Valve werkt met HTC aan VR-bril

Valve werkt met HTC aan VR-bril

Valve had al laten weten dat ze tijdens de GDC hun VR-hardware zullen tonen, maar HTC heeft vandaag op de Mobile World Congress de bril al getoond. De twee bedrijven werken namelijk samen aan de HTC Re Vive, zoals de Virtual Reality bril heet. HTC levert de hardware en Valve de Steam VR technologie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Er zijn nog niet veel details over de bril bekend gemaakt. Op dit moment weten we alleen dat in de bril twee schermen zitten die beide een resolutie van 1200×1080 pixels hebben en 90 frames per seconde af kunnen spelen. Aan de buitenkant van de bril zie je veel sensoren. In totaal zullen dat er meer dan 70 zijn die er voor meoten zorgen dat elke hoofdbeweging correct wordt vertaald naar de virtuele wereld.

Naast de bril zullen er ook draadloze VR controllers beschikbaar komen en speciale basisstations. Die laatste kan je in een kamer plaatsen, zodat ook jouw lichaamsbewegingen gedetecteerd kunnen worden.

In de lente van 2015 zal er een ontwikkelaarsversie beschikbaar komen van de HTC Re Vive. Een consumentenversie wordt aan het einde van dit jaar verwacht.

https://www.youtube.com/watch?v=eTITJSSRUso

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.