Up2Date, 7 mei 2017: zestig miljoen PS4’s!

Up2Date, 7 mei 2017: zestig miljoen PS4’s!

Ze zeggen wel eens dat de tijd steeds sneller gaat naarmate je ouder wordt. Toen ik nadacht over hoe ik deze Up2Date ging introduceren, realiseerde ik me ineens dat er alweer een derde van 2017 voorbij is, terwijl het voor mijn gevoel net een week geleden is dat ik bij vrienden oud en nieuw vierde. Er gebeurt ook zo ontzettend veel tegenwoordig – ook op game-gebied. Waar een paar jaar geleden nog een paar maanden rust was na de traditiegetrouw van game-releases overlopende feestdagen, dendert de drukte tegenwoordig eigenlijk het hele jaar door. Ook afgelopen week kwam er weer het nodige nieuws naar buiten, waarvan we het belangrijkste uiteraard weer mooi voor je op een rijtje hebben gezet!

Sony heeft zestig miljoen PlayStation 4-consoles verscheept
Dat de PlayStation 4 voor Sony een schot in de roos is, weten we al langer. In de Verenigde Staten zit de Xbox One wat verkoopaantallen betreft nog wel enigszins in het spoor van Sony, maar in Japan en ook in Europa is de PS4 overduidelijk de meest populaire console. Afgelopen week werd uit de kwartaalcijfers van Sony bekend dat er inmiddels maar liefst zestig miljoen PS4-consoles verscheept (nog niet verkocht dus) zijn, waarvan twintig miljoen het afgelopen fiscale jaar. Het volgende fiscale jaar moeten dat er achttien miljoen worden, waarmee Sony de weg richting de honderd miljoen stevig in lijkt te zetten.
Eerste details Zelda: Breath of the Wild DLC bekend
Aankomende zomer wordt er geschiedenis geschreven. Op heel veel gebieden ongetwijfeld, maar ik doel op het verschijnen van de eerste DLC voor een Zelda-game. The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal zowel op Wii U als Nintendo Switch namelijk (vooralsnog) twee DLC-pakketten ontvangen: de eerste aankomende zomer en de tweede in de winter. Nintendo heeft de inhoud van van het eerste pakket bekendgemaakt. Ten eerste Trial of the Sword, waarin je in eerste instantie zonder wapen 45 kamers vol met vijanden moet doorlopen. Daarnaast is er de Hero’s Path Mode, waar je precies kunt zien waar je de voorgaande 200 uur in Hyrule geweest bent. En als je meer uitdaging zoekt kan je de Hard Mode kiezen, waarin alle vijanden net wat lastiger te verslaan zijn. Ook wordt het mogelijk om op één punt op de kaart een Fast Travel-point te maken en komen er nieuwe outfits beschikbaar, waaronder een masker waarmee je de locaties van alle aanwezige Korok-seeds kunt zien.

Gaat Call of Duty: Modern Warfare Remastered alsnog los de verkoop in?
Activistion oogstte vorig jaar de nodige haat door aan te kondigen dat de remastered versie van Call of Duty: Modern Warfare alleen verkrijgbaar was door de special edition van Call of Duty: Infinite Warfare te kopen. Ze gingen zelfs zo ver dat ze zeiden dat de remaster nooit los te verkrijgen zou worden. Maar, tijd haalt de scherpe randjes van dingen af. Een Amerikaanse retailer die games verhuurt, heeft Modern Warfare Remastered namelijk korte tijd als losse game in het systeem gehad met een releasedatum in juli. Foutje van hun kant of weten zij meer dan wij weten…?

Call of Duty: WWII krijgt vrouwelijke personages
En er is nog meer nieuws uit het Call of Duty-kamp. Waar videogamepersonages vroeger veelal mannelijk waren, zien we de laatste jaren steeds meer vrouwen de kar trekken. De nieuwe Call of Duty gaat daarin ook haar steentje bijdragen. In de campaign speel je traditiegetrouw met meerdere personages, waarvan deze keer eentje een vrouwelijke verzetsstrijder zal zijn, zo maakte ontwikkelaar Sledgehemmer via Twitter bekend. Ook zal het mogelijk zijn om in de online multiplayer een vrouwelijk personage te kiezen.
Darksiders III in de maak; verschijnt in 2018
Door middel van een pre-rendered trailer is het derde deel van Darksiders aangekondigd. In Darksiders III speel je met een nieuw hoofdpersoon, Fury. Net als War en Death uit eerdere games is ze één van de Four Horsemen of the Apocalypse. Anders dan in voorgaande delen is haar hoofdwapen een zweep in plaats van een zwaard, waardoor de combat enorm anders gaat worden. Het spel is in ontwikkeling bij Gunfire Games, een studio bestaande uit veel mensen die aan de eerdere delen hebben gewerkt. De game moet volgend jaar uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

The Division dit weekend gratis speelbaar
Even op de valreep een reminder: zowel op Xbox One, PlaySTation 4 als PC is The Division dit weekend gratis uit te proberen. De voortgang die je behaalt zal meegenomen worden als je besluit om de volledige game te kopen. Op beide consoles kan je spelen tot maandag 9 uur ’s ochtends, PC-bezitters kunnen nog iets langer aan de slag tot tien uur ’s avonds.
Niet geheel toevallig werd tegelijk met de tweede Guardians of the Galaxy-film de eerste episode van Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series uitgebracht, die uitgebreid door Bas gespeeld werd. Onderwijl dook Eefje wat dieper in haar kleine nachtmerries, beschreef Daan waarom hij UFC 2 nog steeds speelt, maakte ik zelf een tussentijdse balans voor de Nintendo Switch op en maakte Bas in het kader van May the Fourth een mooi overzicht van de Star Wars-artikelen die de laatste tijd op GameParty verschenen zijn.

En net als de tijd vloog ook deze editie van de Up2Date weer met een noodvaart voorbij. Maar wees niet bang, volgende week zijn we er gewoon weer. Tot dan!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.