Up2Date, 24 januari 2016: Het draait allemaal om DLC

Up2Date, 24 januari 2016: Het draait allemaal om DLC

Er is inmiddels al weer bijna een hele maand voorbij gegaan in 2016. Hoe is het met je goede voornemens? Gelukt om meer te sporten? Of misschien is het wel gelukt om meer te gamen dit jaar; misschien nog wel een beter goed voornemen dan meer sporten. Ook deze week ging het game-nieuws natuurlijk weer door. Het kan zijn dat je te druk was met je goede voornemens om het nieuws allemaal bij te houden. Mocht dat het geval zijn, dan heb ik goed nieuws voor je: lees deze Up2Date en je bent weer helemaal op de hoogte van het heetste gamenieuws!

GTA V’s Michael: ‘Ik weet niks over een single-player DLC’
Het is onderhand een grotere soap dan Goede Tijden Slechte Tijden of The Bold and The Beautiful: komt er nou wel of geen singleplayer DLC voor Grand Theft Auto V? De acteur die Franklin in de game speelt postte laatst op Instagram een foto die de gemoederen behoorlijk bezig wist te houden. De acteur was te zien in een motion-capture pak op het hoofdkantoor van Rockstar. Een nieuw project? Zou zomaar eens goed kunnen. Deze week heeft de acteur die Michael speelt in de game zich ook in de discussie gemengd.

Hoewel, mengen is misschien een groot woord. De info die Ned Luke gaf, was niet heel anders dan de info die we al hadden. Hij gaf namelijk aan dat hij niets wist van een mogelijke singleplayer DLC. Niet wanneer de DLC zou komen en ook niet of er uberhaupt een DLC zou komen. Wat ons betreft mag er zeker een singleplayer DLC voor de game komen, maar helaas hebben wij het niet voor het zeggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Bandai Namco maakt releasedatum Pokkén Tournament bekend
Dan door naar een game waar ik zelf heel erg benieuwd naar ben. Ik ben zowel fan van Pokémon als van de Tekken-serie. Beide games staan voor mij eigenlijk garant voor een hoop jeugdsentiment. Pokémon spelen op de GameBoy en Tekken spelen op de PlayStation. Toen Pokkén Tournament werd aangekondigd moest ik natuurlijk wel even wennen, maar het lijkt me eigenlijk helemaal niet zo’n gekke combi tussen twee games.

Probleem was echter dat de game in eerste instantie alleen naar de arcades in Japan zou komen. Gelukkig weet de game nu ook de oversteek te maken naar ons land en kunnen we de game gewoon lekker vanuit onze luie stoel spelen op de Wii U. Vanaf 18 maart ligt de game in de schappen en kun je een speciale Shadow Mewtwo amiibo-kaart scoren. En eindelijk eens die vervelende grijns van het hoofd van Pikachu af trappen.

Star Wars Battlefront krijgt mogelijk nieuwe gratis content
De eerste gratis DLC van Star Wars Battlefront ligt inmiddels al een tijdje achter ons: Jakku heeft geen geheimen meer voor ons. Fans van de game kijken dan ook al een tijdje uit naar nieuwe DLC, of het nou gratis is of deel uitmaakt van de Season Pass lijkt niet zoveel uit te maken. Het lijkt erop dat we volgende maand in ieder geval een nieuwe map gaan krijgen. Dat er nieuwe content in februari zou komen stond al vast, maar door een blunder van EA Brazilië lijken we ook te weten wat deze content in gaat houden.

Voor een korte tijd stond er namelijk een filmpje op YouTube waarin een Brazilaanse medewerkster van EA met ons door de nieuwste DLC heen ging. Dankzij wat oplettende Brazilianen op het internet weten we nu dat we onder meer nieuwe kostuums voor Leia en Luke kunnen verwachten. Verder zou er onder meer een nieuwe map op Tatooine komen. Later is door een medewerker van EA juist ontkend dat er een nieuwe map op Tatooine in de aankomende update zit, maar je weet het nooit. We houden je op de hoogte!
Mike Tyson komt naar UFC 2
Ik sluit af met een game waar ik toch stiekem een beetje naar uitkijk. De eerste UFC-game van EA Sports zag er verschrikkelijk mooi uit, maar qua gameplay mocht er nog best wel wat veranderd worden. De game was geen complete ramp, maar de cijfers voor de game kwamen allemaal rond de 7 uit. Dat kan beter en ik hoop van harte dat het vervolg het ook beter gaat doen. EA heeft ons in ieder geval beloofd dat we de grootste keuze aan vechters ooit in een MMA-game gaan krijgen. Een van die vechters waarmee je aan de slag kunt, is Mike Tyson. Hiermee kun je gaan uitproberen hoe het zou zijn als Iron Mike de UFC zou gaan betreden. Een toffe toevoeging, want Mike Tyson blijft natuurlijk een persoon die tot de verbeelding spreekt. De ogen zijn in ieder geval op EA gericht: wat weten zij van het tweede UFC-deel te maken?

Het begin van het jaar kent meestal niet zo veel releases. Toch hadden we deze week een review voor jullie: Max besprak World of Tank Generals. Hij roemde de snelle en verslavende gameplay en zag dat de game ontzettend veel diepgang had. Eefje keek ondertussen naar dé indie-titels voor 2016. Wat te denken van No Man’s Sky en Firewatch?

Dat was het weer voor deze week. Ik hoop je volgende week ook weer terug te zien op GameParty. Fijne week alvast!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.