Up2Date, 23 februari 2013

Up2Date, 23 februari 2013

Deze week was Titanfall toch ook weer dominant aanwezig in het nieuws. Het is voor ons Nederlanders ietwat zuur aangezien het een exclusieve Xbox One titel is en het apparaat hier nog (steeds!) niet verkrijgbaar is. Daarover gesproken, we hoorden toevallig vandaag geruchten dat de console begin april in Nederland zou moeten verschijnen. Momenteel zijn er toch ook veel fans die de console uit het buitenland hebben gehaald en is Titanfall hier nog redelijk wat gespeeld. Er was uiteraard nog meer nieuws en dat lees je hieronder.

Eerste details bekend Battlefield 4: Naval Strike
Na Second Assault, de nieuwe DLC voor Batllefield 4, kondigt Dice aan alweer bezig te zijn met de volgende DLC: Naval Strike. Dit is natuurlijk awesome nieuws, maar de online problemen zijn nog steeds niet helemaal opgelost. Het zou mooi zijn als we daar wat meer nieuws over zouden horen, dan alleen nieuwe DLC waardoor de servers nog meer problemen gaan krijgen. Desalniettemin blijven de DLCs van BF4 geweldig en zo lijkt met Naval Strike de game nog meer variatie te krijgen. In de nieuwe uitbreiding staat, zoals je al uit de naam op kunt merken, de zee centraal. Elke nieuwe map situeert je dan ook in de zee van Zuid China. Naval Strike zal vijf nieuwe wapens bevatten, een hovercraft toevoegen aan het spel, tien assignments, twee gadgets en de Carrier Assault-mode met zich mee brengen. Dit is een versie die afkomstig uit Battlefield 2142 waar het onder de Titan mode te vinden was. Eind maart is het pakket beschikbaar voor Premium-leden. Een vaste datum is er nog niet.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes niet op 1080p op Xbox One
Na Call of Duty: Ghosts en Thief zal ook Metal Gear Solid V: Ground Zeroes niet in 1080p op de Xbox verschijnen. Het team van Kojima had moeite met de resolutie voor de Xbox One, waardoor het compromis gesloten is voor de hoge framerate (60 frames) in combinatie met 720p. Op de officiële website zijn screenshots verschenen die de verschillen tussen de versies laten zien. Omdat de Xbox meer een multimedia apparaat is, kunnen programmeurs bepaalde zaken wel of niet doen omwille van deze multimediafocus. Vanwege het esRAM geheugen van de Xbox is het moeilijker om 1080p eruit te krijgen. Het kan wel, maar moet met vele omwegen dat het vaak makkelijker is om te kiezen voor 720p. Het verschil zal minimaal zijn, maar als je regelmatig je gameplay aan het opnemen bent en het op YouTube zet, zul je niet altijd tevreden zijn met deze mindere kwaliteit.

Krijgt Titanfall 14 maps en splitscreen?
Yup, nog meer Titanfall nieuws. En dit keer op een coole manier verworven. Meestal zijn we niet zo blij met hackers. Die verpesten online multiplayers met onzichtbaarheid of zijn gewoon onverslaanbaar. Maar in dit geval zijn een paar van deze computer wizards gaan snuffelen in de code van de beta van Titanfall. En zo is er bepaalde info naar buiten gekomen waar we blij van worden. Zo gaat de game naar verwachting veertien maps krijgen. Daarnaast waren er in de code aanwijzingen aanwezig dat de game wel eens een splitscreen-mode gaat krijgen. Wel moet daarbij vermeld worden dat de beta een achterhaalde build is, dus zolang Respawn niets aan gaat kondigen, is niets zeker. Het kan daarom goed mogelijk zijn dat enkele van deze mappen een andere naam krijgen of zelfs heel de game niet gaan halen.

BioShock-studio gaat sluiten
Ken Levine, de oprichter van de Irrational Games, trekt de stekker uit deze studio. Irrational staat vooral bekend om de Bioshock serie. Gelukkig betekent dit niet dat er geen Bioshock delen meer komen. De serie gaat namelijk over naar het gerenommeerde 2K Games, dus hoop doet leven. Ken Levine start met zo’n 15 werknemers van Irrational een nieuwe studio. Deze nieuwe studio moet zich richten op games die vooral om het verhaal draaien en een hoge herspeelbaarheid hebben.

Naast de reviews van Fable: Anniversary en Donkey Kong Country: Tropical Freeze, hebben jullie ook de hands on preview van Titanfall kunnen lezen. Onze eigen Bas van Dun heeft als enige van onze crew de Xbox One en heeft een heel weekend deze shooter gespeeld. Bas is een Halo-fan van de eerste orde en speelt niet heel veel Call of Duty, maar Titanfall heeft hem toch kunnen bekoren. Je leest zijn ervaringen in zijn preview.
En ook Lisa heeft er weer een geweldige feature uitgegooid. Ze zet alle vooroordelen van vrouwelijke gamers opzij en geeft daar haar ongezouten mening over, op een manier zoals alleen zij dat kan. We kennen Lisa al wat langer en weten dat zij menig van ons huilend naar huis kan sturen na een succesvolle gameavond.

Volgende week weer een nieuwe Up2Date met al het nieuws van de aankomende week. Verwacht in ieder geval nieuws over Thief, Castlevania 2 en Rambo. En hopelijk wat meer over de geruchten van de Xbox One release in Nederland. We wachten het weer af. Nooit een saaie dag in de wereld van games, en je leest het hier op Gameparty.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.