exclusief zal blijven voor Xbox One. Daarnaast komt de game naar PC en mogelijk in een later stadium naar Mac en eventueel nog Linux. Een reden wordt niet gegeven, maar Microsoft is natuurlijk vanaf de aankondiging van de game al een soort ambassadeur geweest, dus ongetwijfeld zal het daarmee te maken hebben. Eerst maar eens wachten tot Cuphead daadwerkelijk uitkomt, dat gebeurt als het goed is op 29 september.

Animatieserie Castlevania krijgt tweede seizoen
Toen aangekondigd werd dat Netflix werkte aan een animatieserie rondom de Castlevania-games van Konami, was er gelijk een golf van positieve reacties. Relatief snel was de serie ook te streamen, en de positieve reacties van de kijkers zijn blijkbaar in de smaak gevallen bij de bazen van Netflix. Met vier afleveringen lijkt het eerste seizoen ook een beetje een proefballonnetje geweest te zijn, het tweede seizoen zal acht afleveringen gaan krijgen. Wanneer we alles kunnen gaan bekijken is helaas nog niet bekend.

Star Wars: Battlefront 2 krijgt open beta in oktober
Het is tegenwoordig bijna specialer als een game voorafgaand aan de release geen beta krijgt dan wanneer dat wel het geval is. En dat vinden we natuurlijk helemaal niet erg. Star Wars: Battlefront 2 gaat zich ook aan dat rijtje toevoegen, zowel op PS4 als Xbox One als PC. Heb je de game gepre-ordered, dan kan je de beta vanaf 4 oktober al spelen, vanaf 6 oktober wordt ‘ie voor iedereen geopend. En wat kunnen we dan gaan spelen? De map Theed, die zich afspeelt op de planeet Naboo. Niet helemaal onbekend, want dat is ook precies wat we op de E3 te zien hebben gekregen. Tot 9 oktober krijgen we de tijd om alvast aan de game te proeven, voordat ‘ie op 17 november in de winkels ligt.

Sony kondigt Destiny 2 PS4 Pro bundel aan; brengt eerste PS4 games naar PS Now
Het partnerschap tussen Bungie en Sony duurt voort: na de eerste Destiny krijgt ook Destiny 2 exclusieve content voor de PlayStation 4. En niet alleen dat: er komt een speciale bundel van een PlayStation 4 Pro samen met een Deluxe-editie van Destiny 2. En niet zomaar een PS4 Pro: deze bundelversie is een Glacier White, de witte kleur die we ook al van de normale PlayStation 4 kennen. De Deluxe-versie van Destiny 2 zal, naast uiteraard de game zelf, twee later te verschijnen uitbreidingen voor de game bevatten.
En dan nog meer leuk PlayStation-nieuws: de eerste PlayStation 4 games zijn verschenen op streaming-service PlayStation Now. Het is gelijk een mooie lijst die we kunnen spelen; maar liefst vijftig PlayStation 4-titels zijn al speelbaar, waaronder Killzone Shadow Fall, Saints Row IV Re-Elected, WWE 2K16, Tropico 5 en Tearaway Unfolded. Voor dit moment althans, in de toekomst zullen er meer games toegevoegd gaan worden.
Gran Turismo Sport komt 17 oktober uit
Het zou eens tijd gaan worden: eindelijk weten we wanneer we voor het eerst een Gran Turismo-titel kunnen spelen op de PlayStation 4. Gran Turismo Sport gaat op 17 oktober uitkomen en jongens, wat hebben we er lang op gewacht. Om het te vieren is er gelijk een nieuwe trailer vrijgegeven om de releasedatum te vieren, check hem snel hierboven!

We hebben het afgelopen week een beetje rustig aan gedaan op GameParty qua artikelen; wij hebben ten slotte ook een beetje zomervakantie. We bekeken hoe het kan dat remakes tegenwoordig lang niet meer zo fel bekritiseerd worden als vroeger en Daan vertelde waarom hij nog steeds Doom speelt.

Dat was hem weer voor deze week! Als je vakantie hebt: geniet ervan! Als je geen vakantie hebt: succes met school en/of werk en houd je hier maar aan vast: je kun weer toeleven naar een nieuwe Up2Date volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.