Up2Date, 25 september 2016: Dure tijden, gratis nieuws

Up2Date, 25 september 2016: Dure tijden, gratis nieuws

Welkom in het najaar en welkom in de gamesgekte van dit najaar. Afgelopen weken zagen we onder meer Pro Evolution Soccer 2017, NBA 2K17 en BioShock: The Collection een release krijgen. Voor aankomende week staan onder meer Forza Horizon 3 en FIFA 17 op het programma. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn portemonnee kan het nu al bijna niet meer aan. En dan moeten de toppers als Call of Duty, Watch Dogs en Battlefield nog komen. Maar genoeg over mijn financiele situatie. Tussen al dat releasegeweld was er deze week ook natuurlijk weer nieuws op GameParty. Ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje. Gratis. Het zijn namelijk al dure tijden. En grappig genoeg gaan er behoorlijk wat nieuwtjes deze week over gratis content!

Vanaf 13 oktober aan de slag met Battlefield 1 via EA Access
Ik ben fan van EA Access. Voor slechts 25 euro in het jaar kun je de nieuwste games van EA 10 uur lang uitproberen. Zo kun je vanaf deze week FIFA 17 tien uur lang spelen. Ik wist eigenlijk al dat ik de game in huis ging halen, maar het is toch leuk om de game even te spelen van te voren. Bovendien kan je met EA Access de game ook nog eens 5 dagen eerder dan de release spelen. Tevens kun je wat oudere games ook onbeperkt spelen met EA Access.
Battlefield 1 krijgt nu ook de EA Access-behandeling. Ruim een week voor de volledige release kun je al aan de slag met een gedeelte van de multiplayer en singleplayer. Twee missies, vijf maps en vier modi staan voor je klaar. Vanaf 18 oktober kun je aan de slag met alle maps en modi uit de multiplayer, mits je nog geen tien uur lang de proefversie hebt gespeeld. Bovendien kun je goodies verdienen voor de volledige game. Speel je de game voor release 10 uur lang, dan krijg je een Battle Pack. Bovendien kun je ook een dog tag verdienen waarmee je kunt laten zien dat je de EA Access-trial hebt gespeeld. Een prima service als je het mij vraagt.

Rocket League krijgt AquaDome-update
Een van mijn favoriete indie-games van de afgelopen jaren (zo niet mijn favoriete) is Rocket League. Deze game is van de PlayStation Plus-games die ik heb veruit degene waar het meeste tijd in zit. Grote kans dat de game sowieso in de top 3 van mijn meest gespeelde PlayStation 4-games staan. Ik sta hier niet alleen in: Rocket League wordt nog enorm veel gespeeld, ook een behoorlijk tijd na release. Dit is allemaal te danken aan ontwikkelaar Psyonix, die de game van een hoop DLC voorziet.

In oktober krijgen we opnieuw DLC voor Rocket League. Deze maand krijgen we twee betaalde nieuwe wagens, maar ook een gloednieuwe arena om in te spelen. Psyonix doet dit erg slim: een goede balans vinden tussen betaalde en gratis DLC. De betaalde DLC heeft steeds een zacht prijsje en brengt een hoop cosmetische items met zich mee. Tof om te hebben, maar absoluut geen must om de game te spelen. Veel bedrijven kunnen een voorbeeld nemen aan Psyonix. Op deze manier blijf ik Rocket League nog wel even spelen!

Games with Gold voor oktober bekendgemaakt
Een van de hoogtepunten van de maand is toch altijd de bekendmaking van de Games with Gold (en de gratis games van PlayStation Plus). Ik ben lid van zowel Xbox Live Gold als PlayStation Plus en ben altijd enorm benieuwd wat we deze maand weer gratis kunnen spelen. Meer dan eens loopt dat overigens op een teleurstelling uit, maar dat is weer een andere discussie. Deze maand ben ik redelijk tevreden.

Voor de Xbox One krijgen we Super Mega Baseball en The Escapists. Twee indie-titels, maar wel twee titels die ik absoluut ga spelen. Baseball zal lang niet iedereen aanspreken, maar ik heb het idee dat The Escapists zeker aan zal slaan bij het grote publiek. Voor de Xbox 360 krijgen we MX vs. ATV en I Am Alive. Geen enorme knallers, maar het kan zeker slechter.
Doom krijgt gratis multiplayer-update
Dan nog een eervolle vermelding voor Bethesda en Doom. Zij brachten afgelopen week namelijk een update met gratis DLC voor de multiplayer van Doom uit. Vanaf nu kun je een geheel nieuwe mode spelen: de free-for-all deathmatch. Ik ben altijd wel fan van deze mode: lekker schieten op alles wat beweegt. Geen tactisch spel: gewoon keihard knallen!

Verder ging Bas deze week aan de slag met de nieuwe DLC voor Star Wars Battlefront. Hij deed dat live via Twitch, maar jij kunt nu ook gewoon de stream terugkijken! Bas was sowieso lekker bezig, want hij reviewde ook de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft. Zelf ging ik aan de slag met een lijstje van de tofste remakes van de afgelopen tijd. En met het oog op de remake van LEGO Harry Potter, dook ik nog eens in LEGO Harry Potter: Years 1-4. Ook keken we nog één keer terug op de Gamescom, in de vorm van een vette video.

Dat was het weer voor deze week. Ik ga nu weer snel aan de slag met de tofste games die er allemaal in de afgelopen tijd zijn uitgekomen. Ik hoop je volgende week weer terug te zien op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.