Waarom zijn deze drie games niet in het nieuws?

Waarom zijn deze drie games niet in het nieuws?

Er staan veel mooie games gepland om uit te komen in 2015. Bij veel titels krijgen we regelmatig nieuwe screenshots of informatie, zodat we alvast een beetje opwarmen voor die game. Er zijn echter ook enkele games die in 2015 zullen verschijnen, maar waar we al een hele tijd niks meer van gehoord hebben. Ik pik er drie uit en probeer te bepalen wat er is gebeurd en of we ze nog dit jaar zullen gaan zien.

homefront_revolution

Homefront: The Revolution
Bij de E3 van 2014 werden we aangenaam verrast door de aankondiging van Homefront: The Revolution. De verrassing kwam met name door het feit dat deze game qua gameplay behoorlijk gaat verschillen van het origineel en dat is gedurfd. De eerste trailer maakte veel indruk bij pers en publiek, waardoor iedereen goede hoop heeft dat dit een mooie game kan gaan worden. Daarna begonnen echter de problemen. Crytek kwam in financiële problemen en zag zich in juli genoodzaakt om de rechten van de game te verkopen aan Deep Silver.

En nu?
Sinds de overname lijkt het wel alsof er een complete radiostilte is rond de game. Als je de verschillende online kanalen van Homefront: The Revolution bezoekt dan zie je dat er sinds juli 2014 niks meer is bijgewerkt. We zijn al meer dan een half jaar verder dus dan zou je mogen verwachten dat er wel weer nieuwe updates naar buiten zijn gekomen, maar niks daarvan. Het geeft mij het gevoel dat het nieuwe ontwikkelteam moeite heeft om de game op te pakken waar het is gebleven.

Gaat Homefront: The Revolution 2015 halen?
Dat weet ik niet zo zeker. De game heeft een rumoerig jaar achter de rug en zoals gezegd denk ik dat dit behoorlijk invloed heeft gehad op het ontwikkelproces. Mogelijk krijgen we tijdens de E3 dit jaar weer nieuwe beelden te zien, maar een uitstel van de release naar (begin) 2016 zou me niets verbazen.

Mad Max

Mad Max
Wat is het al een lange tijd stil rond de Mad Max game! Tijdens de Gamescom van 2013 mocht ik een presentatie bijwonen over Mad Max en was ik echt overdonderd door de kwaliteit van de game. Alles wees erop dat dit een toppertje zou gaan worden. Helaas is het sinds dat moment akelig stil en horen we vrijwel niks meer over de ontwikkeling of een releasedatum. De game zou oorspronkelijk in 2014 verschijnen, maar zonder enig bericht werd het al 2015. En verder is het stil gebleven…

En nu?
Dat belooft niet veel goeds. Waar ik oorspronkelijk erg enthousiast was over de Mad Max game ben ik nu bang dat de kwaliteit erg tegen gaat vallen. Ik vermoed dat de uitgever dit ook door heeft en het plan heeft opgepakt om de game tegelijk met de nieuwe film te releasen. Op die manier kunnen ze meeliften op de hype rond de film, waardoor er minder reclame hoeft te worden gemaakt en er een grotere doelgroep wordt aangesproken voor de game.

Gaat Mad Max 2015 halen?
Zeker weten. De film Mad Max: Fury Road staat gepland voor 14 mei dus we kunnen wel verwachten dat rond die tijd de game ook zal verschijnen.

RollercoasterTycoonWorld

RollerCoaster Tycoon World
Toen in augustus 2014 een vervolg voor de Rollercoaster Tycoon serie werd aangekondigd sprong ik een klein gat in de lucht. Een feature waarbij je online elkaars park kan bezoeken en mogelijk ook kan samenwerken, klinkt mij namelijk als muziek in de oren! Bij de eerste Rollercoaster Tycoon zat ik regelmatig samen met een vriend achter de pc om samen een mooi pretpark neer te zetten. Ieder mocht dan om-de-beurt een achtbaan bouwen, maar met de nieuwe game zou dit tegelijk kunnen. Fantastisch! Bij de aankondiging werd ook meteen gemeld dat we de game ‘begin 2015’ kunnen verwachten.

En nu?
Inmiddels is het bijna maart en begin ik toch wel ongeduldig te worden. Behalve een teaser-trailer en enkele screenshots is er nog maar weinig bekend van de game en daar maak ik me zorgen om. We zijn al een half jaar verder en met een releasedatum die toch wel snel dichterbij komt (ook al is ‘begin 2015’ een ruim begrip) had Atari toch wel meer mogen laten zien. Het lijkt erop dat ze dat in januari ook doorkregen, want sindsdien zijn er drie developerblogs op de website verschenen. Die lichten toch een klein tipje van sluier op over de features van deze pretpark simulator.

Gaat RollerCoaster Tycoon World 2015 halen?
Ik verwacht niet dat de game nog in de eerste helft van 2015 in de winkels zal liggen. Atari is waarschijnlijk te positief geweest met het roepen van die datum. In plaats daarvan lijkt het me realistischer dat de game in het najaar zal verschijnen, ergens tussen september en november.

Dit zijn drie voorbeelden van games die (zoals het lijkt) om verschillende redenen weinig in het nieuws te vinden zijn. Overgenomen door een andere studio, verwachtte slechte kwaliteit en een te optimistische releasedatum. De release heeft daar onder te lijden. Toch ben ik er ook voor dat ontwikkelaars meer tijd nemen om een goede game neer te zetten, dan de game af te raffelen om de geplande releasedatum te halen. Ik hoop van harte dat het bij deze drie titels om de eerste situatie gaat.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.