Up2Date, 15 april 2018: Oude games in een mooier jasje

Up2Date, 15 april 2018: Oude games in een mooier jasje

Het zomerse weer heeft eindelijk ons koude kikkerlandje gevonden en het wordt daarom ook weer hoog tijd om onszelf zomerklaar te maken. Even de sportschool betreden of een zonnenbankje pakken om er weer op en top uit te zien deze zomer. Dat is echter het plan, maar in de werkelijkheid zijn er teveel toffe games die om mijn aandacht schreeuwen en ben ik toch maar stiekem teveel binnen op de bank gebleven. Naast alle games die er gespeeld moesten worden was er ook weer genoeg gamenieuws te beleven dat voor het gemak weer voor je op een rijtje staat in een nieuwe Up2Date.

Nieuwe Xbox Originals en nieuwe One X enchanced games
Microsoft is al een hele tijd lekker bezig met het uitbrengen van oude originele Xbox games voor de Xbox One. Gelukkig zijn ze daar niet mee gestopt en is er weer een grote groep van maar liefst 19 games bijgekomen. Op 17 april zullen de volgende games worden toegevoegd:

 • Blinx: The Time Sweeper
 • Breakdown
 • Conker: Live & Reloaded
 • The Elder Scrolls III: Morrowind
 • Hunter: The Reckoning
 • Jade Empire
 • Panzer Dragoon Orta
 • SSX 3

En op 26 april komen daar nog eens de volgende games bij:

 • Destroy All Humans!
 • Full Spectrum Warrior
 • Mercenaries: Playground of Destruction
 • MX Unleashed
 • Panzer Elite Action: Fields of Glory
 • Star Wars Battlefront
 • Star Wars Battlefront II
 • Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
 • Star Wars Jedi Starfighter
 • Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
 • Star Wars Republic Commando

Mocht je de oude discs nog hebben liggen dan kan je deze vanaf de eerdergenoemde data gewoon in je Xbox One werpen en aan de slag gaan. Als je de games niet meer thuis hebt liggen dan zijn de games ook digitaal aan te schaffen. Naast dat het mogelijk wordt om de games te spelen zullen ze er ook een stuk mooier uit gaan zien. Op de One en de One S zullen er vier keer meer pixels te zien zijn en op de One X is dit een whopping 16 keer zoveel. Hoe heerlijk is het om van één van je favoriete games van vroeger te genieten, maar ook nog eens in een veel betere kwaliteit?

Verder zijn er naast deze Xbox Originals ook nog een aantal games die een enchancement krijgen voor de Xbox One X. De volgende games zullen op de One X in 4K gespeeld kunnen gaan worden:

 • Red Dead Redemption
 • Gears of War 2
 • Portal 2
 • Darksiders
 • Star Wars: The Force Unleashed
 • Sonic Generations

Blizzcon 2018 aangekondigd
Het grote Blizzard evenement Blizzcon is in 2018 ook weer van de partij en zal plaatsvinden op 2 en 3 november in het Anaheim Convention Center. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn dan zullen de kaartjes op drie verschillende data in de verkoop gaan. Op 9 mei om 04:00 en 12 mei om 19:00 zullen de kaartjes in de verkoop gaan en op 16 mei zullen kaartjes voor het benefiet diner worden verkocht. Uiteraard zullen er genoeg games te zien zijn, maar ook de volgende evenementen zullen plaatsvinden: Heroes of the Storm Global Championship, StarCraft II World Championship Series, World of Warcraft Arena Global Championship, Overwatch World Cup en Hearthstone Global Games-kampioenschappen. Mocht je erbij willen zijn, zorg dan dat je op tijd klaar zit om kaartjes te scoren. Het evenement is ook digitaal bij te wonen, daar volgt de informatie later voor.

Ewoks in Battlefront II
Op 18 april zal er een update zijn voor Star Wars Battlefront II genaamd Night on Endor. Hierin is het mogelijk om als een daadwerkelijke Ewok te gaan spelen! Als dat al niet reden genoeg is om het te gaan spelen dan is er ook nog een nieuwe spelmodus en speciale appearances die zijn te ontgrendelen. In de nieuwe modus Ewok Hunt zul je als Ewok of als stormtrooper spelen waarbij een groep stormtroopers wordt aangevallen door een groepje Ewoks. Verder zijn er dus 50 extra appearances die kunnen worden aangeschaft met credits of kristallen.
Grand Theft Auto V meest succesvolle entertainment product ooit!
GTA V is inmiddels al heel wat jaartjes op de markt, maar blijft ontzettend succesvol. Sinds de release in 2013 zijn er 90 miljoen exemplaren verkocht wat neerkomt op een omzet van 6 miljard dollar. De game is dus inmiddels het meest succesvolle entertainment product ooit. Elke andere game, maar ook elke film die ooit is uitgekomen is niet zo succesvol als dat GTA V is. Het bizarre is dat de game na bijna vijf jaar nog steeds ongekend populair is en nog steeds ontzettend veel verkocht wordt.

Mede hierdoor is Take-Two niet van plan om binnenkort al op de proppen te komen met Grand Theft Auto 6. GTA 5 verkoopt namelijk ieder jaar meer dan de meeste andere games en dan komen er ook nog de inkomsten van de shark cards bij die menig gamer gebruikt om nieuwe shit te kunnen kopen in GTA Online. Zolang de oude game nog genoeg geld in het laatje brengt is er weinig haast om een nieuwe GTA op de markt te brengen.

Updates voor Sea of Thieves in zich
Zoals je in Bas zijn review hebt kunnen lezen is Sea of Thieves een zeer vermakelijke game waar je enorm veel lol kunt beleven als je deze met vrienden speelt. Buiten dat de game enorm leuk is, voelt de wereld een beetje leeg aan en zijn er genoeg mogelijkheden om nieuwe content toe te voegen door ontwikkelaar Rare. De ontwikkelaar heeft dan ook laten weten via een video dat er heel wat dingen gepland zijn voor de komende tijd. Zo komen er wekelijkse events en zullen er nieuwe objectives komen, ook zal er een update gaan komen waarbij huisdieren worden toegevoegd. Dat ook nog eens helemaal gratis! Genoeg redenen om binnenkort weer eens het ruime sop te kiezen.
Naast al het laatste nieuws waren er ook twee nieuwe reviews op Gameparty. Eefje speelde een game met Pikachu zoals we die niet gewend zijn in Detective Pikachu. Ik kon mijn geluk niet op met het spelen van de co-op game A Way Out. Daarnaast speelt Robin nog steeds de Sims 2 en schreef ik over het ontstaan van het succes van Fortnite. 

Komende week is er misschien wat meer tijd om wel te gaan genieten van de zon, maar één ding is zeker, zondag is er weer een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.