Up2Date, 12 april 2015

Up2Date, 12 april 2015

Afgelopen week gaat de geschiedenis in als de week met de eerste écht warme dag van het jaar. Mannen en vrouwen in Nederland en België hadden het maar over één ding: is vandaag nou dan eindelijk de dag dat elke vrouw een rokje aan doet? Ik kan snappen dat je tussen al het nieuws over rokjes, warm weer en BBQ’s het even gemist hebt wat er allemaal op het gebied van games heeft plaatsgevonden. Daarom zet ik het heetste nieuws van de afgelopen week even op een rijtje.

LEGO Dimensions aangekondigd
Na lang wikken en wegen heb ik vorig jaar eindelijk eens een Skylanders-game aangeschaft. Skylanders Swap Force was in de aanbieding voor de PlayStation 4 en ik kon het (nadat ik er al vaak was langs gelopen in de winkel) niet langer weerstaan. Ik moest een paar van die poppetjes in huis hebben. Skylanders was de eerste game die heel slim op deze verzamelwoede inspeelde. De rest is haast geschiedenis, want Skylanders was en is nog steeds een ontzettend succesvolle serie. Disney Infinity en Amiibo volgden, maar ik wist dat dat waarschijnlijk niet de laatste titels waren die hier op in zouden spelen. Ik kreeg gelijk met de aankondiging van LEGO Dimensions.
https://www.youtube.com/watch?v=muQZ3U4kEq0
Dat ze bij Traveller’s Tales en LEGO nog niet eerder met het idee zijn gekomen, lijkt me achteraf misschien nog wel een relevante vraag. Maar hoe tof is het dat je binnenkort ook LEGO-figuurtjes kunt verzamelen, om die dan ook nog eens in game te kunnen gebruiken? Ik weet haast wel zeker dat het een succes gaat worden. Allereerst zijn de LEGO-games eigenlijk allemaal wel heel erg tof. Ten tweede gooit men er bij LEGO behoorlijk wat licenties tegenaan, van Batman tot aan Back to the Future en The Lego Movie tot Lord of the Rings. En als je dan ook nog eens voertuigen eerst zelf moet bouwen voordat je ze in game kunt gebruiken? Dan weet ik eigenlijk wel zeker dat ik LEGO Dimensions in huis wil hebben. Ik gok dat ik daar zo niet de enige in ben. Alleen m’n portemonnee is er waarschijnlijk niet zo blij mee. Als ik zie dat het starterpakket al 100 euro kost en de uitbreidingssets waarschijnlijk 15 en 30 euro gaan kosten, is dat toch even slikken. Dat is nog het enige wat LEGO Dimensions de kop kan kosten: dat er te veel content achter een betaalmuur zit. Het moet natuurlijk geen ordinaire poging worden om zo veel mogelijk geld binnen te harken, want als ik 100 euro voor een game betaal dan wil ik ook kwaliteit.

NHL 15 vanaf nu in ‘the Vault’ in EA Access
Ik heb in eerdere Up2Dates al eens geschreven dat ik stiekem best baal dat EA Access niet beschikbaar is op de PlayStation 4. Voor een paar euro in de maand kun je behoorlijk wat EA-games downloaden. Bovendien zijn er behoorlijk wat titels die je een aantal uur voor niks kunt uitproberen. Ik weet haast zeker dat als ik een Xbox One zou hebben, ik een abonnement op EA Access zou nemen. Maar afgelopen week kwam daar nog een extra toffe game bovenop.

NHL 15 is vanaf deze week namelijk in ‘the Vault’ te vinden in EA Access. Dat wil zeggen dat je de game dan gratis kan downloaden en onbeperkt kan spelen. Iets wat je ook zeker eens moet doen, als je een Xbox One met EA Access thuis hebt staan. Niet alleen omdat het gratis is, maar omdat ijshockey ook echt een toffe sport is. Een sport die goed geschikt is voor een videogame; al is het maar omdat het gewoon goed voelt om een snoeiharde bodycheck uit te voeren. Maar verder kent NHL 15 ook een toffe presentatie en ziet de game er fantastisch uit. Gewoon even uitproberen die hap!

Deus Ex: Mankind Divided komt naar PC, PS4 en Xbox One
We hadden afgelopen week natuurlijk de aankondiging van LEGO Dimensions. Maar ook fans van Deus Ex konden deze week hun lol niet op. Er komt namelijk een vervolg op Deus Ex: Human Revolution, die zich twee jaar naar de gebeurtenissen hiervan afspeelt. Human Revolution heeft een gemiddelde score van 89 op Metacritic, en was dan ook een fantastische game. Als dat niveau enigszins wordt vastgehouden, kan het met Mankind Divided eigenlijk ook niet misgaan. Ik kan in ieder geval niet meer wachten totdat ik Deus Ex op de next-gen consoles kan spelen. Nu maar hopen dat we zo snel mogelijk een releasedatum krijgen!

Wij van GameParty waren natuurlijk ook deze week druk bezig met paaseieren zoeken en met genieten van de zon. Toch vroeg Lisa zich met dit mooie weer af hoe het nou komt dat games altijd hetzelfde heten. Eefje vierde ondertussen een feestje met Mario Party 10 en Kevin ging aan de slag met zijn Vita. Hij reviewde namelijk Oreshika Tainted Bloodlines en was daarin zeer te spreken over de uiterst behulpzame vrouwtjeswezel…

En daarmee komen we weer aan het eind van deze Up2Date. Vergeet niet om de accu van je favoriete portable flink op te laden en extra batterypacks mee te nemen, want je wilt natuurlijk niet zonder stroom komen te zitten als je buiten aan het spelen bent met het prachtige weer dat er aan komt. Favoriete games voor buiten de deur mag je uiteraard altijd met ons delen. Tot de volgende Up2Date!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.