Up2Date, 25 december 2016: Fijne Kerstdagen!

Up2Date, 25 december 2016: Fijne Kerstdagen!

Het einde van het jaar nadert, de kerstman legt de cadeautjes onder de kerstboom en de champagne voor nieuwjaar is al ingekocht. Terwijl je de feestdagen viert met je familie hebben wij de wekelijkse Up2Date weer voor je klaarstaan. Geniet dus lekker van de kerstsfeer terwijl wij zowel letterlijk als figuurlijk het laatste nieuws voor je samenvatten.

Overwatch brengt een kerst comic uit
Sinds vorige week is Overwatch in-game al omgetoverd tot een Winter Wonderland, maar Overwatch heeft spontaan een online comic die de diverse helden in de kerstsfeer toont. Tracer heeft de hoofdrol in de comic met wat openbaringen over het karakter, maar ook is te zien hoe andere helden hun kerst doorbrengen. De comic bevat droevige beelden van Widowmaker op het kerkhof, maar ook een vrolijk beeld van Torbjörn met zijn vrouw en velen kinderen zo bevestigde Blizzard. Vergeet bovendien niet om 5 gratis loot boxen op te halen als kerst cadeau als je inlogt vóór 2 januari. Je kunt de kerst comic en eerdere comics hier vinden.

RollerCoaster Tycoon Classic nu beschikbaar voor Android en iOS
Atari heeft deze week RollerCoaster Tycoon Classic uitgebracht in de Google Play Store en Appstore. De game bevat diverse beste elementen uit deel 1 en 2 van RollerCoaster Tycoon in deze mobiele versie van de game. De app cost €6,99 voor Android en €5,99 voor iOS, maar er zijn verder geen in-app aankopen voor de game. Wel kun je uitbreidingspakketten voor RTC2 en een modus waar je scenario’s mee kunt maken voor de game kopen.
Stem nu op je favoriete game in de Steam Awards
Met de Thanksgiving sale kon je op steam al op games stemmen om deze te nomineren voor awards in unieke categorieën zoals ‘I Thought This Game Was Cool Before It Won An Award’. Tot 2 januari kun je nog stemmen op jouw favoriete games en tegelijkertijd een willekeurige Winter Sale trading card verdienen. Klik hier om je stem uit te brengen voor de categorie van vandaag of stem in de steam client.

Minecraft update & Festive Pack nu beschikbaar
De Minecraft 1.0 Ender Update is vanaf nu beschikbaar voor de Windows 10 Edition en de Pocket Edition. Voor beide versies geldt dat ze bijna dezelfde functies als de PC versies hebben, wat betekent dat de bèta tag van beide versies af gaat. Met de feestdagen en deze update om de hoek brengt Minecraft ook een Festive Mash-Up uit op beide platformen met 21 vrolijke skins zoals rendieren of rode pakjes. De update is net op tijd beschikbaar om deze Minecraft content met jouw vrienden en familie te ervaren tijdens te feestdagen!

Super Mario Run verbreekt downloadrecord van Pokémon GO
Pokémon Go was een groot succes waaraan Nintendo een bijdrage heeft geleverd, maar Super Mario Run heeft het downloadrecord van Pokémon Go op dag van release toch echt verbroken. Pokémon Go had op dag van release 900.00 downloads terwijl Super Mario Run een download totaal van 2.85 miljoen bereikte. Pokémon go had echter geen wereldwijde distributie op release, maar Super Mario Run bereikte het record zonder de bijdrage van de Google Play Store vanwege de momenteel exclusieve iOS release. Inmiddels is de game de 50.000.000 downloads gepasseerd!
Xbox Countdown Sale van start
Xbox is volgens Microsoft de grootste sale ooit begonnen. Deze week startte de Xbox countdown sale, waar diverse games in de aanbieding zijn en er dagelijks een speciale dagaanbieding beschikbaar is. Ook zou er op 29 december een gehele nieuwe lading aan games in de uitverkoop gaan. Dus zorg dat je jouw Battlefield 1, Dishonored 2 of Call of Duty nog in de wacht sleept voor ze terugkeren naar hun oorspronkelijke prijs. De volledige lijst van aanbiedingen is beschikbaar op website van Xbox. Twijfel je nog welke games je wilt halen of wil je weten welke games de moeite waard zijn? Kijk dan naar onze reviews van diverse games in de Countdown Sale.

Deze week schreef onze Star Wars specialist Bas een review voor ‘Star Wars Battlefront: Rogue One – Scarif’, schreef ik over vijf games voor tijdens het reizen en veranderde Robin zijn mening over Call of Duty: Infinite Warfare in de ‘ik speel nog steeds’. We bekeken twee games die behoorlijk lang in ontwikkeling zijn geweest. Zo was er de review van Final Fantasy XV, alsook die van The Last Guardian. Als laatste ging Eefje op wintersport met haar review van Steep.

Dit was de Up2Date alweer, best snel over, net zoals het jaar 2017 eigenlijk. Namens GameParty wensen we je een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar, met hopelijk veel goede games!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.