Pre3 verwachtingen: Max

Pre3 verwachtingen: Max

Ook mij werd gevraagd om mijn voorspelling voor de E3 te delen met de wereld. Aangezien ik veel verwacht heb ik de belangrijkste dingen hieruit gehaald. Dit zijn mijn voorspellingen voor de E3 van 2014!

Microsoft laat ons de One zien
Microsoft heeft wat opstartprobleempjes gehad met zijn nieuwe console maar toch verkoopt de Xbox One (gelukkig) goed en lijkt het zelfs steeds beter te gaan. De Kinect is al uit de bundel, de console is goedkoper en Microsoft luistert heel goed naar de feedback van hun fanbase. Misschien lijkt de console nu niet meer op het originele idee, maar voor mij is de console hierdoor wel aantrekkelijker geworden. Niet zozeer door het veranderen van hun online beleid en dergelijke, aangezien deze dingen mij best wel aanspraken nadat ik mij erover had ingelezen (helaas was dit nodig door de vrij middelmatige presentatie van de console), maar het komt door de prijsdaling. Misschien is 100 euro minder voor sommigen onder ons niet veel verschil, maar voor mij maakt het juist wel het verschil om het apparaat zonder Kinect aan te schaffen. Zo’n Kinect lijkt me leuk, maar ik zie het als een extra, een makkelijkere manier om door de menu’s te scrollen en een leuke gimmick in games, maar meer ook niet. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die er zo over denkt, maar ik kan me voorstellen dat veel anderen de Kinect wel leuk vinden, waardoor je altijd nog de andere bundel hebt. Toch denk ik dat Microsoft nu de One gaat laten zien als console, hoe goed de games erop zijn en waarom je de One boven de PlayStation 4 zou moeten kiezen.
Niet alleen denk ik dat Microsoft zo de One laat zien, maar ik denk ook dat ze games gaan aankondigen en gameplay laten zien van al aangekondigde games zoals Halo 5: Guardians, Sunset Overdrive, Project Spark, Quantum Break, enzovoorts. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat Microsoft het goed gaat aanpakken.

Games, games, games
De consoles zijn (bijna) overal uit en veel mensen hebben de console die ze willen al in huis. Behalve hier in Nederland natuurlijk, waar de PlayStation 4 constant is uitverkocht en de One nog moet verschijnen. Het heeft echter weinig nut om het hier over te hebben op de E3. Daarom denk ik dat zowel grote studio’s zoals Ubisoft, EA, Crytek, Take Two, net als Sony en Microsoft games centraal laten staan dit jaar. Moeilijk is het niet, aangezien er wel heel veel aankondigingen van games zijn geweest voor de start van de E3.

Ik hoop dat al deze aankondigingen de E3 niet minder belangrijk hebben gemaakt, maar dat ze juist de games van tevoren al hebben aangekondigd zodat de ontwikkelaars de games kunnen laten zien op de E3. Zo zijn er net trailers van Homefront en Mortal Kombat vrijgegeven, het volgende wat ik eigenlijk wel wil zien is de gameplay. Ik hoop ook eindelijk wat meer te horen van Deep Down en ook hoop ik dat we wat te zien krijgen van Far Cry 4 en Uncharted 4. Nu ik erover nadenk: Quantum Break en Mad Max zagen er ook wel goed uit. Ik vergeet nu alleen The Division, oh, of Arkham Knight! Ik denk dat je me wel snapt, ik kijk uit naar nieuwe beelden van games die al zijn aangekondigd en het lijstje wat ik net heb opgenoemd, samen met de games die ik voor het gemak even niet heb opgenoemd, gaan voor mij hopelijk de E3 maken. Tussen al het geweld door van aankondigingen in de aanloop naar de E3 hoop ik stiekem toch ook een beetje op verrassingen, zoals een officiële onthulling van Project Beast, de game die overal op het web al Demon’s Souls 2 genoemd wordt. We gaan het meemaken!

VR baby
De laatste tijd is VR helemaal hip. We hebben natuurlijk Oculus, trendsetter en, wat tot zover lijkt, de VR headset in het meest vergevorderde stadium. Daarnaast heeft Sony natuurlijk Morpheus aangekondigd. De take van Sony op VR, voor iets wat gaat lijken op een goedkopere variant van de Oculus (bijvoorbeeld de LCD schermpjes in plaats van de duurdere LED schermpjes op de Oculus), is natuurlijk in ontwikkeling voor de PlayStation 4. Dit terwijl de Oculus zich alleen op de PC richt omdat daar altijd een ontwikkeling plaats blijft vinden waardoor de Oculus makkelijk aangepast kan worden.
Zo krijgt de PC Virtual Reality, de Playstation 4 krijgt Virtual Reality en de Xbox One? Dat zou zomaar aangekondigd kunnen worden op de E3, want ik heb het idee dat de toekomst in Virtual Reality zit en dat Microsoft niet achter wil blijven. Voor je het weet liggen eind 2015 de winkels vol met Virtual Reality-headsets met een flinke variatie in prijs en natuurlijk met bijbehorende beweegplatformen. Tv’s zijn dan al lang al uit en in elke woonkamer is zo’n beweegplatform de spil van de ruimte. Natuurlijk overdrijf ik nu een beetje, maar een man/kleine jongen mag dromen.

Dat waren mijn E3 verwachtingen, het waren niet eens zozeer verwachtingen. Het is meer de hoop die ik heb van wat de E3 ons gaat brengen. In vergelijking met vorig jaar zijn er van tevoren al belachelijk veel games aangekondigd en ook grote projecten, zoals Morpheus, zijn al onthuld. Toch ga ik de E3 nauwlettend volgen en zal ik vooral kijken in de richting van Sony en Microsoft. Wat ben ik benieuwd naar hun nieuwste motivaties om ons hun console te laten kopen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.