Up2Date, 2 juli 2017: Geef ons de SNES Mini!

Up2Date, 2 juli 2017: Geef ons de SNES Mini!

Vandaag is het de eerste dag van de zomervakantie, een druilerige dag die vooral eén ding inspireert: eindelijk die backlog aan toffe games wegwerken!! Allemaal leuk en aardig,maar er zijn niet enkel toffe games om naar terug te keren, er is uiteraard ook nieuws om nog even bij stil te staan in de nieuwe Up2Date. 

Nintendo kondigt Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System aan 
En ik wil het ding erg, erg graag. Ik ga er prat op dat ik een Nintendo fan ben, alleen ben ik pas op het feestje gekomen met de GameCube. De Super Nintendo is een console die we nooit in huis hadden omdat mijn papa een Megadrive had (Streets of Rage 2! ). Ik wil dat schattige ding dus erg graag in huis halen en enkele retro-toppers van vroeger ontdekken. Het enige probleem is…bijna iedereen wil het ding hebben. Nagenoeg elke webshop en gamewinkel die ik ken is al gestopt met reservaties aan te nemen onder het motto vol is vol en dat baart me wel een tikje zorgen. Uiteraard is het logisch na de belachelijk beperkte oplage van de NES mini en de resulterende stress bij fans dat er nu nog steviger op de Super Nintendo Classic wordt gesprongen, maar nu al levert het een zure smaak op. Iki heb op dit moment eén pre-order lopen, maar ik kan nu al 5 mannetjes aanwijzen die er zes hebben lopen bij diverse shops met het plan om de dingen aan een dikke meerprijs door te verkopen op marktplaats. Seriously, fuck die gasten, je zou hun schimmel op hun balzak willen toewensen. Van die groene pluizige die je op bepaalde kazen vind. Ook het nogal willekeurige van de prijszetting van de Super Nes is een beetje…vaag. De normale retailprijs in de US is 79 dollar en de algemene consensus bij ons is dat dit neerkomt op 89,99 Euro, terwijl winkel D er 75 voor vraagt en winkels C en F er 99 voor bedelen. Vraag en aanbod, of schaamteloos winstbejag? Het gaat in elk geval een boeltje worden op 29 september wanneer de Super Nintendo Classic verschijnt. Er zullen sowieso gamers uit de boot vallen, terwijl anderen de klootzak gaan uithangen door vijf van die dingen aan dikke prijzen op de secundaire markt te verkopen. Ik hoop in elk geval dat mijn pre-order (die ik netjes begin vorige week gemaakt heb) gewoon beschikbaar is eind september en dat ik lekker Super Mario World en oldschool Mario Kart en Streetfighter 2 kan spelen.
Sony: “PlayStation 5 gaat nog wel even duren” 
Toch wel een gewaagde uitspraak van Sony dit. Na statements van ontwikkelaars die de PlayStation 4 omschreven als een verouderde PC die de technische vooruitgang van games hindert en de aankondiging van de Xbox One X die duidelijk tussen twee generaties zweeft als het op specificaties komt is het ballsy om te stellen dat we het nog wel een tijd met de PlayStation 4 zullen moeten doen. Voor mij persoonlijk maakt het weinig uit, ik kom nog uit de tijd dat personages gewoon een hoopje pixels waren en ik was zo rond Uncharted 2 al in mijn nopjes als het om grafische presentatie gaat. Games als Spider-Man en God of War 4 tonen ook duidelijk dat er best nog wat rek op de mogelijkheden van de PlayStation 4 zit, dus voorlopig mag de PlayStation 5 nog even in het labo van Sony blijven. 

Sucker Punch is bezig met nieuwe game 
Er werd uitvoerig gehint naar de onthulling van een nieuwe game van Sucker Punch op de E3, maar die bleek uiteindelijk een no show. Toch is het fijn om horen dat de studio achter Infamous en Sly Cooper wel degelijk werkt aan een nieuwe game. Wat belangrijk is voor mij is dat er gesproken wordt over een nieuwe game en niet een nieuwe IP zoals eerder gerumoured werd. Zouden ze rond het PSX-event een nieuwe Infamous of…en hier hoop ik zo vurig op…nieuwe Sly Cooper onthullen? Of gaan ze toch iets gloednieuw brengen? Ik geloof dat we het dit najaar nog zullen ontdekken. 

Rocket League ontwikkelaar blijft Sony lastigvallen voor cross play 
Gamers op Xbox One en Switch kunnen tegen elkaar multiplayer spelen, wat best geinig is. Het is een onschuldige feature die de community van Rocket League verder versterkt, zeker wanneer ook PlayStation-gamers aan het feestje mee zouden doen. Het enige probleem is dus Sony die om een of andere vage reden dwars blijft liggen. Volgens hen komt dit doordat ze dan de kwaliteit van de speelsessies niet kunnen garanderen. Je moet het hen nageven, humor hebben ze wel daar bij Sony…of misplaatst ego. 
Deze week kon je op GameParty genieten van het eerste deel van de grote najaar-feature. Als je wou weten voor welke games je het best je geld spaart deze zomer is dit je leesvoer. Verder speelde Robin nog steeds met Super Mario 64 DS. Niet alleen blijft het een mijlpaal in platform-gaming maar ook de vele minigames zijn erg leuk meegenomen op de handheld. 

Volgende week kun je bij GPN uiteraard genieten van deel twee van de grote najaar-feature maar ook de reviews van Dirt 4 (zei daar iemand hallelujah, eindelijk??) en Crash Bandicoot komen op je af. Dat alles en meer lees je bij GameParty. 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.