Ik speel nog steeds… Forza Horizon 2!

Ik speel nog steeds… Forza Horizon 2!

Na afgelopen weekend heb ik de zomer in ieder geval in mijn bol! Nederland was het warmste land van Europa en de temperaturen werden naar zomerse hoogten gestuwd. De Giro D’Italia kwam ook nog eens door Nederland heen, waardoor het op sommige plaatsen in Nederland haast was alsof we in Italië waren. Ik kreeg er in ieder geval weer zin van om op vakantie te gaan naar Zuid-Europa. Helaas zit dat er om bugettaire redenen nog even niet in. Gelukkig kan ik nog altijd op vakantie gaan op mijn Xbox of PlayStation. Want als er een game is die ik opstart als ik een vakantiegevoel wil hebben, dan is het Forza Horizon 2 wel. Deze game staat dan ook centraal in de nieuwste aflevering van Ik speel nog steeds!

Het lijkt mij persoonlijk fantastisch om een mooie roadtrip door Italië te maken. Gezellig een cabrio huren met vrienden en dan lekker touren. Heerlijk weer, een mooie auto, lekker eten en vooral mooie uitzichten over de Italiaanse kust. De dames en heren van Playground Games hebben dit verlangen waarschijnlijk ook, want zij hebben de Forza Horizon-serie van Amerika naar Zuid-Europa verplaatst. Waar het eerste deel van Forza Horizon al voor een hoop mooie uitzichten zorgde, zorgt de extra rekenkracht van de Xbox One voor alleen nog maar meer mooie uitzichten. Het gebied dat je kunt verkennen in Forza Horizon 2 is ook nog eens drie keer zo groot als in het voorgaande deel en brengt je van de Cote D’Azur in Frankrijk naar Toscane in Italië. In één woord samengevat: prachtig. Als ik naar het Horizon Festival zou kunnen afreizen in het echt, dan zou ik het sowieso doen.

https://www.youtube.com/watch?v=AX7r61fyltc

Dat Horizon Festival is wel de rode draad in Forza Horizon 2 en zorgt er dan ook voor dat ik de setting van Horizon 2 zo ontzettend tof vond. Het hele idee van een festival spreekt me op een of andere manier sowieso aan in games: het festival in DiRT 2 (herinneren jullie je deze nog?) is mij bijvoorbeeld ook bijgebleven. Want ondanks dat het nooit zou rondkomen met de autoriteiten om een festival te organiseren als Horizon Festival; het is wel een vet idee. Wie wil er nou niet met ontzettend snelle auto’s racen in mediterrane dorpjes? Wie wil er nou niet races houden tegen allemaal luchtballonnen of tegen straaljagers racen? Om vervolgens dan nog tot in de late uurtjes te feesten met je nieuwe vrienden en mooie vrouwen!

Misschien dwaal ik nu een beetje af, maar het punt dat ik wil maken is dat Forza Horizon 2 de sfeer van een tof festival en een toffe vakantie wel heel erg goed weet vast te pakken. Bovendien zijn de races ook heerlijk om te spelen: als je offroad door een veld vol met lavendel crosst, dan voel je je de koning te rijk. Bovendien blijkt de combinatie van met hoge snelheid racen en klassieke muziek een ontzettende goede te zijn. Als je eenmaal het radiostation met klassieke muziek ontdekt hebt, dan wil je echt niet meer anders. De combinatie van Lamborghini, Ferrari, Mozart en Beethoven is perfect!
Maar natuurlijk brengen niet alleen de fantastische muziek of de geweldige sfeer mij terug naar Forza Horizon 2. De game speelt simpelweg heel erg lekker weg. Forza Horizon neigt natuurlijk naar de arcade-kant in het spectrum. Dat kan ook niet anders, als je met 200 kilometer per uur in een supercar door een graanveld heenschiet. Toch kan de game je een behoorlijke uitdaging bieden. Zeker op de hogere moeilijkheidsgraden moet je echt goed je best doen om de AI te kunnen verschalken. Bovendien heb ik de game ook nog steeds niet uitgespeeld: er is zo ontzettend veel te doen in Forza Horizon 2. Er zijn meer dan twintig klasses om in te racen: van een klassieke Fiat 500 tot een razendsnelle Bugatti. Elk van deze klasses heeft meerdere evenementen in meerdere plaatsen van dit Middellandse Zee-gebied. Kortom: er is steeds wat meer te ontdekken in Forza Horizon 2!

Dan nog even over naar de toekomst van de Forza Horizon-serie. Ik heb onlangs mijn collectie compleet gemaakt door de DLC voor Forza Horizon 2 te kopen in de uitverkoop. De Porsche-uitbreiding was een mooie toevoeging met een aantal nieuwe evenementen en nieuwe auto’s, maar ik was het meeste onder de indruk van Storm Island. Hierin verplaatst het Horizon Festival zich naar een eiland waar de weersomstandigheden op zijn zachts gezegd niet al te best zijn. Het is een leuk uitstapje om nog extremere omstandigheden te ontdekken, maar uiteindelijk wil je toch weer terug naar de zon. Waarschijnlijk wordt deze E3 de nieuwe Forza Horizon aangekondigd: dat er een nieuwe Forza-game aan zit te komen is in ieder geval duidelijk. Microsoft en Lamborghini hebben al aangekondigd dat de Lamborghini Centenario te spelen is in de nieuwe Forza-game. Het lijkt mij logisch dat de volgende Forza-game een Horizon gaat worden. Dan nog de locatie: Californië misschien? Florida kan ook een goed idee zijn. Of misschien toch weer Europa? Tot die tijd speel ik nog Forza Horizon 2.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.