Up2Date, 28 juni 2015

Up2Date, 28 juni 2015

Wat een rust, zo na de E3. Wij zijn bij GameParty in ieder geval helemaal bijgekomen van een drukke, maar ook ontzettend mooie E3. We hebben deze week genoten van het mooie weer, de nieuwe Batman, maar ook van het nieuws wat – ondanks dat de E3 net achter de rug was – soms nog wel behoorlijk spannend was. Heb jij nou ook iets te veel in de zon gezeten? Of misschien iets te veel tijd doorgebracht met Batman? Dan zet ik voor je het heetste nieuws van afgelopen week op een rijtje.

De Games with Gold van juli zijn bekend
Het blijft altijd een strijd tussen PlayStation Plus en de Games with Gold. PlayStation Plus was lange tijd alleenheerser op het gebied van de gratis games. Ook toen Games with Gold geïntroduceerd werd, liep PlayStation Plus lange tijd voor qua games. Tot de Xbox One en PlayStation 4 in beeld kwamen. Met de Xbox One ging het aanbod op Games with Gold namelijk omhoog, zowel in kwantiteit als in kwaliteit, terwijl de PlayStation 4 volgens een hoop fans niet veel goeds heeft gedaan met PlayStation Plus. Natuurlijk, je krijgt twee games per maand meer, maar qua kwaliteit is het niet al te best gesteld met PlayStation Plus. Deze maand lijkt Games with Gold in ieder geval de strijd te winnen. Met Assassin’s Creed IV en Gears of War 3 is de line-up al behoorlijk dik te noemen. Tel daar ook nog eens Plants versus Zombies en So Many Me bij op en je hebt echt een top line-up. Assassin’s Creed IV wist mij in ieder geval goed te verrassen en mijn sympathie voor de serie weer helemaal terug te brengen. Het piratenthema is tof en wist een hoop gamers aan hun console te houden. Heb jij de game nog niet gespeeld, dan is nu een goede kans. Je hebt alleen maar een Xbox One en Xbox Live Gold nodig.

Tony Hawk’s Pro Skater 5 is terug met een nieuwe trailer
Ik ben van mening dat je een game niet geheel mag afrekenen op graphics. Natuurlijk, als een game er mooi uitziet is dat mooi meegenomen. Uiteindelijk draait het voor mij echter om gameplay. Met gameplay, daar zat het altijd wel goed in de Tony Hawk Pro Skater-games. Toen ik klein was heb ik de games met een hoop plezier gespeeld en vooral Pro Skater 3 wist op mij een grote indruk te maken. Ook de Underground-games heb ik nog wel met een hoop plezier gespeeld. De Tony Hawk-games gingen echter achteruit qua gameplay en uiteindelijk ging de serie een tijdje op zwart. Met Tony Hawk’s Pro Skater 5 gaat de serie in ieder geval terug naar de roots. Het team achter de game geeft zelf aan dat ze vroeger veel Tony Hawk hebben gespeeld en dat ze de gameplay van vroeger terug willen brengen. Maar als ik de nieuwe trailer bekijk, is er toch iets wat mij heel erg opvalt. En niet alleen ik, ongeveer de hele community valt het op: de game is namelijk nou niet bepaald mooi te noemen. Sterker nog, op de PlayStation 3 zou de game zelfs geen mooie game zijn en dat is toch behoorlijk schokkend voor een PS4 en Xbox One-game. Het laat mij ook twijfelen over de nieuwe Tony Hawk: als er geen geld is voor een goede engine, komt het dan wel goed met de rest van de game?
PlayStation Plus-versie Driveclub eindelijk te downloaden
Het heeft ‘even’ mogen duren, maar de PlayStation Plus-versie van Driveclub is eindelijk te downloaden. Je weet wel, die PlayStation Plus-versie die eigenlijk met de launch van de PlayStation 4 te downloaden zou zijn. Die versie is nu, ruim anderhalf jaar later dan gepland, eindelijk beschikbaar. Hoe slordig het ook is en hoeveel kritiek ik er eigenlijk op wil leveren; ik hoop dat een hoop mensen de PlayStation Plus-versie gaan proberen. Driveclub is namelijk, na behoorlijk wat updates, echt met afstand de beste racegame op de PlayStation 4. De game ziet er nog steeds ontzettend goed uit, maar speelt ook nog eens ontzettend lekker. De problemen die er met de launch waren zijn inmiddels opgelost en het weermodel is om te watertanden. Ik schreef er onlangs al een artikel over en ik sta nog steeds achter de boodschap: Geef allemaal Driveclub nog een kans!

Batman: Arkham Knight niet meer te koop op PC
PC het master race? Dat dacht ik tegenwoordig toch echt even niet meer. De zoveelste zwakke port is een feit met de bizar slechte port van Batman: Arkham Knight. De game is zo slecht geport, dat de verkoop op PC gewoon even gestopt is. De game lijkt misschien zelfs pas weer online te komen in de laatste maanden van dit jaar. Ondertussen vragen een hoop mensen die de game gekocht hebben hun geld terug en is de game digitaal in ieder geval niet meer te downloaden. Mocht je met Batman aan de slag willen, dan moet je toch even een PlayStation 4 of Xbox One in huis halen.

Het was voor ons qua artikelen in ieder geval een drukke week. Eefje liet twee kanten van haar zien: een schattige kant en een wat minder schattige kant. Die schattige kant zagen we in de review van Yoshi’s Wooly World. Ze was echter wat minder te spreken over de E3 en liet merken dat ze Dissapointe3 was! Bas ging ondertussen aan de slag met LEGO Jurrasic World en speelde ook nog eens de nieuwe Batman! Hoe dat ging kan je zien door de Basman speelt Batman-stream nog eens terug te kijken. Verder was het voor GameParty een bijzondere week. De pilot van onze podcast ging namelijk online. Wil je ook eens naar GameParty luisteren? Dan kun je onze eerste podcast vanaf nu downloaden!

Volgende week hebben we weer een hoop nieuws en artikelen voor jullie! Geniet van het mooie weer de komende week en tot ziens op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.