Up2Date, 16 september 2018: Want we spelen allemaal Tomb Raider!

Up2Date, 16 september 2018: Want we spelen allemaal Tomb Raider!

Er is ineens een week weer voorbij. En er is een hoop gebeurd. Apple kondigde nieuwe telefoons aan, Forza Horizon 4 kreeg een demo en Shadow of the Tomb Raider is te koop. We snappen het dus helemaal wanneer het overige nieuws een beetje langs je is gegaan. Gaan we fixen!

Hearthstone krijgt ‘Days of the Frozen Throne’ evenement
Vanaf komende week, 19 september tot en met de 23e, kunnen spelers de Tavern van Hearthstone bezoeken om zeer coole bonussen te krijgen tijdens een gelimiteerd evenement. Hierin worden de Knights of the Frozen Throne gevierd. Wat je kunt vinden:

 • Tavern Brawl – Duel of the Death Knights
  Beide spelers beginnen als een Death Knight met een deck gevuld met Knights of the Frozen Throne kaarten. Samen vecht je tot… the undeath!
 • Loot van de Lich King
  Spelers die tijdens dit evenement inloggen krijgen een gratis Golden Happy Ghoul kaart. Want ook Death Knights hebben recht op wat plezier in het leven.
 • Nieuwe Legendary Quest
  Je hebt de mogelijkheid om twee speciale quests te doen die samen 600 gold kunnen geven!
 • Bundle up bundle
  Wil je echt cool zijn? Dan is er een speciale bundel te koop waarbij je dertig Knights of the Frozen Throne kaarten krijgt voor €19.99.

Ik start Hearthstone weer op…

Nieuwe Animal Crossing en Luigi’s Mansion aangekondigd voor Nintendo Switch
Nintendo heeft in een nieuwe Nintendo Direct-videopresentatie onthuld dat er nieuwe games in twee grote Nintendo-series in ontwikkeling zijn voor de Nintendo Switch. Animal Crossing for Nintendo Switch (voorlopige titel), en Luigi’s Mansion 3 (voorlopige titel) worden in 2019 exclusief voor de Nintendo Switch uitgebracht. In de videopresentatie werd ook een Nintendo Switch-hardwarebundel van Super Smash Bros. Ultimate aan het licht gebracht.

Animal Crossing for Nintendo Switch (voorlopige titel) is een nieuwe hoofdtitel in de serie en moet in 2019 verschijnen. Dat is de eerste sinds Animal Crossing: New Leaf in 2013 op de Nintendo 3DS debuteerde, op de planning voor een exclusieve release op de Nintendo Switch. Geen zin om tot dan te wachten voor je Animal Crossing fix? Geen nood, want Isabelle legt haar werk eventjes neer en mengt zich in de strijd in Super Smash Bros. Ultimate.
Luigi’s Mansion 3 (voorlopige titel) is het volgende avontuur in de griezelserie. Deze game is momenteel in ontwikkeling en zal in 2019 exclusief voor de Nintendo Switch worden uitgebracht.
Can I get a hell yes? Dank!

Releasedatum Diablo III Switch bekend
Nog meer nieuws omtrent Nintendo’s mobiele hit? Ja, want Diablo III op de Switch, dat is een ding. En ik wil er een Switch door. Ook al heb ik de game al letterlijk drie keer in mijn collectie. Maar goed. Nu is er een datum bekend gemaakt. Vanaf 2 november kun jij met de game aan de slag op het draagbare Nintendo-platform. Ga je ‘em downloaden? Dan is ‘ie 13 gigabyte groot. Aanrader. Geloof me. Sanctuary wacht op je.

Spider-Man krijgt New Game Plus
Altijd leuk, jaren wachten op een game en deze dan binnen een week op de volle honderd procent hebben staan. Dan is er nog weinig te beleven, toch? Nope! Spider-Man gaat weer interessant worden met de New Game Plus! Exacte details zijn er nog niet, maar normaliter begin je de game opnieuw met al je vergaarde powers, maar zijn de vijanden een stuk sterker. Succes!

Heel veel Final Fantasy onderweg naar PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC
Er lijkt maar geen Final in de serie te komen, want Final Fantasy blijft leven. En met kracht komt de serie terug. Zo weten we dat er negen titels naar Nintendo Switch komen, zeven naar de Xbox One, vier naar de PlayStation 4 en eentje naar de PC. Het gaat om games als Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition, Chocobo’s Mystery Dungeon Every Buddy!, Final Fantasy VII, Final Fantasy IX, Final Fantasy X / X-2 HD Remaster, Final Fantasy XII The Zodiac Age, Final Fantasy XV Pocket Edition HD, en World of Final Fantasy Maxima. Flinke mond vol. Maar straks ook een flinke harde schijf vol in jouw favoriete console!

Demon Hunter Sombra voor gebruikers BlizzCon Virtual Ticket
Interesse in Blizzard’s evenement BlizzCon, maar wil je niet helemaal naar Amerika vliegen? Dan is de Virtual Ticket iets voor jou. Deze is vanaf nu aan te schaffen en laat je het hele evenement meemaken vanuit je huiskamer. Met uren en uren aan shows, panels, concerten en informatie beleef je BlizzCon alsof je er bij bent. De tickets kosten €39.99. Voor de spelers die met behoorlijk wat Blizzard-games uit de voeten gaan, zijn er elke keer in-game extra’s die je alleen kunt krijgen wanneer je aanwezig bent bij BlizzCon of een virtueel ticket hebt. De eerste extra is inmiddels bekend gemaakt in de vorm van een skin voor Sombra in Overwatch. Deze zal direct beschikbaar zijn voor je wanneer je je ticket koopt. De extra’s voor de overige games van Blizzard worden later bekend gemaakt.

We wisten je ook flink bezig te houden op GameParty deze week. Zo schreef Harmen waarom hij nog steeds bezig is met Super Mario Odyssey en vertelde hij over zijn tijd met het aankomende Rage 2. Klinkt trouwens als een hele toffe game als je het mij vraagt. Qua reviews hadden we Octopath Traveler, Slime Rancher en Piczle Lines DX 500 More Puzzles! in de aanbieding voor je.

Je bent weer helemaal Up2Date, zoals ze dat noemen. Ga je nu maar gewoon weer verder met je Tomb Raider, Forza of wat dan ook. Zien we je gewoon volgende week weer.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.