Up2Date, 6 november 2016: dieptepunten met records

Up2Date, 6 november 2016: dieptepunten met records

Ik heb een nieuwe puppy in huis!! Het diertje luistert naar de naam Kylo en is de meest fluffy schattige aanhanger van de dark side die je kan voorstellen. In zo een pup kruipt echter best wel veel werk. Je moet er mee spelen, knuffelen en constant in de gaten houden omdat hij met zijn scherpe tandjes anders de kabel van de PlayStation door bijt. Zoiets hakt in je gametijd uiteraard, maar er is gelukkig altijd nog genoeg ademruimte om dat ene artikel af te leveren. De up2date.

Skyrim heeft op Xbox One meer mods dan op PlayStation 4
Dit is toch best een zure om mee te beginnen vind ik. Skyrim is en blijft een dijk van een avonturengame, en de remaster is toch ook echt wel smaakvol gedaan. Het spel heeft er nooit zo aantrekkelijk uitgezien en heeft nooit zo vlot gelopen als het nu doet en dat is zeker voor PlayStation-fans die de pisspoor port op PS3 gewoon zijn een echte verademing. Helaas pindakaas is de PlayStation 4-versie wederom de versie die je niet in je schoentje wil krijgen van de Sint. De schuld daarvoor kun je volledig bij Sony leggen omwille van de belachelijke restricties die ze opleggen als het om mod-support aankomt. Een mod mag op PlayStation maximum 1 gig meten, op de Xbox mag het tot aan 5 gig lopen. Tja, zoiets maakt uiteraard een wereld van verschil. Op Playstation kun je op die manier voorlopig 38 mods installeren, op de One kun je er al 119 zetten. Dat de meest leuke, omvangrijke mods die nieuwe gebieden en quests toevoegen louter op de Xbox One te spelen zijn, daar hoef ik verder ook geen tekeningetje bij te maken zeker? Het is een domme zet van Sony die de Xbox One-versie zo veel aantrekkelijker maakt.
Nolan North wil Uncharted 5
Ik denk niet dat Nolan de enige is. Ik geloof voor geen moment dat de reeks met A Thief’s end haar einde bereikt heeft. God of of War was ook een afgesloten hoofdstuk met deeltje 3 en we weten allemaal waar dat geëindigd is. Gaat Sony dan ook echt waar de gans met gouden eieren finaal geslacht laten? Uncharted is en blijft één van hun grootste franchises ooit en daar doe je niet zomaar afstand van. Als Nolan North zegt dat hij best wel een vijfde deel zou zien zitten, dan voelt dat voor mij een beetje aan alsof de deur op een kier gezet wordt voor een prequel of zelfs heuse sequel. Zelfs als Nathan Drake geen deel uitmaakt van de sequel. Is de gameplay-template van Uncharted niet sterk genoeg op zichzelf? Ik dacht het wel ja.

Titanfall 2 verkoopt teleurstellend
Een 9.7 in de review verdien je heus niet zomaar. Ik ben er oprecht van overtuigd dat Titanfall 2 een stevige kans maakt op die felbegeerde game of the year titel en het stelt dan ook teleur dat de game aan de kassa niet dezelfde erkenning krijgt als in de vele positieve reviews. Ligt dat aan het feit dat de game gesandwicht zit tussen de releases van de juggernauts Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare? Ongetwijfeld! Ik snap nog steeds niet hoe EA het in zijn hoofd haalde om zichzelf te beconcurreren. Uiteraard kan je opperen dat Battlefield 1 en Titanfall 2 wel erg verschillende games zijn, maar zo denkt de gemiddelde consument niet. Mike met de pet in de UK denkt gewoon…ik heb het geld en de tijd voor één shooter en al mijn mates gaan voor Battlefield 1. Klaar. Gelukkig is gamesverkoop geen sprint die op een weekje gelopen wordt maar een langgerekte marathon, dus laat ons hopen dat alle positieve reacties de game het verdiende publiek opleveren dat het verdient. De multiplayer van Titanfall 2 heeft alles in huis om jaren te boeien, maar dan moet het uiteraard veel spelers weten aan zich te binden. Duimen dus.

https://www.youtube.com/watch?v=EXwdWuSuiYA

Shadow of the Tomb Raider uitgelekt
Noem me een cynicus, maar in deze tijden van viral marketing waar iedereen een smarthphone heeft waarmee alles constant via het net gedeeld kan worden geloof ik geen moment dat dit toeval was. Het idee dat een argeloze medewerker op een bomvolle metro in een miljoenenstad als Montreal met geheime documenten bezig zou zijn op een laptop? Niemand is zo dom, toch? Ik zie er eerder een sterk staaltje publiciteit van Crystal Dynamics in om te teasen dat we volgend jaar een aankondiging krijgen van een nieuwe Tomb Raider en ons er ondertussen even aan te herinneren dat Lara ondertussen ook op de PlayStation 4 haar Rise of the Tomb Raider beleeft.

Details Season Pass Watch Dogs 2 bekend gemaakt
Eerst even beginnen met melden dat ik niet resoluut tegen Season Passes ben. Als je echt fan bent van een game is het meestal de slimme keuze en bij games als Fallout 4 en The Witcher 3 kreeg je echt wel waar voor je geld. In het geval van Watch Dogs 2 echter valt dat nog te bezien. Wat krijg je in een notendop als je de Season Pass aanschaft? Twee nieuwe co-op modes, een nieuw personage en een nieuwe auto en de volle vier uur aan extra missies. Dat allemaal voor veertig Euro. Laat ons even een minuutje stilte nemen om dat even te laten bezinken. Nou is het niet netjes of slim om iets al op voorhand een rip-off te noemen, maar dit? Klinkt verdorie hard als een rip-off.

Mafia III snelst verkopende game van 2K ooit
Deze zag je toch echt niet aankomen he? Na de hele hetze rond het feit dat de uitgever voor release geen reviewcopy’s wilde uitzenden en de hele pers collectief, en terecht ook, dacht dat er wat schortte aan de game wist het spel toch nog records te verbreken. Je zou haast gaan denken dat gamereviews eigenlijk totaal nutteloos zijn, niet? Net als bij Titanfall 2 zal het echter enkele maanden duren voor je echt het succes van de game in kan schatten. Mafia III werd erg veel gepre-orderd en heeft dus daar veel verkoop uit gehaald, maar of de game echt een kaskraker geworden is hangt af van de verkopen in de weken na release, toen de veelal negatieve reviews de wereld in gestuurd waren.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZaqTbJ9V7c

GameParty was een gezellig boeltje met een leuk artikel van Lisa rond Lara Croft en haar turbulente opmars. Harmen leefde zich in de ….ik speel nog steeds dan weer uit met Lumines. De beste puzzelgame sinds Tetris, nu ook beschikbaar voor je smartphone. Op vlak van reviews trok Basman (nee, geen spelfout) opnieuw zijn cape aan voor een terugkeer naar Arkham en trof daar helaas framerateproblemen aan, ik ging dan weer aan de rol met Titanfall 2 en mijn hoofd duizelt er nog van. Heb ik al genoeg duidelijk gemaakt dat het een meesterwerkje is geworden?

Zo, dat was hem. De up2date is klaar, mijn puppy slaapt. Tijd om stilletjes naar de PlayStation 4 te sluipen en een game te spelen waar je volgende week een review van mag verwachten.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.