Up2date, 10 september 2017: gekte voorbij

Up2date, 10 september 2017: gekte voorbij

Ik ben de jongste weken stevig aan het reizen geslagen, wat betekent dat er van gamen niet echt sprake geweest is. Ook de manier waarop ik gamenieuws binnen kreeg stond nogal op een laag pitje. Zo af en toe eens er een tijdje tussenuit zijn is niet bepaald slecht. Tijd echter om er terug in te vliegen en dan is er uiteraard geen betere manier dan de Up2Date. Ik praat jullie bij wat de belangrijkste nieuwsitems waren de afgelopen week en ontdek zelf wat ik zoal gemist heb. Een win-win heet zoiets. 

Gearbox teast opnieuw nieuwe Borderlands 
Borderlands 3 is waarschijnlijk het slechts bewaarde geheim in de gehele gamesindustrie. Is er iemand die er op dit moment nog aan twijfelt dat de game in ontwikkeling is? Iemand? In het begin van het jaar was er al melding van een heuse techdemo die de engine toonde waar de nieuwe Borderlands op gaat draaien, en nu loopt Gearbox opperhoofd Randy Pitchford wederom te hinten naar de game. Ongeveer 90 procent van Gearbox zou volgens Randy werken aan de game die fans het liefste van de developer willen zien. Rara, welke zou dat kunnen zijn? Sequels op Alien Colonial Marines of Duke Nukem Forever ? Ik dacht het niet. Persoonlijk zou ik zelf meteen luidop roepen voor een nieuwe Brothers in Arms, maar we weten uiteraard dat Borderlands de grote succesfranchise van de ontwikkelaar is en een derde deel is dan ook een no-brainer. Pitchford mag dan nog zo veel zeggen dat een game niet bestaat zolang het ding is aangekondigd, maar die aankondiging komt er dus echt wel nog dit jaar vermoed ik. We beloven met zijn allen verrast te reageren wanneer de trailer dropt op pakweg de Videogame-awards Randy, echt waar.  

CD Projekt viert 10 jaar The Witcher
Het is ondertussen 10 jaar geleden dat de eerste Witcher-game verscheen, een kleine Poolse game gebaseerd op een resem Poolse cult fantasyboeken. Of hoe veel er kan veranderen op 10 jaar. The Witcher 2 cementeerde Geralt of Rivia al stevig vast als een kwaliteitsmerk wanneer het op steengoeie RPG-protagonisten aankomt en The Witcher 3: Wild Hunt… tja. Er zijn al zo veel game of the year-awards en superlatieven aan die game gehangen dat je er nauwelijks nog iets aan kan bijvoegen. The Witcher is door de jaren heen gewoon uitgegroeid tot één van de beste franchises in gaming , het soort die ook andere games beïnvloed. Horizon: Zero Dawn, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Assassin’s Creed: Origins… stuk voor stuk zijn het games die veel te danken hebben aan de succesreeks van CD Projekt Red. Een gelukkige verjaardag gewenst dus voor één van de markantste reeksen in de moderne gamesindustrie en de hoop dat we zeker en vast nog niet het laatste van Geralt of Rivia gezien hebben.
Destiny 2 heeft maar 13 achievements 
Nou lijkt 13 achievements erg karig, maar als je het lijstje even doorneemt ontdek je al snel dat ze allemaal binnenhalen toch geen cakewalk gaat worden. Elke subklasse halen in Warlock, Hunter en Titan lijkt echt wel een grind te gaan worden en wat te denken van die honderd gamerscore voor de Leviathan Raid? Als een Raid zoveel gamerscore waard is, dan weet je dat het een pittig ding gaat worden. Dat je nog eens 120 krijgt als je die zelfde raid op Prestige weet te halen zegt gewoon alles. Ja, het zijn misschien maar 13 achievements, maar je moet al haast een Bas Van Dun zijn om die allemaal te halen. Ik zeg het jullie, die gast is niet normaal. Als ik besluit Destiny 2 te gaan spelen weet ik nu al dat ik me gewoon heel de tijd achter Bas schuil ga houden. 

Resident Evil 7 Biohazard Gold edition onthuld voor PlayStation 4, Xbox One en PC 
In de categorie nobrainers en goeie dingen komen voor hen die geduld hebben: deze complete versie van Resident Evil 7. Als je één van de beste horrorgames van de laatste jaren netjes gebundeld met alle verschenen DLC kan kopen voor een zachter prijsje, dan doe je gewoon een goeie deal. Ideale game voor de donkere decemberdagen ook.

Rockstar games introduceert vier nieuwe versies van L.A. Noire op 14 november 2017 
Je zou op dit moment wel denken dat we het gehad hebben met alle remasters en dat alle ouwe wijn nu wel in nieuwe zakken vergoten is, maar dan heb je het uiteraard stevig mis. Ik heb er gemengde gevoelens bij om eerlijk te zijn. Ik schat L.A. Noire nog steeds bij het rijtje van meest bijzondere games van de vorige generatie, maar dat komt grotendeels omdat ik dol ben op de thematiek en sfeer van de game. De manier waarop de game de invloeden van films als LA Confidential, boeken als de detective romans van Chandler en echte zaken als de Black Dahlia moord weet te kneden tot een pulpy geheel is gewoon smullen voor me. Ik ben dol op die jaren veertig setting, toen Hollywood nog gewoon Hollywoodland heette. Tuurlijk, je kan de kritiek uiten dat het Los Angeles dat als sandbox fungeert in de game statisch is en dat de gameplay repetitief voelt, maar jongens… die sfeer, het blijft smullen. Wat deze nieuwe versie betreft zoek ik echter oprecht naar de meerwaarde. Ja, het gaat er uiteraard net wat frisser uit gaan zien en de framerate bij het rijden zal sterk verbeterd zijn, maar verder? De motion capture technologie die toen indrukwekkend was is nog steeds hetzelfde, de gameplay nog steeds even traag en de sfeer… ook die blijft gewoon behouden. Rijst de vraag: is deze remaster wel nodig? Voor mij als fan uiteraard niet, ik heb de Xbox 360-versie die ik nog steeds graag speel en ik ga heus geen geld ophoesten voor een minimale upgrade. Dat gezegd hebbende is de game ondertussen ruim 6 jaar oud, wat betekent dat er een nieuw publiek is dat kennis kan maken met de game, gamers die tegenwoordig fan zijn van wat TellTale doet zouden bijvoorbeeld echt kunnen smullen van Noire. Als dit Rockstar is die de temperatuur van het badwater test en kijkt of er ruimte is voor een sequel op de game, dan ben ik volledig voor. Ik wil een L.A. Noire 2!

https://www.youtube.com/watch?v=12jn-BuqfZE

Deze week kon je op GameParty genieten van enkele leuke artikelen. Zo had Robin het in een feature over de jaarlijkse traditie van sports-games en legde hij ook netjes uit waarom hij nog steeds Far Cry Primal speelt, namelijk omdat op een mammoet rondracen terwijl je speren werpt nooit gaat vervelen. Verder was er nog een nette preview van David Cage’s nieuwe interactieve film Detroit: Become Human en een review voor de nieuwe Switch topper Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Wie dacht dat een samenwerking tussen Mario en Ubisoft’s dolle konijnen niet kon werken gaat stevig verrast zijn door deze review.

En dat was hem dus, de Up2date. Ik ben weer helemaal mee en klaar om het najaar in te knallen en ik hoop uiteraard van jullie hetzelfde. Zoals steeds lees je alle nieuws en de leukste artikelen komende week op jullie vertrouwde GameParty.net. 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.