Verraad je kamer dat je een gamer bent?

Verraad je kamer dat je een gamer bent?

De beste gameposters op dit moment
Een echte gamer schrikt er niet van terug om zijn of haar favoriete videogames tentoon te spreiden in de kamer. Enkele indrukwekkende posters fleuren de muren al snel op en daarboven word je er steeds aan herinnerd wat een fantastisch spel je een tijdje geleden hebt uitgespeeld. Uiteraard kan je ook ter anticipatie op een nieuwe game een epische poster ophangen om zo af te tellen naar de langverwachte game release. Er bestaan heel wat genres videogames wat het gevolg heeft dat er en erg brede waaier aan posters bestaat. In deze blogpost kan je wat inspiratie opdoen om jouw kamer op te leuken.

Actie en avontuur
Twee van de grootste genres in de videogamewereld zijn uiteraard actie en avontuur. Hou je van deze spellen, dan heb je geluk want de keuze aan gamehelden is in deze categorie erg divers. Horizon Zero Dawn, de nieuwste game van de welbekende ontwikkelaars Guerrilla Games, laat de speler aan de slag gaan met hoofdpersonage Aloy in een wereld vol robots. Aloy straalt heel wat charisma uit en weet haar mannetje te staan in gevechten tot de dood. Haar pijl en boog siert haar jagersoutfit waardoor ze een indrukwekkend icoon wordt op een poster. Vergezeld met een torenhoog machinewezen geeft de poster werkelijk het contrast weer van de strijd tussen mens en robot.

Naast Horizon Zero Dawn, is ook Zelda Breath of the Wild een heel populaire avonturengame. Hoofdpersonage Link gebruikt net als Aloy pijl en boog om vijanden af te weren en dat maakt hem een gevreesde held in Breath of Wild. In het spel lijdt Link aan geheugenverlies en wordt hij aangesproken door een oude man. Vervolgens komt hij te weten dat Princess Zelda verantwoordelijk is voor het ontwaken van Ganon, een oeroude boze kracht die steeds sterker en sterker wordt. Het komt toe aan Link om Ganon te verslaan en het koninkrijk te redden. Tijdens zijn avontuur komen deeltjes van herinneringen terug waardoor de speler meer vat krijgt op de achtergrond van Link. Kortom, een personage met heel wat diepgang die een poster volledig met zijn aanwezigheid kan vullen.

Shooters
Schietspellen kennen tegenwoordig erg veel toppers. Zo staan Titanfall 2 en en Gears of War 4 steeds bovenaan de ranglijsten. De eerste game speel je in een first person perspectief waarbij je hoofdpersonage Jack Cooper heelhuids doorheen zijn missies moet zien te leiden. Wat Titanfall 2 uniek maakt, is dat de speler gebruik kan maken van gigantische mechanische exoskeletten. De game laat twaalf spelers het tegen elkaar opnemen in de spannende multiplayer mode. Tactisch omgaan met de mechanische reuzen is hierbij uiteraard van groot belang als je het gevecht wenst te overleven. Een Titanfall 2 poster toont dat jij klaar bent voor de uitdaging.

Niet alle gamers hebben het zo voor first person shooters. Kijk je liever over de schouder van het personage bij het besturen, dan is Gears of War 4 misschien meer jouw ding. Naast een uitstekende singleplayer campagne waarbij de speler het opneemt tegen monsterachtige vijanden, schotelt Gears of War 4 jou een heuse coop modus voor. Ga samen met een vriend op oorlogspad en bescherm de bevolking! Een shooter zonder multiplayer kan natuurlijk niet en ook hier laat het spel de speler niet op zijn honger zitten. Kortom, de game bezorgt jou een uitgewerkt totaalpakket waarmee je uren zoet blijft. Voor de fans is er goed nieuws want de game posters brengen indrukwekkende plaatjes naar jouw gamekamer. Zo zien je kamermuren er meteen heel wat stoerder uit.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.