Video toont Dirt Rally’s weg richting de consoles

Dirt Rally

PC PlayStation 4 Xbox One
9

Geweldig

Video toont Dirt Rally’s weg richting de consoles

Codemasters & Koch Media hebben een developer diary uitgebracht voor DiRT Rally. Hierin bespreekt het team de geheimen achter het succes van de serie en wordt de weg onthult naar de release voor de PlayStation 4, Xbox One en PC op 5 april. In de video bespreekt het DiRT-team waarom het nieuwste deel in de populaire DiRT-serie een meer gefocuste en uitdagende rally en rallycross game is geworden, waarmee de serie weer wat meer in de richting gaat van de voorlopers in de Colin McRae-serie.

Ook bespreken ze DiRT Rally’s deelname aan Steams vroegtijdige toegang programma. Ze vertellen hoe de feedback van de DiRT community hielp om de game te vormen tot een spannende en authentieke racing game die goed is voor een onvergetelijk, zenuwslopend racegevoel, zoals consolebezitters dat binnenkort zelf kunnen ervaren.

De ontwikkelaars geven inzicht in de belangrijkste ideeën achter het spel en de voornaamste manieren om spelers onder te dompelen in de snelle, gevaarlijke wereld van een rallycoureur. Ze geven uitleg over het moeizame proces van het selecteren, onderzoeken en bouwen van de omgevingen in het spel, voor een breed scala aan stages om het uithoudingsvermogen en de concentratie van spelers te beproeven.

“De belangrijkste pijler waar we ons door lieten leiden, was het idee om de meest authentieke en beste rally-ervaring ooit te maken,” zegt Paul Coleman, Chief Games Designer. “We begonnen met de basis, we bekeken wat we moesten doen met de tracks, en hoe we de wagens moesten veranderen om ervoor te zorgen dat het goed voelde om over die tracks te rijden. Het gevoel dat je in een roes de juiste beslissingen neemt, maar ook constant het gevaar loopt van de weg te raken. Al die dingen geven je echt het gevoel een rallycoureur te zijn, en bepalen de mindset waarmee je de stages benadert.”

DiRT Rally is nu verkrijgbaar op Steam en scheurt op 5 april 2016 naar PlayStation 4, Xbox One en Windows PC.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.