Up2Date, 1 September 2013

Up2Date, 1 September 2013

Pats, boem, de tijd vliegt. Een week geleden liepen we nog over de Gamescom terwijl we nu weer het dagelijkse leven aan ons voorbij zien trekken. Starend naar mijn witte pagina in Word weet ik dat ik de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week voor je op een rij moet gaan zetten. Zullen we daar dan gewoon maar eens mee gaan beginnen?

Grand Theft Auto Five: The Official Trailer
Wat moet het goed zijn om een bedrijf als Rockstar te zijn. Een bedrijf dat geen PR nodig heeft om mensen ervan te overtuigen dat ze hun product moeten kopen. Het lukt ze elke keer door simpelweg wat beelden naar buiten te brengen van de aankomende release van Grand Theft Auto Five. Waar ze een tijd terug Twitter lam wisten te leggen door een logo (een grote V, meer niet!) naar buiten te brengen, lijkt de hype inmiddels op zijn hoogtepunt. Aankondigingen van trailers, mensen zitten er klaar voor. Enkele nieuwe beelden, nieuwe muziek en personages, meer is er niet nodig. De wereld schreeuwt om Grand Theft Auto Five, zo werd deze week weer eens duidelijk. De trailer die op het moment van schrijven al meer dan 2.2 miljoen keer bekeken is op het kanaal van Rockstar weet mensen flink op te warmen. En de release? Die is binnen drie weken.
Nieuwe content voor Halo: Spartan Assault
Halo: Spartan Assault is vorige maand verschenen voor Windows 8 en de telefoons en tablets waar dit systeem op draait. In 25 missies toonde de Nederlandse studio Vanguard Games een compleet nieuw verhaal dat zich afspeelde tussen Halo 3 en 4 in. Die missies zijn door velen al helemaal doorlopen, de achievements zijn behaald. Wat doe je dan als studio? Simpel! Je brengt meer content richting de gamers. Dat is deze week dan ook gebeurd. De studio heeft Operation Hydra aan de game toegevoegd wat zorgt voor vijf nieuwe missies, vijf nieuwe achievements en nieuwe gameplaymogelijkheden. Daarnaast is de game nu ook geheel te spelen met een Xbox 360-controller. Oh, en hadden we al verteld dat de DLC geheel gratis is?

Nintendo brengt de Nintendo 2DS
Vol ongeloof zagen we de aankondiging van de Nintendo 2DS afgelopen week voorbij schieten op Twitter. Was het een typefout aan de kant van Nintendo? Het bleek echter de waarheid, in oktober brengt de grote N een 2DS richting de gameshops. De nieuwe handheld heeft alle functies die de 3DS ook heeft, al is er geen mogelijkheid meer om games in 3D te spelen. Beter voor de tere oogjes van kleine kinderen. Het apparaatje ziet er zelf uit als een stukje kaas en mist ook de inklap-functie. Of het een hit gaat worden? Dat gaat aan de prijs liggen. In Amerika gaat het apparaatje voor $129,99 wisselen van eigenaar, de Nederlandse prijs is nog niet bekend.
Microsoft gaat in op geruchten rondom het uitstel van de Xbox One
Hoewel de geruchten momenteel spreken over een release op 8 november, moeten wij nog tot ergens in 2014 wachten om met de Xbox One aan de slag te mogen gaan. Albert Penello, baas van productontwikkelingen bij Microsoft, heeft in een interview nog eens laten weten dat de console in acht landen is uitgesteld, waaronder Nederland. Hij verklaarde dat het toevoegen van alle talen voor de Kinect-stembesturing de grote schuldige is. Dit duurde langer dan verwacht. Aangezien de Kinect een groot onderdeel van de console is, wil Microsoft het systeem pas launchen wanneer alles ook naar behoren werkt. Het heeft dan ook niet te maken met het feit dat Microsoft er gewoonweg niet genoeg zou kunnen produceren. We moeten het bedrijf op haar woord geloven wanneer we in november spelers in andere landen met de volgende generatie bezig zien zijn.

Nintendo brengt exclusieve Zelda Wii U-bundel
Om de Europese release van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD op 4 oktober te vieren, lanceert Nintendo een limited edition Wii U-bundel met Zelda-thema. Het The Legend of Zelda: The Wind Waker HD Premium Pack bevat een zwart, premium Wii U-systeem met 32 GB aan opslagruimte, een Wii U Gamepad-controller met gouden letters, een gouden Hyrule-embleem en gouden symbolen van het spel. Daarnaast bevat het een code die je kunt gebruiken om The Legend of Zelda: The Wind Waker HD direct te downloaden uit de Nintendo eShop van Wii U.
Ook komt er, naast de Zelda-hardware bundel en de losstaande verpakte versie van het spel, een The Legend of Zelda: The Wind Waker HD Limited Edition in de winkels te liggen, beschikbaar zo lang de voorraad strekt. Deze bevat naast het verpakte spel een exclusieve, dubbelzijdige hoes met Zelda-artwork en een nog nooit eerder vertoonde figurine die Ganondorf in aanvalspositie verbeeldt met in elke hand een zwaard. De figurine zit in een transparante stolp en is een must-have voor elke fan van de The Legend of Zelda-serie.

Een druk nieuwsweekje, zo net na een grote beurs. We hadden het ook niet verwacht. In de komende week blijf je uiteraard GameParty volgen voor meer content vanaf diezelfde beurs in Keulen. We zijn nog lang niet klaar met alle video’s en previews. We hebben nog heel wat in petto voor jullie…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.