Up2Date, 21 augustus 2016: vaarwel Gamescom!

Up2Date, 21 augustus 2016: vaarwel Gamescom!

Wat een week. Zoals je gewend bent van GameParty zetten we op zondag al het belangrijkste nieuws van die week even op een rij. Mocht je wat gemist hebben, dan ben je toch weer helemaal bij. Nu de Gamescom vandaag op haar einde loopt, kunnen we de balans een beetje opmaken.

Gamescom keert terug in 2017
Eigenlijk spelen we meteen een beetje vals. Want is dit nieuws? Nee, we weten dat de Gamescom elk jaar haar opwachting maakt. Maar, terwijl we op de beurs liepen hebben we specifiekere details rondom Gamescom 2017 gevonden. Een exacte datum! De beurs is later dan dit jaar en zal vanaf 23 augustus haar deuren openen voor het grote publiek. Tot en met 26 augustus kan er weer gespeeld worden met de nieuwste games en vernieuwende hardware. Wij zijn er uiteraard helemaal bij.

Criterion niet bezig met Burnout
Burnout, ken je ze nog? Die heerlijke racers waarin je het opnam tegen andere tegenstanders en het verkeer op de weg. De grootste crashes waren daar te vinden. Een ongeluk werd ware kunst. Maar een nieuw deel blijft al een behoorlijke poos uit. Criterion, de ontwikkelaar achter de serie, geeft aan dat er niets in ontwikkeling is. Wel willen ze Burnout Paradise op de Xbox One backwards compatible maken. De studio is momenteel te druk met de VR-missie voor Star Wars Battlefront.

Nieuwe Pokémon onthuld voor Pokémon Sun en Moon
Pokémon is best wel een dingetje. En dat lijkt Nintendo te beseffen. Langzaam maar zeker worden er steeds meer details vrijgegeven rondom de volgende iteratie in de franchise: Pokémon Sun en Pokémon Moon. Deze week zijn nieuwe Pocket Monsters onthuld. We zien onder meer een hele schattige Pokémon en een boksende krab. Ook zien we twee Pokémon die zich vermommen als een hoopje zand en een zandkasteel. Tja, geef mij die originele 151 toch maar…
Komt Assassin’s Creed: Ezio Collection naar PS4 en Xbox One?
Ubisoft brengt dit jaar geen Assassin’s Creed zoals we dat kennen. Geen groot avontuur met een Assassin in de hoofdrol. Dus lijkt het erop dat ze terug gaan grijpen naar oude successen. De PEGI en andere regionale varianten weten vaak scoops te verzorgen als het gaat om nieuwe games. Zo heeft de Koreaanse versie van de PEGI een leeftijdsclassificatie afgegeven voor Assassin’s Creed: Ezio Collection. De game zou dan moeten verschijnen voor Xbox One en PlayStation 4. Gaat het om een collectie met de Ezio trilogie? We gaan het zien…

LEGO Harry Potter Collection mogelijk naar PlayStation 4
Wat Ubisoft kan, dat kan Warner Bros. ook. Het is mogelijk dat ook deze uitgever een collectie gaat brengen. Het lijkt er sterk op dat de voor Xbox 360 en PS3 verschenen LEGO Harry Potter-games hun weg naar de recentere consoles gaan vinden. Ook hier is de bron een ratingsysteem, dit keer uit Brazilië. Naar alle waarschijnlijkheid zal LEGO Harry Potter Collection zowel Lego Harry Potter Years 1-4 en 5-7 bevatten in opgefriste vorm.

Blizzard zet Bastion in de spotlight
Blizzard staat bekend om hun prachtige geanimeerde filmpjes. In welke game je ze ook tegen gaat komen, of dat nu World of Warcraft, Diablo of StarCraft is, ze zijn altijd van een gigantisch hoge kwaliteit. Met Overwatch is gekozen voor losstaande video’s die de achtergronden van de speelbare personages uit moeten lichten. Op de Gamescom is de volgende in premiere gegaan. We zien Bastion, zijn zware verleden en zijn hoopvolle toekomst. Tissues niet inbegrepen.
Project Scorpio krijgt geen exclusieve ‘gewone’ games; wel exclusieve VR-games
Op de E3 van dit jaar werd er een stuk krachtigere versie van de Xbox One onthuld: Project Scorpio. Microsoft gaf toen aan dat er geen exclusieve games voor de Project Scorpio zullen verschijnen en dat alle nieuwe games zowel op de Xbox One als op de Scorpio te spelen zijn. Nu is er tijdens de Gamescom opheldering gekomen. Alle ‘normale’ console-games zullen inderdaad op zowel Xbox One als Project Scorpio te spelen zijn, maar zullen VR-games exclusief verschijnen voor Project Scorpio.

Deze week waren we druk bezig met alle content rondom de Gamescom. Deze kan ik nu voor je op gaan sommen, maar dat doe ik niet. Nee, je krijgt binnenkort een compleet overzicht van alle content die we je gegeven hebben. In de vorm van artikelen, video’s en podcasts! Maar er was meer te beleven op GameParty. Zo verscheen de review van StarCraft II: Nova Covert Ops Mission Pack 2 en dook Harmen opnieuw in GTA: Vice City. Wat blijft dat spel toch geweldig.

En daar heb je het. Je bent weer Up2Date. De Gamescom sluiten we af met een vervolgweek vol met artikelen en previews. Dus blijf vooral hangen op GameParty. Dan komt dat beloofde overzicht vanzelf.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.